Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Benítez szája sarkában a mosoly

Fontos kérdések dőltek ezen a szombat délutánon. Be lett szépen árazva a csapat, s néhány játékosnak fontos döntést kell hoznia, mert a Bernabeu népének nagyjából eddig tartott a türelme. Azt hiszem, itt az ideje, hogy Zidane is elő legyen véve egy ilyen szégyenteljes, értékelhetetlen mérkőzés után.

0 Tovább

Derbi a vigaszágon

Jó eséllyel mindkét madridi alakulat elvesztette a reális esélyét a bombaformát mutató Barcelona ellenében a Liga megnyerésére, így egymás között a második helyet kell lemeccselniük. Ennek egyik fontos állomására kerül sor ma 16 órától a főváros szebbik felén, a Bernabeuban.

0 Tovább

Szervezettség nélkül nincs siker!

A Real Madrid nem túl acélos játékkal ismét csak egy döntetlenre volt képes a Malaga ellen. Bár ezúttal talán nekünk kedvezőbb az eredmény, mert könnyen alakulhatott volna rosszabbul is. Ugyan az első félidő 33. percében sikerült megszereznünk a vezetést Ronaldo révén, de tény, hogy ez a remek fejes lesen történt. Három percre rá növelhettük volna az előnyünket, de sajnos ezúttal Penaldo is hibázott. Eközben a hazaiak sorra dolgozták ki a helyzeteiket, amihez mind a középpályánk, mind a védelmünk asszisztált. Szerencsére Navas ekkor is elképesztően helyt tudott állni. A második félidőben már boritékolható volt (legalábbis számomra), hogy márpedig a Malaga előbb vagy utóbb, de be fog találni. Egészen a 66. percig várni kellett rá, amikor elképesztő védelmi hibákkal tarkítva Albentosa kiegyenlített. (Az ominózus szituációról még lesz szó később.) Az eredmény nem változott, így az 1-1 azt jelenti a Real Madrid számára, hogy tulajdonképpen a bajnokság se tartogat túl sokat számunkra, tekintve, hogy 9 pontra vagyunk a Barca mögött, a 3. helyen. Hajtás után jönnek a részletek!

0 Tovább

Spanyol Bajnokság 25. forduló Malaga-Real Madrid

A Real Madrid hét közben 2-0-s sikerrel tulajdonképpen eldöntötte a továbbjutás kérdését, pedig az olaszokban több veszély rejlett, mint ami a meccsen kijött, és az eredmény terén is szorosabbat vártam. Zidane-nak, illetve az eddigi győzelmeknek köszönhetően Madridban most minden szép és jó. Így érkeztünk el soron következő La Liga összecsapásunkhoz. Ezúttal a királyi gárda a La Rosaledába látogat el, ahol senkinek sincs könnyű dolga. Beharangozó következik!

0 Tovább

Sima liba

Ennél jobb eredmény aligha lehetett volna várni ettől a mérkőzéstől. A továbbjutás így minden valószínűséggel zsebben van, úgyhogy fanyalogni nem szabad, még ha csak annyit tettünk meg a továbbjutásért, amennyire szükség volt. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Farkasokkal táncoló

Az elmúlt hetekben mióta Zidane lett a vezetőedzőnk minden körülötte forog. Jöttek a gólok és felszabadultak a játékosok. Látszólag mindenki vidám volt. De tudta mindenki, hogy semmit nem tudunk igazából Zidane vezetői képességeiről. Semmit nem tudunk a taktikai képzettségéről, mindenki csak találgat és eleinte rózsaszín köd borult a csapat köré. Most viszont elérkeztünk az első igazán nagy erőmérőre. Kezdődik a Bajnokok Ligája rájátszása. Ehhez méltó ellenfelet kaptunk, akik bár régóta nem voltak tényezők Európában, ez ne tévesszen meg senkit! Hajtás után beharangozunk!

0 Tovább

Téma: Ott a helyzet... éééés gól?

Sokszor morfondírozunk el a helyzetki(nem)használásról csapatunk kapcsán. Az NST kommentjei közt bukkantam az alábbi ábrára, amely aszerint veszi górcső alá az 5 top bajnokság legalább 10 találatot jegyző támadóit, hogy lövéseik hány százaléka eredményezett gólt. Mivel egy barcás oldal az eredeti forrás, így eredetileg az MSN tagjai kerültek kiemelésre, amit megfejeltünk néhány piros kerettel a mieink nevei körül.



Bőven van min gondolkodni, miről beszélni a diagram kapcsán, amelyen néhány adat egészen meglepő. Nem is befolyásolnám senki véleményét: ti mit gondoltok?

0 Tovább

Egy nem tökéletes, de élvezetes meccs

Varane rossz, CR jó, Bilbao kettő, Real Madrid négy, szerzett pontok száma három, James-bomba, Kroos első gólja a szezonban és egy jó meccs. Összefoglalunk bentebb.

0 Tovább

Jobb lesz... 

Bilbao érkezik, vajon hogyan távozik? Papíron eddig a Bilbao a legjobb, legerősebb csapat, amellyel Zidane vezetésével találkozik a Real Madrid. Igaz, hazai pályán, ahol kegyelmet nem ismert eddig új vezetőedzője mellett a habfehér gárda. Mi lesz itt? Borítékolható, hogy jó meccs, amit a semleges szurkolók (olyan van?) is élvezni fognak. De először vessük össze szezonbéli két vezetőedzőnk első 5-5 hivatalos meccsét.

0 Tovább

Modric-mágia

Zidane állítása szerint, lényeg a három pont. Önmagában nehéz vitatkozni a kijelentéssel, de sokkal nagyobb jelentősége lenne, ha lőtávolon belül lennénk a listavezetőhöz képest. De így, tisztes távolságból követve az éllovast, miközben ők hasítanak, mi pedig mondjuk úgy, hogy döcögünk - igaz az edzőváltásnak köszönhetően legalább döcögünk, nem pedig egy helyben toporgunk - vannak dolgok, amik legalább annyira lényegesek, mint maga a három pont megszerzése. Persze az is fontos egészen addig, amíg a matematikai esély fennáll, de nem biztos, hogy jelen pillanatban ez az "öööö, nagyon nagy, ööö lényeg". A Granada elleni meccs előtt például az volt a legfontosabb, hogy hosszú idő után végre idegenben is diadalmaskodni tudjunk. A következő lépés meg az lesz, hogy legközelebb a hazai pályán mutatott magabiztos teljesítménnyel tegyük mindezt. A tetszetős játék ugyanis még elmaradt, de a Modric-mágiának köszönhetően a győzelem már nem. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Zidane havi értékelő és más dolgok

Egy tökéletes világban nem lennének háborúk, nem lenne éhínség, mindenki örökké élne és a Real Madrid is hazai pályán játszaná minden egyes meccsét. De a világ nem tökéletes, jelen pillanatban is háborúk dúlnak, rengetegen éheznek, senki sem él örökké és kedvenceinknek is idegenbe kell látogatnia néha. Igaz egy kiesőjelölt otthonában nem kéne, hogy megremegjenek a madridi lábak. Granada-Real Madrid, hajtás után hellyel-közzel beharangozunk!

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook