Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Contra Moyes, contra rotáció

Emlékszek még a szeptemberi kiruccanásunkra az Anoetába… Nem mondanám egy kellemes emléknek. Ma viszont el kell felejteni mindenféle rossz emléket, és csupán a jelenre szabad koncentrálni. A jelen maga a legendás Moyes, és az, hogy a lehető legrosszabb formánkban játszunk jelenleg, ráadásul Ronaldo nélkül. Ugye ismerős? Na azért, ha más nem, az nyugalomra inthet minket, hogy hazai pályán kell játszanunk, bár az is igaz, hogy Pérez kiélhette magát a januári piacon, úgyhogy kérdéses, hogy sok gólt tudott-e venni mára. Gálára mindenesetre ne számítsunk... Hajtás után beharang!

0 Tovább

Meglepetés győzelem!

Bizony, tegnap ez az volt! Nem számíthattunk rá, tudtuk hova megyünk, és hogy ott mi várhat ránk. Hogy nem nekünk áll majd a meccs, pokolian megszenvedünk akár az egy pontért is. Érdemtelen győzelem? Talán az, de elnézve a két csapat közti különbséget, hálásak lehetünk azért, hogy a Futball Istenei tegnap a gyengébb csapatot segítették. Nagyon nehéz volt, de túl vagyunk rajta. Hajtás után értékelünk.

0 Tovább

Itt a Tavasz...

dagasz a... Vagyis hogy itthon még nem, de habfehér kedvenceink a Córdoba elleni meccsel megkezdik a tavaszi fordulót hadjáratot a bajnoki címért és a BL-címvédésért - igaz, az őszi szezonból még van egy elmaradt meccsünk a Sevilla ellen, amin sok múlhat, de attól a tény még tény marad. Ismét matiné időpontban lesz a meccs, ráadásul idegenbe megyünk. Hogy ez jó-e nekünk vagy sem, majd kiderül. Hajtás után beharang.

0 Tovább

Nehézkes gála Madridban

Talán ennél jobb forgatókönyvre nem is lett volna szükségünk. Igazi önbizalom növelő mérkőzés volt, örülhettek az ázsiai szurkolók, hiszen miattuk is kezdett a csapat ilyen embertelen hülye időpontban. A fáradtság jelei nagyon látszottak a fiúkon, de pár kiemelkedő(?) teljesítmény így is a mi javunkra döntötte el a mérkőzést. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Carlói úton

Nos, igen. Arra kellene valahogy visszatalálni. A naptári évünk eddig nem sikeredett fényesre, de aggódni azért nem kell. Gondok nincsenek, csak a várható mélyrepülés ért el minket. Most viszont csak a győzelem az elfogadható, amit idegenben nem is olyan könnyű megszerezni a Getafe ellen. Ennek ellenére nagy esélyünk van akár egy többgólos sikerre is, de ehhez össze kell szednünk magunkat, és fejben ott lenni az utolsó passzoknál, lövéseknél. Hajtás után beharang kvízzel!

0 Tovább

És aki továbbjutott: ...Madrid!

A győzelem elmaradt, és bár nem mi nevettünk a végén, nem lehetünk teljes mértékben elégedetlenek. Vagy még is? Ezt mindenki döntse el maga. Az Atlético a két mérkőzés képe alapján megérdemelten jutott tovább, bár a tegnapi meccs végeredménye nem tükrözte a játék képét. Erről tehetünk mi is, és az ellenfél is oroszlán szerepet vállalt ebben. Hajtás után összefoglalunk!


0 Tovább

Királyi Úton

Mindenki máshogyan ül neki egy hétközi fordulónak, BL meccshez, egy rangadóhoz vagy éppen egy városi derbihez. Sok minden közrejátszik a mérkőzés előtti rituálénkhoz. Valaki minden meccs előtt a már bevett szokásait ismétli meg újra és újra. Van aki az adott ellenfélhez igazítja babonáit, de biztos, hogy mindenkinek van egy sajátos szeánsza, amit végigcsinál egy-egy nagy összecsapás előtt. Mégis úgy érzem, hogy a mai mérkőzés megfogott. Melyik kategóriába soroljam? Nagy kérdés, hogy legyenek-e elvárásaim, vagy csak próbáljam meg élvezni a játékot. Utóbbi esetben nem biztos, hogy elégedett mosollyal az arcomon fogok lefeküdni, elvégre messzebb áll az Atléticótól a látványos foci mint a magyaroktól a sport szakértés. Hajtás után beharangozunk!

