Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elkezdődött

Régen tapasztalt érzésekkel hallottam meg a Bajnokok Ligája himnuszának felcsendülő dallamát. Végre Real Madrid mérkőzés és egy minőségi ellenfél a másik térfélen. Persze… ahogy a helyszínen ülő sokaság, úgy én is kissé szomorú és végtelenül vigasztalhatatlan voltam, mert a legnagyobb sztárokat nem láthattuk a zöld gyepen. Pedig tény, hogy e két sztár tízezres nagyságrendben vonzza be az embereket egy-egy meccsre. A francia bajnokcsapat Zlatanja ma már "Manchester Istene", épp azt lesi, hogyan rúghatná hátba Wayne-t. A Real Madrid legendája szintén hiányzott és hiányozni is fog, de tudomásul kell venni, meg kell érteni, hogy egy ideig biztosan nem láthatjuk még habfehérben. Talán jövő nyáron egy Corazon Classic meccsen már igen, de addig is - ha időnk engedi - nézzünk Milan meccseket, hogy láthassuk, hogyan oktat Alvaro.

0 Tovább

Profitorientált futballvilág

"Régen a szegények fociztak és a gazdagok nézték. Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik."
- Puskás Ferenc

Manapság a pénz jelenti a hatalmat. Akinek pénze van, hatalma is van. Akinek pénze van, az sikeres. A Real Madrid ilyen szempontból az ezredfordulót követően elérte, hogy pénzügyi nagyhatalom legyen. Mégsem neveznénk, mi szurkolók, az elmúlt másfél évtizedet sikeresnek. Nagyot változott a világ, ahol a szurkolók egyszerű kívánságait sem lehet maradéktalanul teljesíteni, mert azt felülírja a gazdaság és a profitorientált világ. De ne higgyük azt, hogy a királyi csapat mindig is pénzügyi nagyhatalomnak számított az elhódított BEK és spanyol bajnokságok révén az 1900-as években. Az új korszak kezdete egy ember nevéhez fűződik. Hajtás után ezen korszak kezdetétől átnyálazzuk a fontosabb adatokat, kimutatásokat és megpróbálok a miértre, ha nem is választ, de irányt mutatni, hogy mindenki maga le tudja vonni a következtetéseket.

0 Tovább

Cristiano vs Bale

Szavazz!

0 Tovább

2015/16 szezonértékelő

Egy szezon értékelése kapcsán első körben tisztázni kell, hogy mik voltak az elvárások az adott idényre. A reális célok felderítése után pedig össze kell vetni, hogy ebből mennyi valósult meg. Én is ezzel fogom kezdeni. Carlo Ancelotti tavaly a gyatra helyzetkihasználás miatt kiesett a Juventus ellen a BL-ből. Egy edző menesztése után az elvárás, hogy továbblépjen, fejlődjön a csapat. Egy jobb vagy megfelelőbb edző kinevezése remek első lépés lehet. Mint tudjuk Rafa Benítez nem ez az edző volt a Real számára. Már az elején sokan leírták, és bár nem volt bűn rossz, de valahogy mégsem állt össze. Nem egy nyerhető meccs végződött döntetlennel. A játék látványra se stimmelt és taktika terén is voltak hiányosságok. Az egekig magasztalt szabadság a támadók számára visszafelé sült el. Persze a túlzott szabadság sokszor válik teherré. Ronaldóéknak minden bizonnyal jót tett volna nagyobb fokú szervezettség a támadóharmadban.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook

Legfrissebb bejegyzések