Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Back to Euro 2000

Youri Djorkaeff neve feltételezhetően nem sok ember fülében cseng ismerősen, pedig egy Világ- és Európa bajnok labdarugóról van szó. A kígyó becenévre hallgató gall játékos Franciaországban és Olaszországban egész komoly karriert futott be. Az örmény-francia származású játékos kíváló technikai adottságokkal és remek cselezőkészséggel rendelkezett.

0 Tovább

Ha kellett egy passz...

Nemzetközi hétvége... Egy olyan időszak, amely rettegéssel tölti el a játékosaik épségéért imádkozó madridista szíveket (különös tekintettel a brazíliai klímán igencsak törékennyé váló Marcelóra). Azokat a szíveket, amelyek az utóbbi időben amúgy is nagyobb igénybevételnek voltak kitéve, miközben a felszaporodó stresszhormonok által vert egyre gyorsuló tamtam ütemével próbáltak lépést tartani. Itt az ideje hát, hogy egy kicsit lehiggadjunk, benyomjunk valami megnyugtató zenét, és csak élvezzük a futball elénk táruló szépségét!

0 Tovább

Egy hajótörés naplója...

Az elmúlt heteket a világ madridistái egy Six Flags Magic Mountainba való egészen komoly érzelmi hullámvasúton töltötték, mely azért fő karakterisztikáját tekintve lefele tartott. Tegnap este elérkeztünk eme hullámvasút legnagyobb attrakciójához, és mire eltelt a 90 perc, úgy éreztük magunkat, mintha nem egy, hanem legalább 3-4 hurkot fordult volna velünk a világ. Idézzük fel a történéseket egy megjegyzésekkel utólag teletűzdelt napló segítségével!

0 Tovább

Óvakodj a törpétől!

Ma, március 22-én, 21:00 órakkor kezdődik, ami már hónapok óta a naptárainkba van vésve. El Clásico 2015. Mit is lehetne mondani ilyenkor? Kössük fel a gatyát mindenek előtt, olvassuk el közösen a beharangot, majd szurkoljunk tiszta szívből! Hajtás után beharang!

0 Tovább

Te kire asszociálsz? 

Megint felvirradt egy péntek, amelyen a gyíkemberek behűtött tojásait páronként felütik egy üvegkondér előtt, és a nagyérdemű egy tagjaként izgatottan várhatjuk, hogy a 4 omlettből vajon éppen sajtosat, kolbászosat, esetleg véreset tálal-e fel számunkra az UEFA aktuális Benitez hasonmása.

0 Tovább

Saját Disqus bevetésre készen!


Tisztelt Közösség!

Van egy jó és egy rossz hírem. Kezdem a jóval. Megcsináltam a saját Disqus-unkat, élesíthető akármikor. Ezt már úgy szabhatjuk testre ahogy akarjuk, mennek a moderátori funkciók is (reméljük nem lesz rá szükség). És ehhez kapcsolódik a rossz hír. Mivel Disqus-t váltunk, valószínűleg a korábbi kommentek el fognak veszni, mert a sablon html kódját kell módosítani. Az eddigieknek is integethettünk az egy héttel ezelőtti reblog átálláskor, azt gondolom, valahogy túl fogjuk élni ezt is. Van lehetőség a Disqus-on belül átmigrálni a kommenteket, de őszintén szólva ebben a funkcióban még nem mélyedtem el. Ez legyen a jövő zenéje. Tehát ha az elmúlt egy hétből vannak olyan képek, videók, stb. a kommentek között, amiket szeretnétek elmenteni, akkor tegyétek ezt meg. Ezért szavazásra bocsátom a kérdést.

 

Az eredmények és a kommentek függvényében fogjuk az átállást megcsinálni.

