Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Illarra hazalátogat...

...Xabi most nem. Eljöve a második bajnoki, ahol sok minden kiderül vagy nem - de ebben legalább biztosak lehetünk. A Real Sociedad annak ellenére kedvenc pofozóbábunak ellenfélnek tekinthető, hogy a baszkokhoz sose utazhat nyugodtan egyik csapat se. Miután kizúgtak az EL-ből a Krasnodar ellen, teljes lendülettel koncentrálhatnak a La Liga-ra. Közben mi meg arra, hogy egy elfogadható középpályával álljunk fel...nem lesz könnyű, de a piramisokat se egy nap alatt építették fel. Hajtás után beharang.

0 Tovább

Ezúttal a nyúl vitte a puskát!

Talán mire megjelennek e gondolataim, már egy hét is eltelt a spanyol szuperkupa csalódást keltő összecsapása óta. Ahogy láthattuk, az Atletico sima 1-0-s győzelmével elhódította a trófeát. Maverick kolléga már bravúrosan kifejtette a meccsről alkotott véleményét, így nem is ezt kívánom taglalni jelen írásomban. Sokkal inkább a taktikát venném górcső alá, és ahogy láttuk, kedvenceink nem muzsikáltak túl jól. Ellenben a matracos horda szinte tökéletesen kivitelezte a Cholo által kitalált taktikát. Most álljunk neki a plafonnak és nézzük részletesen a mérkőzést.

0 Tovább

Most mindenki hagyjon! Eligazolt Xabi Alonso...

Reggel van. Korán. Leülök a gép elé az irodában, ahogy szoktam. Álmos szemeim lomhán böngészik végig a szokásos oldalakat: Gmail, FB, Foreign Policy, Science Daily, stb. Végül jön - az év ezen szakaszában magam sem tudom miért, de a szokásoktól nehezen szabadul az ember - a Marca angol oldala. Hirtelen felébredek, a szemem elkerekedik, a szívem hevesebben ver: a Real Madrid eladja Xabi Alonsot... Derült égből villámcsapás. Előbb leforrázva érzem magam, majd mintha hidegzuhany ért volna. A Szőr búcsúzik, és bennem egy kis darab megint meghal a régi lelkesedésből.

0 Tovább

Indul a BL!

Egyre közelebb kerültünk a Bajnokok Ligája kezdetéhez. Ma volt a sorsolás, ami különösen érdekes volt számunkra, hiszen mi vagyunk a címvédők, ezért röviden beszélnék erről Norma_va helyett beugorva! Nem is mi lennénk, ha nem egy újabb kihívást keresnék ebben, hiszen eddig senki nem volt képes megvédeni a Bajnok Ligája címét. Újabb év, újabb kihívásokkal! Nézzük hogyan alakult számunkra a monacoi délután.

0 Tovább

New members of the board!


Új blog, új remények, új lehetőségek. De mivel a megmaradt csapatunk kevés arra, hogy folytassa, szükségünk volt rá, hogy új tagokkal bővítsük ki a szerzők körét. És honnan máshonnan kérhettünk volna fel új olvasószerkesztőket bloggereket, mint az eddigi lelkes olvasók közül? Négy új taggal bővül a csapat, fogadjátok szeretettel az új szerzőket: Equinox, norma_va, sultan2004 és Zizou. Sok sikert kívánunk nekik, és most következzen a bemutatkozásuk.

0 Tovább

Utánérzés

Ahogy telt a nyár, úgy nőtt bennem egy kiadós gyomorgörcs - ami, legyünk őszinték, megszokott egy habfehér drukker esetében. A gyomorgörcshöz természetesen a Mariska-saga, a megy-marad, kell-nem kell megosztottság járult hozzá leginkább, na meg az a tény, hogy a Makelele-féle hibafaktor újra felütötte a fejét Madridban.

0 Tovább

Nyögvenyelős kezdés

Felejthető játék, három pont. Nagyjából ennyivel el lehetne intézni a tegnapi "finomságot", ugyanis őszintén szólva a srácok valamiféle produktum helyett csak odacsináltak a gyepre. Az az egy szerencsénk, hogy a foci nem pontozásos sportág, így mi gyűjtöttük be a pontokat, ellenkező esetben ebben nem lennék olyan biztos. Persze szezonkezdet, csúcsforma az nuku, szóval a vészharangokat nem kell még döngetni, azonban ez intőjel lehet, hogy lesz még itt munka a csapattal mire összeáll minden. Nézzük mit lehet erről a meccsről írni, hajts!

0 Tovább

Indul a mandula

Bár három meccsen már túl vagyunk, a szezon hivatalosan csak ma startol el számunkra. Jön a Cordoba a Bernabéuba remélhetőleg egy bazi nagy zakóért, noha én már magával a győzelemmel is elégedett lennék, azzal pedig végképp, ha Carlo olyan játékrendszerben küldené fel a kezdőt a gyepre, amely a keretre nézve a legoptimálisabb, de tartok tőle, hogy ez nem így lesz. Nos, az ellenfélről sok információm nincs, egyébként is először az Inter - már visszavonult - védője ugrott be, úgyhogy ezt a részét a történetnek - ha nem haragszotok meg - hanyagolnám. Most jelen pillanatban jobban érdekel a mi csapatunk, hisz zajlik rendesen az élet a klub körül. Volt egy felemásra sikerült előszezonunk az USA-ban, amiből mindössze annyi maradt meg bennem, hogy Bale jól játszott, majd jött a Sevilla elleni szuperkupa, amelyet minden különösebb erőfeszítés nélkül húztunk be, végül pedig a matracos horda elleni párharc, amiről inkább jobb nem is beszélni. Pereznek köszönhetően a keret is faszán átalakult, jött ugyanis Kroos, James, Navas és a Castillából Pacheco, míg távozott Morata, Casemiro, Jesús, López és Di Maria. Szóval jelenleg így állunk, ma este már nem lehet hibázni, reméljük Carlo és a fiúk nem is fognak. Hajtás után beharangozunk!

0 Tovább

Bienvenido az új Real Madrid blogon!

Kedves Madridista Szurkolótársaim!

Van egy mondás, hogy valaminek a vége mindig egyben valami újnak a kezdete is. A korona mögött blognak vége, miután Neil és krysal, a két megmaradt alapító idő és a csökkenő lelkesedés miatt úgy döntött, lezárják A korona mögött blog történetét. VIC átigazolt a penamadridista csapatához, ezúton is sok sikert kívánunk neki. A megmaradt szerzők azonban úgy döntöttek: folytatják. Mert legyen ez egy új kezdet, mert bennünk még van lelkesedés és elszántság hogy írjunk a csapatról hétről-hétre, és az a remek közösség aki a korona mögött blogon kialakult, megérdemli hogy folytassuk.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook