Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kontraszt

Tegnap délután a hagyományok miatt szoros meccset láthattunk a Valencia ellen. Csupán ennyit láttunk? Számos kérdés fogalmazódott meg a kommentszekcióban és persze, ugyanennyi vélemény is. Ez utóbbiak legtöbbje nem dicséretet tartalmazott a Real Madrid felé és legyünk őszinték: a tegnapi teljesítmény köszönőviszonyban sincs a szerdaival. Az eredményesség viszont - újra kiemelem - mindkét esetben jelen van a szezon meccseit tekintve. Lényeges azonban, hogy a szurkolók (potenciális vásárlók) jobban szeretnek szórakozni a mérkőzéseken, mint bosszankodni. Bentebb elárulom, hogy miért nem a BBC miatt van ennyi ívelésünk!

0 Tovább

Ligadöntő 2/6

A Valencia ellen mindig nehéz meccsre kell készülnünk. Bár bizonyos szempontból a spanyol Milan szerepét hozza Kily Gonzalez egykori csapata, gyakran komolytalan teljesítményt mutatnak be, és idén már négy edzőcserén vannak túl (Voro kétszer kapta meg a lehetőséget, először terv szerint csak beugróként, 2016 szeptemberében), de ellenünk képesek megrázni magukat. Ma délután azonban magabiztosan kell nyerni, esélyt sem szabad adni nekik, hogy akár egy pontot is elvigyenek tőlünk. Kezdjen bármelyik Real Madrid is.

0 Tovább

Mi történt a Riazorban??

Végy egy marék tehetséges, fiatal labdarúgót, küldd fel a pályára őket azzal az utasítással, hogy: "lehet focizni", és láss csodát, azt tették! Nem is akárhogyan! Úristen, milyen focit játszottak?! Hejjj, ehhez hasonlót nagyon rég nem láttunk Real színekben. Sok szurkolótárs bosszankodhat, mert a találkozó rosszkor kezdődött, vagy jobb program miatt kihagyták, pedig miről maradtak le! Akik viszont nézték, azok sem tudták, hogy mi történik, nem hittek a szemüknek. A Real "B"-nek titulált csapat 2-6-ra verte a Riazorban, a Deportivo La Corunát. Méghozzá roppant szórakoztató összecsapás keretében, sőt meggyőződésem, hogyha a gála csapat fut ki tegnap, akkor sokkal izzadságszagúbb eredmény született volna. Hajtás után összefoglaló!

0 Tovább

Ligadöntő 1/6

A Real Madrid a hétvégi fiaskó után még hat döntőt játszik a ligában. Egyelőre ebben a 6-os számban lehet reménykedni, mert a nagy rivális Barca, mely pontazonossággal vezeti a La Ligát, csak 5 alkalommal szerezhet pontot. A Realnak a bajnokság végéig még 8 meccset kell letolni (a Tico elleni 2 BL találkozóval együtt), míg a katalánoknak csak 5-öt. A CdR finálé csak későn, május 27-én lesz. A katalánok sorsolása ráadásul egy kicsit könnyebbnek ígérkezik, és sokkal többet tudnak pihenni a találkozók között. A Real kispadja viszont sokkal hosszabb, ha akar Zidane rotálni, bátrabban megteheti, mint Luis Enrique. A hajrában a regeneráció nagyon sokat fog számítani. Első feladatunk a Deportivo La Coruna legyőzése a Riazorban. Lássuk az előjeleket a meccs előtt! Beharangozunk!

0 Tovább

Ellentmondások (El Clásico)

Kikapni sosem jó. Kikapni a legnagyobb rivális ellen főleg nem jó. Hazai pályán kikapni a legnagyobb rivális ellen végképp nem jó. Az utolsó másodpercekben kikapni hazai pályán a legnagyobb rivális ellen… mit mondjak… tőrdöfés. Viszont elkezdődött a bajnokság (újra), nem lehet a múlton rágódni, épp csak annyira, mint a mostani összefoglalóban tesszük.

0 Tovább

Esélyek (El Clásico)

Spanyol bajnokság, 33. forduló. Az első és második helyezett között 3 pont a különbség - igaz, az első helyezett egy mérkőzéssel kevesebbet játszott (május 17-én lesz annak a pótlása). Amennyiben a tavalyi bajnok, idei második helyezett meg akarja védeni a címét, le kell győznie az éllovast annak otthonában, de még ez sem jelenti azt, hogy övék lesz az Aranyérem.

Real Madrid - Barcelona, bajnoki döntő.

Felvezetjük a mérkőzést a következő pontok mentén:
- szurkolás napjainkban
- a Bajnokok Ligája hatása a csapatokra,
- Zidane kiismerhetetlen Real Madridja,
- mit várhatunk a Barcelonától,
- mit adhatunk a Barcelonának,
- számmisztika az arra érzékenyeknek.

0 Tovább

Ész nélküli továbbjutás, szívvel

A beharangban azt kértem, csak okosan! Első meccsnézésre sem Zidane, sem a csapat nem fogadta meg. Ennek eredményeként egy kiszenvedett meccsen, hosszabbítás után kellett kivívni a továbbjutást. És mint az első meccsen: ismét eldönthettük volna már az első félidőben. De nem tettük, és nem sokon múlt, hogy durván megfizessünk érte. Persze semleges szurkolói szemmel izgalmas volt a meccs és qrvaanyját Kassainak, de ha feltesszük a szakmai szemüvegünket, akkor már korántsem ennyire vidám a kép. Hajtás után összefoglalunk.

0 Tovább

Csak okosan!

Ez lehet a jelszó holnap estére. Múlt héten már ki vészmadárkodtam magam előre hogy megleszünkb***vaf***nélkül, erre a csapat a vártnál is könnyebben verte idegenben a Bayernt. Persze ne feledkezzünk meg Vidal kihagyott 11-eséről, mert ha az bemegy, most aligha örülhetnénk magunknak, de ahogy a történelemben, úgy a fociban sincs "ha". Megtörtént, ez van. Ha azonban nem szeretnénk mi is a "ha" kategóriába kerülni, akkor holnap este 20:45-től nagyon okos, taktikus, és megfontolt játék kell tőlünk, mert a Bayern még egyáltalán nem esélytelen. Hajtás után beharang.

0 Tovább

Ilyen amikor Isco vállára veszi a csapatot

Rendesen megvívtunk a 3 pontért, mert úgy néz ki, a Gijón már ellenünk el akarta kezdeni a kiesés elkerülését. Szerencsére Isco zsenialitása megteremtette a különbséget, ami révén a királyi gárda javára billent az a bizonyos mérleg. Már az elején látszódott, hogy izgalmas, hajtós meccs lesz, bár a Real irányított és több lehetőséget dolgozott ki (több, mint 4-szer annyit), de valahogy a gólokat mindig a hazaiak szerezték meg előbb. Így aztán, egészen a végéig izgulhattunk, hogy miként fog zárulni az összecsapás. A vendégek csakis a rendes játékidő letelte előtt néhány másodperccel szerezték meg először a vezetést, amivel megpecsételték a három pont sorsát. Nem panaszkodhattak a Real fanok, mert egészen szép megmozdulások és gólok tarkították a találkozót, illetve néhány kevésbé jó teljesítmény is észlelhető volt. De összeségében örülhetünk a látottaknak. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Sporting Gijón - Real Madrid

Áprilisi menetelésünk újabb állomásához érkeztünk el. Az Estadio El Molinónba látogatunk, ami a Gijón otthona. Szerdai sikeres BL szereplésünk után, tehát nem sok pihenője van Zidane-éknak, és éppen ez adja az előzőleg már megjósolt hatalmas kihívást. Mert bizony nem egyszerű helyére tenni, hogy a szerdai megmérettetés után a Bayernhez képest eltörpülő Gijón ellen miként kell pályára lépni és teljesíteni. Mert bár óriási a szinvonalbeli különbség, de ezt a meccset is hozni kell. Egyébként pont az ilyen alkalmakkor, egy kiscsapat ellen szoktak bukni a nagyok, így aztán fontosabb mérkőzésre kerülhet sor, mint azt korábban gondolhattuk. Segítő faktorként jelenhet meg, hogy vélhetően alaposan kicserélődik a kezdő 11, Bale biztosan nem lép pályára, mert el sem utazott, ugyanakkor a sokszor említett erős padunk is bevetésre kerül. További részletek a beharangozóban.

0 Tovább

MEGCSINÁLTUK! (a felét)

3 éven keresztül a Bayern München veretlen volt hazai pályán az összes sorozatot figyelembe véve. Legutoljára 2014 április 29-én kaptak ki az Allianz Arénában. Akkor 0-4-re, tegnap ugyan csak 1-2-re, de egy dolog közös: Mindkétszer a Real Madrid kerekedett felül rajtuk. Faszmák, kókler Zidane, lesgól, bírói hátszél…. Lófaszt! Tegnap a csapat nyert. Méghozzá a jobbik csapat.