0 Tovább

Valami véget ért? Valami fáj - februári értékelő

A Bonanza örök slágerének refrénje bizony most nagyon is igaz ránk. Az a lejtmenet, aminek januárban még csak hullámvölgyet tulajdonítottunk, mostanra masszívan kirajzolódik. Eredmények úgy-ahogy, de köztük egy méretes pofánverés a matractól, ami jobban fáj, mint ha a Barcától kaptuk volna. Játék viszont alig, csak vacsorapartik, bullshit edzői nyilatkozatok, és nálunk szurkolóknál egyre több és markánsabb WTF arc. Hajtás után kissé megkésve értékeljük a februárt.

0 Tovább

Szándék van

Legalább szándék van - ugyanakkor ne legyek rögvest olyan hű, de nagyon telhetetlen. A gyalulással egybekötött hereszaggató földbe taposás ugyan elmaradt (irgum-burgum), és ráadásul két igen-igen ellentétes félidőt láthattunk tegnap, azért nem mondanám magam elégedetlennek. Kezdjük nyugodtan ott, hogy Ramos és Modric visszatérése taszított egy jókorát a döcögő szekéren; aztán majd a következő alkalommal meglátjuk, ez mennyit is ér igazából, hisz legyünk őszinték: már minden a klasszikus körül forog.

0 Tovább

Van-e szándék?

No akkor. Van ez a Real Madrid nevű képződmény - nevezzük mostantól Jolánnak! Tavaly óta élvetegen néztem a meccseit Jolánnak, Jolikának, és meg is ajándékozott, sokszor-sokszor. És ez jó volt így. Jolán szép, Jolán jó, Jolán… hát, ő a Jolán, a MI Jolánunk. Éteri boldogság, csupa öröm, csupa boldogság. Most meg Jolán (valljuk meg) olyan, mint a hülye viccben az egyszeri feleség az agyonmosott pamut bugyikkal, a no-randi-együttélős-reggeli-szájszaggal (amúgy ez nem is viccből van, a Pop, csajok, satöbbiből jutott eszembe), ami azért annyira nem cool. Ráadás gyanánt, bár a kapcsolat mélysége okán azért hajlamosak vagyunk a jó szándékú megbocsátásra és elnézésre, kicsit olyan, mintha Jolán nem is annyira erőltetné ezt az egészet. És akkor jön a pont, mikor Jolántól megkérdezzük: mi a picsa? Van-e szándék?

0 Tovább

Kiesés szele

Leküzdve a technikai akadályokat, ugyan némi késéssel, de megszületett a "fergeteges" mérkőzés összefoglalója. Kedd este a Santiago Bernabéu újfent megtelt és kezdetét vette a Schalke elleni visszavágó, amely mindenkit meglepve, jócskán tartogatott izgalmakat. A 2-0-ás előny birtokában nem lehetett volna kérdéses a meccs végkimenetele. Azonban a Schalke nem így gondolta, s mindent egy lapra feltéve majdnem kicsikarta a továbbjutást. A 4-3-as vereséggel szerencsére még elkerült minket a kiesés, így a problémák ellenére ott lehetünk a Bajnokok Ligája következő körében. Ellentétben Mou rettegett Chelsea-jével, mely elvérzett tegnap. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Üdvözlet az új felületen!

Kedves Szurkolótársak!

Az Origo a postr blogokat egy sokkal jobban szerkeszthető, modernebb környezetbe helyezte át, melynek neve reblog. Aki a postr-t írja be, ezentúl ide lesz irányítva. Minden jel arra mutat, hogy ez a felület végre hosszútávú lakhelye lesz a "Madridi Merengues" blognak is. A blogbejegyzések automatikusan átkerültek ide, viszont apró kellemetlenség, hogy a korábbi kommenteket, hozzászólásokat nem lehetséges áthozni. A következő hetekben egy vadonatúj, méltó design-t fog kapni a blog, megjelennek majd hasznos kiegészítő információk, és végre nyugodt, (minden reményünk szerint) kiszámítható környezetben tudunk megjelenni. Köszönjük a megértéseteket, és mindenkit üdvözlünk az új felületen! Ahogy a srácok a képen, úgy mi is készülünk a szebb jövőre!

HALA MADRID!

0 Tovább

Mi folyik Madridban?

Különleges vizekre evezem beharangozó gondolataim hajóját, mert egy olyan napra virradtunk, melyen ismét felcsendülnek a BL jól ismert dallamai, de mégis úgy érzem, hogy a szurkolótábort inkább az foglalkoztatja, hogy vajon mi folyik Madridban? A hétvégén egy zakó miatt elvesztettük vezető pozíciónkat, és emellett több probléma is mutatkozik a srácokon. Nem véletlenül törpül el ezek mellett azon tény, hogy ma este vendégül látjuk Di Matteo legénységét. Amint azt mindenki tudja, a Veltins Arénában tett látogatásunk ismét szerencsésnek bizonyult, bár nem sikerült fél tucat gólt berámolnunk a németek hálójába, de így is megnyugtató 2 gólos előnyről indul a ma esti összecsapás. A következőkben megpróbálkozom felvezetni a meccset és izgalmat csiholni a Blancók iránt elkötelezettek szívében. De mindenek előtt szót kívánok ejteni a jelenleg kialakult szituációról, valamint az általam vélt gondokról.

0 Tovább

A romlás virágai

Sajnos semmi elégtételt nem jelent, hogy megmondtam előre. Az a bizonyos kiszámíthatóság, ami az Ancelotti féle "taktikát" jellemzi sormintaként jelenik meg a csapat játékában. Bárki megnézi az elmúlt 4-5 meccsünket videón, simán és hatékonyan fel tud készülni ellenünk, mert annyi váratlan elem van a futballunkban, mint egy autópálya-tender eredményhirdetésében. Semmi. És utóbb a hatékonysága is hasonló. Nézzük át röviden mi is történt, s foglalkozzunk valamennyit a hogyan továbbal is!

0 Tovább

A nehezebb úton

Ha egy héttel ezelőtt kellett volna lamentálni azon, hogy az elkövetkező két bajnoki fordulóban hány pontot szerez a csapat, biztosan lettünk volna páran, akik nem tervezünk be 6 pontot. A nagy baj az, hogy ha pontvesztésről van szó, minden bizonnyal az Athletic Bilbao elleni meccset gondoltuk a legtöbben keményebbnek, mondván, otthon kifektetjük a Villarrealt, de a San Mamésban nem szégyen egy pontvesztés. Semelyik csapatnak a világon. De mint tudjuk, az elmúlt hétvégi szégyenteljes teljesítményével a Madrid már dobott két pontot, s most a Katedrálisban kellene a bravúr, hogy valamit visszahozzunk. Vajon sikerülhet ez? Nézzük a pro és kontra érveket!

0 Tovább

Hangover

Megvan az a vicc, mikor zuhan lefelé egy ember a 100. emeletről, és minden emeletnél elmondja: eddig minden rendben, eddig minden rendben, eddig minden rendben? Kicsit így voltam én a tegnap esti meccsel is - az iram jó volt, helyzetek is voltak, és vazze!, foci volt, végre nem az a legázolós apjafasza, ami spanyolhonban megszokott, hanem egy célratörő Villarreallal hozta össze a jó sors a Realt. Jó, azt is el kell árulnom, cseszett mód voltam másnapos még a kezdő sípszókor is, de szépen lassan kihozta belőlem az állatot a 90 perc, elmosva a véralkohol-szintem okozta bódulatot.

0 Tovább

Elsüllyeszteni a Sárga Tengeralattjárót!

Jelentés a Királyi Rombolóról
Ez egy elfogott titkosított (de általunk megfejtett) távirat, ami a Real Madrid romboló jelentése a Sárga Tengeralattjáróval való ütközete előtt. Ancelotti kapitány és legénysége, bár hazai vizeken hajózik, megütközni kényszerül a Sárga Tengeralattjáró Villarealból származó legénységével. A csata, bár a romboló helyzeti előnyét nem veszélyezteti közvetlenül, mégis fontos értékmérő a későbbi ütközetek miatt. Lapozás után bemutatjuk a Királyi Romboló legénységét és az ellenfelet.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook

Legfrissebb bejegyzések