Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Süllyedt a sárga tengeralattjáró

A beharangban azt írtam, hogy jót tesz nekünk a sűrű menetrend, főleg azok után, hogy abban a bizonyos álarcban estünk neki ennek a szezonnak. Bizony, kellett nekünk pár gyengébb csapat elleni gála, hogy kis önbizalom fröccsöt kapjunk, különben nehezen szabadultunk volna a kialakult térdelünk és tűrjük szereptől. A Villarreal egy magasabb kalapba sorolható csapat, amely ellen bizony fel kellett kötnünk a gatyánkat. Nem volt egy olyan találkozó, amire emlékezni fogunk pár év után, de nagyon fontos 3 pontot hoztunk el, és jelen állás szerint ez a legfontosabb. Nézzük mi is történt tegnap.

0 Tovább

Tenger alatt járunk...

Ismét egy szombat délutáni meccsre invitál minket a La Liga 6. fordulója, méghozzá idegenbe, az El Madrigal stadionba. Az elmúlt két héten nem volt okunk panaszra, meccsekből annyi volt mint hal a tengerben, szám szerint 4, 14 nap alatt. Máskor féltve néznénk szeretett játékosainkra, de úgy vélem, hogy kifejezetten jót tett ez nekünk a szezon kezdeti nehézségek után. Kellettek ezek a mérkőzések, hogy Carlo összerakja a csapatot, mindenkinek megtalálja a saját helyét, és hogy a játékosok kicsit megszokják új szerepkörüket és az új társaikat. Ebből talán a lehető legjobban jöttünk ki, bár a cél még messze van, de túl vagyunk a mélyponton, és innentől már csak felfele (k)úszhatunk a tabellán. Hajtás után beharangunk...

0 Tovább

Gála a javából!

Tegnap este megint kitettek magukért a fiúk, lassan kezdenek elkényeztetni minket. A spanyol bajnokság 5. fordulójában az Elchét láttuk vendégül és 5-1-gyel végeztük ki őket. Ugyan az ellenfél nem volt túl acélos, de ez nem von le a Blancók teljesítményéből semmit, hiszen nem hagytuk kibontakozni őket, és végre nem szenvedünk a kiscsapatok ellen. Mégis ők jutottak vezetéshez, egy balszerencsés szituációt követően 11-esből szereztek előnyt, de ezzel nagyjából ki is fújt a Mourinho-klón Fran Escribá legénysége. Átvettük az irányítást és előbb Bale majd CR négy találata követte. Utóbbi játékos már 12 gólnál jár ebben az idényben, ebből 9 a bajnokságban. A következőkben értékelem a csapatot, illetve néhány játékost kiemelek. Jön az összefoglaló!

0 Tovább

Esti Gála?

Kezd igencsak őszre fordulni az időjárás hazánkban, szerencsére a csapatunk gondoskodik róla, hogy ne merüljünk lassan téli álomba. Fel kell pörögnünk, hiszen hol a Baselt simázzuk le, hol történelmi vereséget mérünk a Deporra, és már itt is a következő meccs. Ezúttal az Elche látogat a Bernabéu-ba, ahol utoljára egy 3-0-s győzelmet arattunk felettük. Ellenben az Estadio Manuel Martínez Valeróban csak kínkeserves 2-1 jött össze, egy utolsó perces CR büntetővel. Érdekes módon kedvenceink már évek óta szenvednek a kiscsapatokkal szemben, az úgymond kötelező győzelmekkel hadilábon állunk, Mourinho alatt is sokszor zakóztunk az alázat hiánya miatt. A mai alkalommal én kevésbé tartok ettől, mivel jó szériában a csapat. A következőkben beharangozunk.

0 Tovább

Van csapatunk?

Mint egy nem túl erős, de hozzáértéssel készült gyümölcspárlat ízkavalkáddal érkező melegsége, úgy áradt szét bennem valami jóleső érzés a csapatunkkal kapcsolatosan. A Disaronno valóban lecsúszott, a hatása szép lassan múlik, viszont egy ilyen meccs jótékony hozadéka sokáig kitarthat. Ezúttal kicsit kevesebbet kívánok a statisztikákkal foglalkozni, s többet a helyzet pszichológiájával. Kissé rendhagyó összefoglaló következik.

0 Tovább

Szebb napok nyomában

A szombat délutáni La Liga matiné mindkét résztvevője szeretne a helyes útra visszatérni, még ha nem is ugyanazt a célt fogalmazzák meg a felek. Királyi kedvenceink két vereség után végre három ponttal szeretnének zárni egy bajnokit, míg a házigazda tervei hosszabb távra fogalmazódtak meg; az egykor szebb napokat megélt Deportivo a Primera Divisiónban szeretne újra gyökeret verni. Mivel a két időtáv nem azonos, mindkét gárda céljai megvalósulhatnak. De nem ezen a hétvégén. A La Coruña minden bizonnyal megpróbálja majd megnehezíteni a dolgunkat, de mi ennek ellenére bezsákoljuk a pontokat. Lássuk, mit kell tudnunk a galíciai összecsapás előtt!

0 Tovább

Önbizalom növelő győzelem!

Kellett ez már nekünk, mint éhesen egy falat kenyér, vagy mint kánikulában a hűtött nagyfröccs. Tegnap először játszott úgy a csapatunk, ahogy a szezonkezdet óta végig szerettük volna. Voltak persze gyengébb periódusok, de összességében a meccsre nem lehetett panaszunk. Fineszes megoldások, pazar támadójáték, szép gólok - és most megálltunk egy kapott gólnál. Persze az ellenfél se tartozott az európai elitbe, de az elmúlt hetek lehangoló játéka után ne hagyjuk elrontani az örömünket. Hajtás után összefoglalunk.

0 Tovább

Útkeresés...

Ma este útjára indul a gyönyör BL, és a szombati saller után itt lenne már az ideje, hogy a fiúk remek játékkal és szép győzelemmel kényeztessenek el minket - eddig ugyanis ezzel masszívan adós a csapat. Kaptunk ehhez egy kellemesnek mondható ellenfelet is a Basel személyében, hazai pályán kezdhetünk, minden feltétel adott hogy ne csesszük el megint. Hajtás után beharangunk.

0 Tovább

Elpáholva

Hajjaj, nehéz a futballszurkoló élete, pláne, ha kedvence a Real Madrid. Talán nem mondok újdonságot azzal, hogy nehéz időszak előtt állunk, és már most sokaknak elegük van, pedig csak most kezdődött a szezon. Már három bajnoki meccsen vagyunk túl, amiből egy győzelem és két vereség született. Mit ne mondjak, nem BL címvédőhöz méltó kezdés. Mindenki láthatta, hogyan kaptunk ki 2-1-re városi riválisunktól, így nem is a meccs eseményeiről szeretnék beszélni, ellenben a taktikai aspektust sokkal fontosabb lenne megvizsgálni, hiszen sok hasonlóság van a tegnapelőtti vereség és a Real Sociedad elleni zakó között. Hajtás után lássuk a részleteket.

0 Tovább

Megint teszteljük a rugókat

Néhány éve ismét a régi fényében tündököl a főváros legnagyobb horderejű derbije, így már sokaknál a clásico helyét is átvette, vagy ha nem is, de legalább megközelítette. A mindig agyonvert, árnyékban eléldegélő kistestvér pár éve kijött a fényre, és nagy szeletet akar a tortából, abból, amelyet eddig csak gyakorlatilag két részre osztottak. Az Atlético topcsapat lett, a szemünk előtt nőtt ki a földből egy újabb klasszis ellenfél, így mostmár a kétcsapatos ligázóknak sincs igazuk, akinek ez nem tetszik, azt csak sajnálni tudom (kíváncsian várjuk, mit lehet még felhozni a bajnokság ellen - az ötleteket kommentbe kérjük). Nagyon jót tesz a ligánknak is egy védekezésben klasszis, kemény, kellemetlen stílusú ellenfél, akinek azért a támadó potenciálja is igen magas. Meggyőződésem ugyanakkor, hogy a nagyobb verseny jót tesz a Realnak is, elég a tavalyi szezonra gondolni, vagy a rövidtávú történelemből meg a '90-es évek végére, valamint a 2000-es évek elejére akár.

0 Tovább

Fejtörés

Kezd leülepedni sok minden a klub körül, így az átigazolási szezon bezárta után. Kellett is ez a szünet, mert nagyon nem úgy kezdtük az évet, ahogyan azt szerettük volna. Szenvedett minden csapatrészünk, gólokat nehezünkre esett rúgni, viszont a hátvédeink úgy szaladgáltak, mint a fejetlen csirkék egyes helyzetekben. Carlónak sok dolga lehetett, össze kell raknia egy stabil csapatot, amit jelen állás szerint igen nehéz. Lehetőségei szűkek, de tavaly megtalálta a megoldást, így idén is megtalálhatja előbb vagy utóbb.

0 Tovább

Mexikói borsó

Nem jött Falcao, Negredo, sőt még Verratti sem. Jött helyettük Javier Hernandez, örülünk vajon? Magam úgy vélem, hogy korai lenne megítélni az átigazolásának helyességét. Ehhez mindenképp időre van szükség, ahogy a csapatnak is, hogy megint összeálljon. Mielőtt nekiálltam megírni e posztot, muszáj volt utánanéznem a kis mexikóinak. Bevallom, hiába néztem anno, a Ferguson éra alatt jó pár MU meccset, Chicharito játékára nem emlékszem. Sajnos a szakértők között sincs egységes álláspont az újonnan igazolt csatárunkról, de az alábbiakban megpróbálom összegyűjteni az erősségeit és a gyengéit. Megpróbálom felvázolni miben lehet hasznukra és miben nem. Mindkét oldalra fel fogok sorakoztatni érveket, tényeket. Lássuk hogyan sikerült…

0 Tovább

Augusztusi értékelő - Idény eleji forma...

...vagy inkább múlt idény végi? Normális esetben nem értékelnénk augusztust, de mivel a szuperkupák miatt öt meccset is játszott a csapat, így már van mit - csak sajnos nem túl pozitívan. Eddig 50%-os a teljesítményünk mind a bajnokságban mind a két Szuperkupában a játékunk viszont...nos az még ezt se érte el... Tömjénezés kevesebb, kritika annál több lesz, de hát ne feledjük, ez még csak az eleje. Hajtás után értékelünk.

0 Tovább

Végre vége... Transfer window 2014!

Véget ért a 2014-es nyári átigazolási időszak, úgyhogy fellélegezhetünk. Nincs több pletyka, nincs több találgatás, végleges a keretünk. Megszokhattuk volna, hogy minden nyáron főszereplők vagyunk és, hogy a legnagyobb neveket hozzák össze velünk. Az újságírók átalakítják a csapatunkat, sztáron jönnek-mennek, mi meg csak elmorzsolunk egy-egy imát lefekvés előtt, hogy csak idén ne legyen nagy változás, ne az utolsó pillanatban legyen mozgás. Nézzük hát hogyan alakult számunkra a transzfer időszak.

0 Tovább

MegBaszkódva...

Hát nem erre számítottunk. Még most is nehéz feldolgozni a tegnapi meccset, mert semmi nem utalt a sallerre. És hiába az elméletek, a lehetséges magyarázatok, Torrente megmondta: ha meg kell, akkor meg kell. Az a legrosszabb, hogy mindezt magunknak köszönhetjük. A srácok pedig remélhetőleg gazdagabbak lettek egy tapasztalattal: 30 perc foci kispályán és teremben elég csak. Megérdemelten kaptunk ki, és megérdemelten győzött a Sociedad. Pedig nem így indult...Hajtás után próbálunk összefoglalni.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook

Legfrissebb bejegyzések