0 Tovább

A labda Carlónál

Kérdés nélkül a szezon legnehezebb mérkőzése következik holnap, még akkor is, ha esetleg tovább jutunk a Bajnokok Ligájában. Ezek után bárki szembejöhetne, mondhatjuk; ha a Bayernt ki tudtuk ütni, akkor nincs esélytelen párharc számunkra. Csakhogy a Bayern nem véletlenül az egyik legesélyesebb csapat a végső győzelemre. Idegenben kezdünk, célunk a túlélés?

0 Tovább

Pont 1, hozzáállás 0

Lejátszottuk a madridi derbit, lapozhatunk. Ez az a mentalitás, ami látszódott tegnap a játékosokon. A kezünkben volt a lehetőség, lezárhattuk volna, lejátszhattuk volna őket, megbéníthattuk volna őket úgy, hogy ne érezzék, azt, hogy bármi esélyük is lenne. Ehelyett inkább úgy játszottak a hazaiak, hogy még én is elhittem, hogy az Atléticónak esélye van. Képzeljük el, akkor Cholót és a csordáját. Naná, hogy ők is érezték.

0 Tovább

Egy apró lépés a játékosoknak, de óriási lépés a csapatnak 

Nem túlzás kijelenteni, hogy nagyjából 4 hétre ettől a hétvégétől a bajnokság lényegi része eldől. Ha nem is matematikailag, de a következő hetek eseményei fogják leginkább befolyásolni a szezonunk kimenetelét. Nem lehet nem hangsúlyozni, hogy a mai meccs, a szerdai és a többi nagy meccsünk ebben a hónapban a szezon legfontosabb mérkőzései. Mostanra kell összekapnia magát Zidane-nak, Ronaldónak, Bale-nek, Ramosnak, de legfőképp a csapatnak! De vegyük lépésről-lépésre az akadályokat. Ma délután városi derbit játszanak Madrid fényesebbik felében.

0 Tovább

Lehetséges jövőkép

Láttátok az Éjszakai rohanás című klasszikust? Esetleg emlékeztek a Nike egyik legjobb reklámjára: The Cage? Aminek készült egy második része is, ahol már nem az első gól volt a nyerő, hanem a századik. Tegnap este valamiért ezek jutottak eszembe, látva a mérkőzésünket, ahogy játszott a Plan B. Élvezetes meccs volt, bár tudom, hogy pár vaskalapos hungaroCapello számonkérte (bizonyos szemszögből jogosan) a taktikát - sőt, magam is többször írtam kommentbe a második félidőben, hogy kell egy játékos a pályára és a csapatba, aki diktálja a tempót. Isco és Modric ehhez későn kapcsolódott be, de maradjunk annyiban: a tegnapi találkozó az utóbbi idők legélvezetesebb meccse volt, ha az ember szurkoló-módban nézte a találkozót. Ismét a BBC nélkül.

0 Tovább

A soron következő szürke meccs (Leganes-Real Madrid)

Jó meccset vártok? Látványos megoldásokat? Isco-magic, CR-mesterhármas, Bale-vágta? Kettő biztosan nem lesz, mivel Ronaldo és Bale kimaradt a ma esti buliból, viszont lendületes, lüktető és élvezetes meccsre sem számíthatunk. Ennek oka az áprilisi menetrendünk, Zidane filozófiája (a kopasz edzőknek van) és a Leganes épp az az ellenfél, aki ellen nem fognak megszakadni a srácok.

0 Tovább

3-0, vagy csak a szokásos?

Nem biztos, hogy fanyalognunk kell az előttünk álló feladatok tükrében egy hazai 3-0-s győzelem után, de aki látta meccset, egyetérthet velem, hogy a Deportivo Alavés elleni mérkőzés minden volt, csak jó nem. Próbáljunk meg a pozitívumokra koncentrálni, s tekintsünk rá mintegy felvezetésre a sokkal nehezebb összecsapások előtt. Vártuk már a válogatott szünet után a La Liga folytatását, s azt győzelemmel sikerült abszolválni. Összefoglalunk.

0 Tovább

A döntő hónap kezdete – évfordulókkal

A válogatott szünet után újra belevethetik magukat a Real Madrid játékosai a bajnokság küzdelmeibe, elindítva egy elképesztően fontos és nehéz áprilist. A hónap meccsei közül az Alavés elleni hazai meccs a harcos ellenfél ellenére a legkönnyebbek közé tartozik - előrevetítve, hogy mi is vár ránk ebben a hónapban. Az április másodika két vonatkozás miatt is emlékezetes a Real Madrid szurkolók számára, csak két nevet említek: Puskás és Juanito. Róluk is szó lesz a beharangozóban.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook

Legfrissebb bejegyzések