0 Tovább

Könnyed győzelem utáni interjú

Miután a vártnál könnyebben és szép játékkal, pazar gólokkal intéztük el az Espanyolt még emberhátrányban is, sikerült a meccs után azon melegében mikrofonunk elé citálni a meccs három főszereplőjét. Gareth Bale nem tudott rendelkezésünkre állni, mert valaki az öltözőből ellopta a hajráfját, anélkül meg vakvezető kutya kell neki, ugyanis semmit nem lát a szemébe hulló tincsektől. Ezúton is reméljük hogy nem andreal volt elkapják a tolvajt. Így aztán a Szakállas Brigád két oszlopos tagja, Arbeloa, Nacho és a rebellis Isco állt rendelkezésünkre. Nem mondunk hülyeséget, ha (Bale-t nem számítva), a mai meccsen ők alkottak maradandót. Hajtás után az interjú.

0 Tovább

Kifelé a gödörből!

Reméljük, Carlo kiadta a jelszót, mert most már igencsak ideje lenne kikászálódni abból, amit magunknak ástunk. Persze ha csak az eredményeket nézzük, nem annyira rossz a helyzet, ugyanakkor ha megnézzük, milyen teljesítményt nyújtottak kedvenceink az elmúlt két meccs alatt, sok okunk nincs az örömre. Fáradt, dekoncentrált a csapat, de most esélyt kaptunk hogy visszakapaszkodjunk. Hogy ehhez az Espanyol megfelelő ellenfél-e, azt hajtás után elemezzük.

0 Tovább

Sehogy máshogy...

Nagyon komolyan el kellett gondolkodnom rajta, hogyan is történhetett meg velünk az, ami tegnap este labdarúgás felcímmel zajlott a Vicente Calderón stadionban. Aztán némi rásegítéssel - többet nem mondhatok - megvilágosodtam, és közre is adom azokat az előzményeket, melyek ide vezettek. Hogy tézisem helyes, afelől Ancelotti meccs utáni nyilatkozata is megerősít, hogy tudniillik "otthon majd bármi megtörténhet!".

0 Tovább

Vizit a Vicentében

Többféleképpen meg lehet közelíteni a ma esti kupa derbit, de mindegyik megközelítés közös szálra érkezik: ez egy fontos meccs lesz! Az ellenfél a bajnoki címvédő, a városi rivális, az egyik idei bajnoki kudarcunk erőszaktevője, az üldöző matracos banda, Simeone favágói legényei, a játékvezetőre rohanás sebességének világcsúcstartói, a reklamálás torgyánjózsefei, Torrente kedvencei , az Atletico Madrid. Sajnos nem csak ebben jók. Oly hosszú éveken át simáztuk őket, de az utóbbi szezonban nagyot változott a kép. Nincs ma csapat a világon, aki biztosra mehetne ellenük. Mi sem. Különösen két vereség után nem. De emeljük fel tekintetünket, és nézzük, mi várhat ránk szerda este!

0 Tovább

A denevérek éjszakája

"That's football guys! That's all it is!"
-Tony D'Amato /Al Pacino/-


Vannak mérkőzések, amelyek után felesleges elemezgetni a taktikát. Amelyek után mindegy, hogy milyen volt a felkészülés, vagy hogy éppen ki került be a kezdőbe. Amelyek után lehet azon lamentálni, hogy mi lett volna, ha egy átrepülő galamb jó ütemben érkezik fejjel egy ballisztikus pályára álló "beadásra", de felesleges lenne. Vannak mérkőzések, amelyek nem írhatóak le számokkal, százalékokkal, szakértői véleményekkel, hőtérképekkel... Amelyek összefoglalásához a reáltudományok helyett a humán ismeretek felé kell fordulni, és átengedni magunkat az érzésnek, amint több ezer ember dagadó nyaki verőerekkel együtt üvölt, együtt lélegzik, és együtt dobog a szívük.

0 Tovább

A 23-as csapdája? Denevércsapda?

A Valencia elleni csörték ritkán hoznak egyértelmű meccset, de emlékezeteset és/vagy látványosat mindig. Emlékszem például José híres 2. évében egy hazai 0-0-ra, amikor vészesen fogyott az előny, döntetlenekkel már 4 pontra közelített a Barca, többet között a denevéres X-nek köszönhetően. Emlékszem egy olyanra is, mikor 3-2-re nyertünk kint egy szemfüles és szerencsés Jesé-gólnak köszönhetően. A bajnokság vége felé elért hazai 2-2-t meg biztosan nem tesszük ki az ablakba, mivel nagyrészt azon múlt, hogy lemondhatunk a bajnoki harcról. De hogy ne legyen keserű a szánk íze hajtás után, azt is megemlíteném, hogy a történelem első házidöntője a Bajnokok Ligájában Real-Valencia párosítást hozott. 3-0 ide, amikor a történelem egyik legjobb Real Madridja kifektette a történelem egyik legjobb Valenciáját 2000-ben. Különleges a viszonyunk tehát a Valenciával. Én meg különösen kedvelem a denevéres csapatot, de ez annyira magánjellegű információ, hogy le se írom ide.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook

Legfrissebb bejegyzések