Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Visszatekintés 2016-ra | IV/IV

A Bilbao után a Klubvilágbajnokság okán a soron következő találkozónk a Cultural Leonesa elleni Király Kupa meccs volt. Ha jól emlékszem, négyen néztük végig (a kommentek alapján) a meccset… A csapat ezt a találkozót és a későbbi visszavágót sem vette félvállról - bár nem teljes fordulatszámon, de tisztességesen játszva hét gólt szereztek (és egyet kaptak). A gólok közül kiemelkedik Nacho találata. A meccs összefoglalója és 2016 befejezése vár Titeket a "Tovább" után.

0 Tovább

Visszatekintő 2016-ra | III/IV

Megnyertük BL-t, jöhetett a jól megérdemelt nyári vakáció a játékosok részére. Valamiért számos csapattag franciaországi nyaralásra adta a fejét, ott pihenték ki fáradalmaikat, töltődtek fel energiával, ill. CR még edzőként is kipróbálta magát. Aztán július 28-án a PSG, két nap múlva a Chelsea ellen edzőmeccseltek a srácok, augusztus 4-én pedig Carlo Bayernjével szemben mutatták meg magukat. Aztán érkezett a Sevilla elleni Európai Szuperkupa találkozó és egy remek mérkőzés.

0 Tovább

Visszatekintő 2016-ra | II/IV

Az előző anyag elején szinte minden aktív olvasónkat felsoroltam, most összefoglalóan csak annyit kérek a Suicide Squad tagjaitól, hogy kommenteljetek tovább. Az előző anyag végén a Sevilla elleni hazai magabiztos győzelemmel zártam a sorokat - az áprilist és ezt a blokkot pedig Zidane első El Clasicója nyitja. Hogyan vártuk ezt a találkozót? Lépjünk bentebb…

0 Tovább

Visszatekintő 2016-ra | I/IV

2016. január 16-án IronRock épp kérte a számlánkat a Pincértől, mert a szolgáltatással nem voltunk megelégedve - ha az Össznépet nézem, helyes a megállapítás. Jut eszembe, itt van mindenki?

Majk, andreal, smatte, Resid, mfc777, t20-puerto del sol, magic, cornelius_scipi0, bobherceg_9248, FrancIsco, morc, Zormac, angus, Sragi, Krityó, LeeTaiPoo, Szolnocskai, elkesetthusvetinyul, Ronrics, Sasu, salidigger, WT14, technikus Laci (kár_értem), bdyd, ZeRo, Manócska, Realpats, realpeter, Kodex, Sultan2004, Norma_va, Zizou, Maverick, IronRock, bacsi977, faja, Maverick, Equinox, Yenko, Andras14? Ha kihagytam valakit a kommentelők közül, mint pl.: Turbo, iKos, Gareth Bale, MrPaul, SeDan95, trafoka, gwandal, Winston, johnglade, V.I.C., arctic_monkey, nasty (come back, baby!), barackturmix, OneTea, kisfigo, Adam96, roland, btomp, lucas, ReAlantos, vaseger - akkor elnézést! Torpapa, tőled is!

Továbbá Ti, akik (még most) nem kommenteltek, de olvastok minket, szavaztok és kitöltitek az alapfokú kvízeimet - itt vagytok? Akkor jó! Tovább!

0 Tovább

...és akkor elsőnek érkezett Lucas

0 Tovább

Világbajnoki évzáró fanyalgásokkal

A FIFA Klub Világbajnoki Kupát egy hosszabbításos döntőben megszerezte a Real Madrid, de vajon félig üres, vagy félig tele ez a többre érdemes kehely? Hogy erről egyáltalán beszélni kell, vagy lehet, teljesen nyilvánvalóvá teszi, hogy nagy hiba lenne csupán a végeredménnyel betemetni azt a halom kérdést, amit az utóbbi meccsekkel együtt ez a találkozó is felvetett. Értékelünk!

0 Tovább

Szarvasvadászat

A Real Madrid az első hivatalos mérkőzésére készül japán klubcsapat ellen, s hogy ez kellőképpen izgalmas legyen, arról a tét gondoskodik, ami a FIFA Klub Világbajnoki cím. A Kashima Antlers egyébként nagyjából az a csapat Japánban, ami a Real Spanyolországban. Igen nagy népszerűségnek örvend, és a legeredményesebb japán klubnak számít. Beharangozunk!

0 Tovább

Döntőt ért ez a meccs

Telt ház nem várta a Realt, no meg az ellenfelét, azért ezen meglepődtem. Azon már nem, hogy az első kemény becsúszásra 10 másodpercet kellett várni, mikor is a félpályánál Lucast az egyik mehikói megkínálta. Szép kilátások.

0 Tovább

Club América a klub WC-n

Következő állomás még az ünnepek előtt a távolkelet, ahol is a csapat nekiesik a világ kontinens bajnokainak, a klub WC keretein belül. Ez nem az a torna, amit mi madridisták vagy akár a klub játékosai túlzottan várnának. Több, mint 10,000 km, sok-sok óra repülés, jetleg, rajongók, megannyi autógram, selfie-k, és a többi... Mindezt egy olyan időszak után, amikor hetente két mérkőzés szerepelt a naptárukban. Persze a végén, ha minden igaz, elmondhatják majd magukról, hogy klub világbajnokok. Éljen! Beharangozunk!

0 Tovább

BL-sorsolás - Ó mondd, Te kit választanál?

Ismét lement egy BL-csoportkör, és a megbeszélt szalonremi után bejött az, amit itt a blogon többen titkon reméltünk. Jelen pillanatban sokkal vonzóbb opció volt a második hely a csoportban, de úgy, hogy a veretlenségi széria is megmaradjon. És hát az örök futballközhely szerint nem csak idegenbejóazX, hanem néha otthon is. Az ügyes taktikázással elértük, hogy mindössze öt csapat jöhet számításba ellenfélnek a sorsolás során. A második helynek kellemetlen velejárója, hogy otthon kezdjük a párharcot, ezt is figyelembe kell tehát venni az esélylatolgatás és a követendő taktika során. Hajtás után megvizslatjuk a lehetséges áldozatokat ellenfeleket és megnézzük, mennyire örülnénk nekik, valamint tippelni próbálunk arra nézve, hogy kit milyen eséllyel vernénk ki.

0 Tovább

Ez már nem szerencse!

Amikor Ramos a Tizedik megnyerésekor befejelte a 93.-ban, velem együtt sokan használták a szerencse kifejezést. Azóta ez volt a hetedik alkalom, hogy a meccs legutolsó pillanataiban sorsfordító találatot szerez. Azt gondolom, hogy már egy ideje a legszkeptikusabb Barca drukkerek is beláthatják, hogy ezt ennyiszer, így megcsinálni nem lehet csupán a szerencse dolga! Itt valami többről van szó! De haladjunk sorjában, összefoglalunk!

0 Tovább

Kezdőcsapat: PIHENJ!

A sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy pár hétig a Bernabéuban fogadja a Real a látszólag könnyebb ellenfeleket a Ligában, és idegenbe utazik a keményebb diónak ígérkező mérkőzésekre. A sorminta első állomása lesz szombaton este a Deportivo La Coruna madridi vendégjátéka. A galíciai gárda mindössze a 16. a táblázaton, így az első benyomás azt sugallja, hogy nem nagyon van mitől tartani, viszont az előző fordulóban vért ittak, és vágtak egy 5-öst a Real Sociedadnak, ráadásul imponáló játékkal. A szájukra száradt vér ellenére, amit még most is nyalogatni fognak, a Madrid tartalékol a klub vb előtt, és egy B csapattal áll bele a mérkőzésbe. Mi lesz ebből? Beharangozunk.

0 Tovább

Otthon is jó az iksz!

Benzema a Bajnokok Ligája himnuszára felriadt téli álmából, és mit sem sejtve arról, hogy mi volt a terve a csapatnak estére, majdnem sikerült neki tovább lőni a csapatot az első helyen. 2-2-es döntetlen egyébként reális a mutatott játék alapján, mind fehér, mind sárga részről. Úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt előre predesztinálni lehetett, gyors támadások, kevésbé szervezett játék, ami legfőképp a játékosok felszabadultságából adódott, hiszen "csupán" az első hely volt a tét, amit úgy igazán egyik fél sem akart. Kivéve a Dortmundot. És Benzemát. A Real Madrid bejutott a 16 közé és türelmetlenül várja, hogy megmérkőzhessen a Premier League címvédőjével. Nézzük a történéseket.

0 Tovább

Ide nekünk a döntetlent!

Zidane-nak malaca, szerencséje sikere volt az elmúlt hetekben, miután 4 pontot hozott el a két közvetlen riválisunktól. Ez pontosan ugyanannyi pont, mint amennyit Ancelotti szerzett a két csapat ellen, összesen a kétéves ittléte alatt. Zidane már 7 pontnál jár összesen ellenük. Szerencsénkre Zizou a futballba fektette ezt a rengeteg munkát szerencsét, és nem például sakkba. Ma zárjuk a BL csoportkört, a tét nem más, mint az első második hely.

0 Tovább

Két fejes gól egy EC-n

Ramos! Ismét, sokadszor - Kapitányból van a srác, minden durvasága mellett is (emlékezzünk csak Hierrora). A meccs végül semmilyen előremutató választ nem adott - egyik oldal számára sem. Mi továbbra is esetlegesen támadunk, de a csapaton végig érződik, hogy NEM ADJUK FEL! A Barca az idei szezonban megszokottan, nem túl élesen játszott - aztán a vezető gól és Iniesta érkezése után megcsillantottak valamit a korábbi tiki-takából, azonban ismét nem tudták lezárni a meccset és érkezett Modric (legfontosabb játékosunk tegnap, Ramos gólja ellenére is, 90 percre vetítve) ívelése Sergio fejére. Az utóbbi évek leggyengébb El Clásicóját néztük/szenvedtük végig (szerintem mindkét oldalra igaz, a Barcának Iniesta után volt egy erős időszaka, de Arda visszabillentette a helyzetet). Nézzük a részleteket!

0 Tovább

Barcelona - Real Madrid, beharangozó (TLDR) 

A két csapat következő összecsapása előtt sokat gondolkodtam, hogy mit tudnék írni a Beharangozóba. Ez a két csapat uralja a spanyol sajtót, világviszonylatban is kevés hozzájuk mérhető gárda található. Bárki, akinek facebook-, vagy twitter-fiókja van, pár pillanat alatt minden fontos és kevésbé fontos információt megtalálhat a kedvenc csapatáról, annak játékosairól, vagy magáról a párharcról. Mivel nem tudtam, mit is szeretnék írni, csak azt, hogy a Clásicót én akarom "elvinni", úgy döntöttem, zuhanyozni megyek. Ez 2016. november 6-án történt. Lássuk, hova jutott el ez a Beharangozó azóta.

0 Tovább

Meglepően jó meccs volt

Valami régi érzés kerített hatalmába, ahogy láttam a tegnapi meccset, a srácokat, ahogy élvezték a meccset, ahogy hajtottak. Pedig bőven volt előnyünk továbbjutáshoz, mondjuk ki: az első meccsen eldőlt minden. Zidane-nak egy valami biztosan a birtokában van: bizonyos körülmények között kiválóan fel tudja pörgetni a pályára lépő játékosait. Idén ez a BVB és az ATMA ellen a "nagyokkal" és tegnap a "kicsikkel" is megtörtént. Ezek voltak azok a meccsek, amelyek többségünknek egyszerűen csak: tetszett.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook