Királyi Rombolónk úgy süllyesztette el a Sárga Tengeralattjárót, hogy igazából erőlködnie se nagyon kellett. Tükörsima 3:0 mint a tenger szélcsendes időben, 3 pont beszákolva, és ha nem is leglátványosabb, de taktikailag mindenképpen a legjobb meccs volt, amit Zidane kapitány alatt produkált a legénység. Persze kellett ehhez egy propellereit hanyattvágó Villarreal, de örök közhely, hogy minden csapat annyit tud, amennyit az ellenfele enged. Nos mi tegnap ennyit engedtünk, bár azt is hozzá kell tenni, hogy a Sárga Tengeralattjáró gyakorló torpedókkal érkezett. Hajtás után összefoglalunk.


Zidane kapitány eléggé bekavart az összeállításba, de ha Danilo a védelem jobb oldalán "teljesített" szolgálatot, akkor ő is érezte hogy kell elé egy Lucas, hogy ne legyünk totál lyukasak a jobbszélen. Mert az már az 5. percben kiderült, hogy Danilo vagy a Villarreal beépített ügynöke, vagy csak szimplán egy suta balfasz. Egyik se menti az alól fel, hogy az 5. percben az ő eladott labdája miatt csak azért nem lett bármi is a Villarreal ellencsapásából, mert Casemiro ismét jókor volt jó helyen. Csordogált szépen az összecsapás, egyik csapat se kockáztatott, és a Romboló legénysége is rájött, hogy akkor jár a legjobban, ha Danilónak esélyt se hagy a labdába érésre. Beszédes jelenet volt, hogy a brazil ott integetett többször is a jobbszélen tök üresen, hogy hahó itt vagyok, akkor se kapta volna meg a labdát, ha teljes évi fizetését felajánlja érte.

Aztán a 40. percben:
Zidane kapitány: - Mr. Benzema!
Benzema: - Jelen!
Zidane kapitány: - Legyen résen, és a visszapattanót verje be!
Benzema: - Mármint "úgy"??
Zidane kapitány: - Nem úgy maga idióta! Bár ha a kaput egy 18 éves szexmunkásnak nézi és úgy jobban megy...hát akkor úgy.
Benzema rábólint: - Parancs, értettem! És lőn, és máris 1:0

Majdnem ment a levesbe a vezetés, de Denis Suárez lövését (ó, Ramos&Marcelo tesó merre Bartoltál??) Navas úgy hárította, ahogy megszoktuk tőle. Aztán végigröhöghettük, ahogy Kázmérunk (egyre jobban bírom őt) felborította Denis Suárezt, de mivel ravaszul elsunnyogott onnan, Danilo kapta helyette a sárgát. A szokás szerint fogalmatlan spanyol bíró úgy volt vele, hogy brazil brazil, egyre megy. Tegyük hozzá, Danilónak ki is járt abban a félidőben nyújtott teljesítményéért, csak ezt Zidane-tól kellett volna kapnia... A lefújás után és a második félidő elején is szétröhögtem az agyamat azon, hogy Danilo még mindig ezért panaszkodott Casemirónak. Agyat és tehetséget nem adtak neki ehhez a szinthez...

Az ütközet a második félidőben úgy folytatódott, ahogy az elsőben abbamaradt: a Villarreal próbált mindent megtenni hogy többet ne kapjon, márpedig ez a Bernabeu-ban öngyilkos taktika. Bírták is a 69. percig, amikor Vaskéz Lukács jobboldali harcászati tiszt gondolt egyet és egy pompás lövéssel tovább süllyesztette a Villarrealt. 2:0

Hét perc múlva pedig jött a kegyelemdöfés, amit ezúttal Modric vitt be, és most tessék kapaszkodni: Danilo passzából! Ezt is megértük...a brazil botlábú a második félidőben ugyan valamennyire összekapta magát (tehát már nem megaszar volt, hanem átlagos), de így is messze kilógott a csapatból.

Hogy azonban ne vigyorogjunk felhőtlenül a végén, került megint egy kis szar a ventillátorba. Ronaldo a meccs végén megsérült, a combját fájlalta, így aztán lesétált, mivel több cserénk akkor már nem volt. A mai hírek szerint nem szakadt el a combizma csak meghúzódott/túlterhelte stb, a Rayo elleni meccset viszont így is ki kell hagynia. Azért azt nélküle is hozni kellene, a City ellen pedig nagy szükség lenne rá.

Összességében nagyon tetszett a csapat játéka. Nem engedtük kibontakozni a Villarrealt, attól az egy lehetőségtől eltekintve totál veszélytelenek voltak Navas kapujára. Nem most játszottunk a leglátványosabban, de egy erős(nek tűnő) ellenféllel szemben is bizonyítottuk, hogy tudunk taktikusan, megfontoltan, ugyanakkor hatékonyan játszani. Jár a tisztelgés a Királyi Romboló teljes legénységének, és a remek taktikát kidolgozó Zidane Kapitánynak!

Összefoglaló itt: