Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bájak és bajok

Bár nem éltem át _igazán_ az érzést (gyerekkortól elkötelezett Madridistaként annyira nem meglepő...), van valami megkapó abban, ha valaki egy igazán kis csapatnak szurkol. Persze, vidékiként én is kimentem egy-egy megye kettes összecsapásra, ahol aztán a lelátón (6 sor, jó szocreál beton, amin nem esett jól az ücsörgés) szotyolától habzó szájjal pocskondiáztuk a bírót, az ellenfelet, és éltettük a botlábúnál éppen csak egy hangyabokányival magasabban kvalifikált játékosainkat, akikkel nem mellesleg a hét többi napján együtt ittuk a vörösboros-kólát. Persze, spanyolhonban azért ez kicsit másképp van, ott azért egy Segunda B-s csapat is fel tud mutatni minimum 2-3 tényleg ügyes játékost, kit kis jó szerencsével elvisz valami _nagyobb_, vagy egész életében búslakodik, hogy neki valamiért nem jött össze. És abban is biztos vagyok, hogy náluk más mértékkel, más léptékkel mérik a sikert.

0 Tovább

Cseresor előre fuss!

A Copa del Rey soron következő fordulójában a Real Madridot a Segunda División B-ben vitézkedő katalán Unió Esportiva Cornellàval hozta össze a balsors. Mondom, balsors, hisz egyrészt szegénykék bár így örültek, mikor meglátták a sorsolást (micsoda bevétel, a falu apraja s nagyja ott lóg majd az Espanyol vadonatúj nevű Power8 stadionjának kerítésén...), másrészt ezt a meccset is illenék beharangozni. Hogy kik ők... nos, minden tudásomat összeszedve is igen karcsúra sikeredett volna eme poszt (hacsak nem dúsítom Katalónia tájaival, tengerpartjaival és egyéb érdekességeivel...); mentségemre szóljon, hogy alsóbb osztályokkal csak akkor foglalkozom, ha a Castilla az érdekelt. Ilyenkor nem szégyen nálamnál hozzáértőbb szakemberek véleményét kikértem a holnapi meccsel kapcsolatban...

0 Tovább

Goldolatmenés II.

A labdarúgás nem egy egyszerű sport, mára a politika és a pénz szerves, és természetesen egyúttal kiirthatatlan részévé vált, olyan szimbiózist alkotva, mint daganat a gazdatestben, táplálja, de mérgezi is azt. Már a 90-es években se csak a játékosok, a taktika és az edző szent hármasának harmóniája kellett a kiugró eredményekhez. A klub gazdasági helyzete, szakmai vezetése és az elnök személye is olyan befolyásoló erővel bírt, mint egy jól megválasztott taktika vagy a játékosok formája. Három egyesület vizsgálok most, három különböző klubot, három különböző utat. 2014 októberét írjuk, a Real Madrid túl van egy sikeres El Clásicón, s az egyszerű szurkoló hajlamos rózsaszín ködbe burkolózni, de a következő gondolatokkal is szeretném felhívni a madridisták figyelmét, nem minden fenékig tejfel - ugyanakkor gyorsan szívemre is teszem a kezem, igen kevéssé van most okunk a borulátásra, ergo az elemzést nyugodtan vehetitek hipotetikusnak. Azonban, mielőtt nekiveselkednénk, tartozok még egy kötelességgel, méghozzá a folytatás csúszása miatt, tehát mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa (avagy Lars von Trier szerint:mea culpa, mea maxima vulva).

0 Tovább

Ancelotti diadala

…mondom mindezt úgy, hogy nem ő játszott szombaton, nem ő rúgta a gólokat, de abszolút az ő érdeme a győzelem. A hétvégi klasszikuson, hazai pályán sikerült 3-1-es sikert aratnunk az ősi rivális ellen. Az ilyen meccsek miatt kapta az El Clásico, a futball ünnepe elnevezést, amire az utóbbi években nem igazán szolgált rá. Viszont a tegnapelőtti összecsapás remek játékot és izgalmas találkozót hozott. A Real Madrid régen nem látott viszonylagos könnyedséggel kerekedett felül a Barcán, bár azt is meg kell említeni, hogy Luis Enrique elszámította magát, és rossz taktikával küldte pályára fiait. Az izgalmak után összefoglalunk.

0 Tovább

Két törzs története

Érdekes dolgokat szül az élet, nemrég még egyszerű szurkolóként vártam az El Clásicót. Gyomorideggel kelve, reggeli közben olvastam a beharangozót, majd egész nap, fokozódó izgalommal a mérkőzésen járt az eszem. De ez a Real-Barca más lesz, hiszen most nekem adatott meg az a megtiszteltetés, hogy írhatok erről a jeles eseményről. Bármi is történjék, ezért az élményért köszönettel tartozom kollégáimnak, és nektek, olvasóknak, mivel nélkületek ez nem lenne. Ömlengés Off. Sokat gondolkodtam, hogy milyen legyen ez a beharang, mert annyi jót olvashattunk már, így egészen rendhagyót találtam ki, ami remélem tetszeni, lássuk akkor...

0 Tovább

Máj megsütve, medence átúszva

Valahol tudtam, hogy akármennyire is biztos vagyok a győzelemben, ameddig nem csap át megalapozatlan nagyképűsködésbe, addig nem lehet baj, mert kb. a Halley üstkökösnek kellett volna megjelennie, hogy valami megváltoztassa a dolgok menetét tegnap. Annyival jobbak voltunk, hogy az nem lehet kérdés, az ellen védekezése meg, ismerjük be, nagyban megkönnyítette a dolgunkat. Hajtás után benyomások, nem vesszük át percről percre újra a látottakat, annak nincs sok értelme.

0 Tovább

It’s payback time! Avagy Carlo Király tizenegy kormorán udvarában

Régi tartozásunk van a Liverpool FC irányába. Ez a Mersey-parti brigád azon kevesek egyike, akik egyelőre pozitív örökmérleget mutathatnak fel a Real Madrid ellen. Sokan emlékszünk még gondolom a 4-0, 1-0 arányú alázásra is, amit a legutóbbi aranygenerációjuk alkotott ellenünk, ahogy a történelemkönyvek azt is jegyzik, hogy az akkortájt is lehengerlő Realt ők verték a BL elődjének döntőjében 1981-ben, akkor viszont, tetszik vagy sem, ők voltak a korszak Barcája.

0 Tovább

Egy leírhatatlan élmény leírása

Rendhagyó poszt következik! Kommentelő társunk, név szerint berc00, átélte minden madridista legnagyobb álmát! A helyszínen tekinthette meg az Athletic Bilbao elleni 5-0-ra megnyert mérkőzést. Megkértük, hogy írja le nekünk/nektek felejthetetlen élményeit, tapasztalatait és, hogy ossza meg velünk a képeit. Nem is húznám tovább, íme első kézből az élménybeszámolója:

0 Tovább

Felébredtünk!

Őszintén szólva, kellemesen csalódtam a fiainkban. Nem gondoltam volna, hogy válogatott szünet után, fel tudják majd venni a fonalat ott, ahol lerakták két hete a Bilbao ellen. Hibátlan mérkőzést játszottunk a Levante ellen, Carlónak is ültek a cseréi, úgyhogy zsinórban a második mérkőzésre mondom azt, hogy ez igen! Egyre közelebb az alagút vége, de ne vakítson el ez a néhány kiváló teljesítmény, mert könnyedén egy frontális ütközésbe kerülhetünk a következő héten, ha elhisszük, hogy nincs előttünk akadály. Hajtás után összefoglalunk...

0 Tovább

Ébredés, foci van!

Hosszú idő elteltével ismét képernyők elé ülhetünk, hogy láthassuk kedvenceinket a hétvégi bajnoki fordulóban. Válogatott szünet zavarta meg a madridistákat, hogy folytassák Bilbao elleni formájukat, de remélhetőleg nem a Levante fogja megnehezíteni a dolgunkat. Mindenki saját igényeinek megfelelően kiélvezhette Dárdai Pali kínálta új ínycsiklandó örömfocit. Meghozta valaki ismét a reformokat, rendesen körbe is lett nyalakodva új edzőnk, tehát biztos az EB-re a kijutásunk. Irónia off. Hajtás után beharang...

0 Tovább

Gondolatmenés I.

Tettük már fel magunknak a kérdést, hogy miért pont a labdarúgást szeretjük? Miért pont ez a sport? Hiszen oly széles a lehetőségek skálája, példának okáért ott van az amerikaiaknak a kosárlabda, az NFL, a baseball, a jégkorong, stb. Mindegyik szinte vallási magasságokba emelkedett az Új Világban. Mi európaiak esküszünk a focinkra, s eltántoríthatatlanul ragaszkodunk hozzá, ahogy az amerikaiak a sajátjaikhoz. Mégis, a világon a legnépszerűbb sportág a labdarúgás. Nem értjük, miért szeretik az amcsik a sportjaikat, ahogy ők se értenek minket, a "gagyi focink" miatt. A következőkben ezekre keresem a választ, és a futballal kapcsolatos gondolataimat fogom megosztani két részletben, a fogyaszthatóság kedvéért. Előre szólok, igencsak rendhagyó post következik.

0 Tovább

M, mint marcipán

Be kell vallanom, hogy már régóta motoszkált a fejemben egy poszt róla, de csak mostanra jutottam el odáig, hogy meg is írjam. Nem tagadom, Iker mellett ő a legnagyobb kedvencem a csapatból, és nem csak azért kedvelem őt, mert folyton elalélok a játékától, hanem mert emberileg is egy abszolút szerethető srác. Valahol szégyellem is, hogy sem itt, sem a korona mögött nem szenteltünk neki még posztot, pedig már bőven kiérdemelte az itt eltöltött idő alatt, úgyhogy ezt most pótoljuk, méghozzá rendhagyó formában.

0 Tovább

Csak Ramos panaszkodott

Végre egy meccs, ami úgy alakult, ahogy azt a madridista érzelmű szurkolók már régóta várták. Bár fiaink tényleg ellenállhatatlanok voltak, rögtön le kell szögezni, hogy a Bilbao nem gödörben van, inkább mintha a Mariana-árok alján körbeszarosoztak kanasztáztak volna labdarúgó sport helyett. Azért a helyzeteket ki kellett dolgozni, a gólokat be kellett vágni, el kellett táncolni a gólörömöt - most mindegyikből kivették a részüket a srácok. Szubjektív értékelésünk következik.

0 Tovább

Bilbao, hol a régi dicsőség?

Az Athletic a spanyol liga egyik legpatinásabb csapata, mellyel általában élvezetes meccset játszik a Real Madrid. Hogy melyik fél számára élvezetes leginkább, azt ebben a párharcban jelentősen befolyásolja, hogy melyik stadionban kerül sor az összecsapásra. Mindkét gárda csapnivaló meccset játszott a Bajnokok Ligájában, meg fogjuk látni melyiknek sikerül jobban a folytatás.

0 Tovább

Ki(n)szenvedve...

...a kötelező győzelem, míg a szurkolók a meccs nézése közben kerültek ebbe az állapotba. Behúztuk nagy nehezen, de egy kurva árva szót se szólhattunk volna, ha csak egy ponttal távozunk. Citálhatnánk az ordas közhelyet, hogy a csapat csak annyit adott ki magából amennyi feltétlenül muszáj volt, de a meccset látva ez nem felelne meg a valóságnak. Nyilván lesznek még rossz meccseink a szezonban, de a tegnapit néha fizikai fájdalom volt nézni. Hajtás után összefoglalunk.

0 Tovább

Lásztminit bolgár túra

Nem könnyű beharangot írni egy olyan meccs előtt, amelyik a két csapat szurkolóit leszámítva a lőtéri sánta kutyát se érdekli. Ilyen lesz a mai last minute bolgár túra habfehér kedvenceinknek, és erről távolról se ők tehetnek. Hanem az ellenfél csapata, akikről bármi érdekeset összeszedni már csak azért is nehéz, mivel nincs saját UEFA-kompetens stadionjuk (6100 férőhely, muhaha!), ezért Szófiában lesz a meccs. (Nem ismerős ez pár évvel ezelőttről kishazánkban? Naugye.) Ismét egy olyan meccs, ahol a győzelmen kívül minden más eredmény kudarccal ér fel számunkra, és reméljük, ez nem fékezi be Ronciékat. Lapozás után beharangunk.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook

Legfrissebb bejegyzések