Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kvíz II. - Király Kupa II. meccs

Igen, mindjárt itt a Barca-Real, de előtte ma ismét megnézhetjük csapatunkat hazai pályán. A meccsre nevezett keretet látva sokunkban megfogalmazódott, hogy a védősor miért A++, miközben a középpálya A, a támadósor pedig jó esetben is B+. Viszont ennyi veretlen mérkőzés után nem fogom elővenni Zidane döntéseit, mert elég régóta tudjuk, hogy bizonyos francia edzők egyszerűen knows. Most azt gondolom, hogy egy erős kezdővel áll ki, és ha nincs kapott gól, akkor félidőben jön egy-két fiatal játékos. Nem akar semmi gondot ZZ, inkább lelötyögjük a meccset, mint ahogy Lisszabonban is tervezték a srácok. Egyetlen veszély leselkedik ránk: a sérülés. Így, az a féltucat ember, aki ma is megnézi - velem egyetemben - a meccset (kiindulva az előző meccs alatt született kommentek számából és kommentelőkből), imádkozzon, hogy senki ne sérüljön meg. Főleg ne sérüljön meg Nacho. Isco. Casemiro. Pepe. Varane. Carvajal. Lucas. James. Kovacic. Navas.

A meccset 19.00 órától a DigiSport2 közvetíti. Most pedig hajtás és a várva várt kvíz! :) Jó szórakozást hozzá - az eredményeket kommentben írjátok le. (Az egyik kérdés egy kiváló játékosunk szülőhelyét kérdezi majd.)

0 Tovább

Egy dühítő meccs összefoglalója

Egy ideje tervezem, hogy kilátogatok egy madridi mérkőzésre, de a tegnapi, Real Madrid-Sporting Gijón a helyszínen se lehetett sokkal élvezetesebb, mint számunkra a tv előtt. Mindez persze nem meglepő, hiszen a Real már egy jó ideje nem játszik látványos futballt, sőt az sem lesz újdonság, hogy a labdarúgás fejlődése során a látvány, a közönség szórakoztatása háttérbe szorult. A taktika és az eredményorientáltság előtt meghajolt a szép foci. Továbbmegyek, nézzük meg a Real meccseit, minimum a fele élvezhetetlen vagy legalábbis nagyon minimális szórakozást nyújt. Nem volt kivétel ez alól a tegnapi találkozó sem. Ha nem lett volna CR szép fejes gólja, Ramos ollózása, Kovacic játéka vagy a végtelenül idegesítő és dühítő Real performansz, akkor nagyon simán aludtam volna be.

0 Tovább

Real Madrid vs Sporting Gijón

Napokon belül szembe fogok találkozni olyan témákkal, amik azt feszegetik, hogy miért foglalkozunk ezzel a bloggal, hogy miként űzzük ezt a hobbit. Így ennek alkalmából napok óta ez motoszkál a fejemben. Meglátunk 7-10 évesen egy cselt, egy fantasztikus gólt, és egyből képesek vagyunk megszeretni az illetőt, drukkolni a csapatnak, amelyben hétről-hétre szerepel. Kialakult egy talán örökre szóló kötődés a csapat iránt. Ezen sémák mentén "választunk" kedvenc csapatot. Nem tudni pontosan hogyan, sokszor nem is emlékszünk rá igazán. Olyan mozzanat ez, amelyben nincs helye logikának és érveknek. Ha megszerettünk egy klubot akkor legyen bármilyen idióta a vezetés, mi kitartunk. Nem tudunk mást tenni. Hiába próbálunk érvek mentén új csapatnak szurkolni. Közel se fog ugyanúgy menni, mint ANNAK a gárdának. Ezért tehát szerintem a legtöbb labdarúgást szerető emberben megvan a hajlam, hogy kövesse kedvencei történéseit, drukkoljon nekik. Sőt az sem elszigetelt eset, hogy kivesézik a legutóbbi mérkőzés eseményeit. Mindegy ki milyen szinten, de mindenki szeret ezekről beszélni. Úgyhogy én a blogolásom legfőbb indokát ugyanerre tudom visszavezetni. Másrészt nincs ráhatásunk a történésekre, pufogunk egy-egy edzői húzáson, ekézzük a klubot egy rossznak vélt átigazoláson, de érdemben nem tudjuk befolyásolni. Úgyhogy mérgelődés mellett már csak az marad, hogy "kiírd" magadból, ahogy mi tesszük hétről-hétre. Éppen ezért van hatalmas felelőssége a játékosoknak, az edzőnek, a klub dolgozóinak és persze az elnöknek is. Ha rossz irányba fordul a csapatod sorsa valamelyikük ténykedése miatt, akkor bizony marad az említett pufogás, tűrés, belenyugvás. Ezen kisebb kitérő után pedig vegyük fel az aktuális események fonalát. A 13. fordulóhoz érkeztünk el, amikor is a Sporting Gijón látogat el Madridba. Beharangozó következik!

0 Tovább

Nem szép, de ezért is 3 pont jár

Mit is lehetne írni egy olyan meccsről, ami a legtöbb madridista elméjében úgy csapódik le, mint rossz meccs? Hogyan lehetne jónak értékelni a látottakat, ha szeretnénk az elért eredményen túl is látni? Mennyiben befolyásolta a tegnapi játékot a szombati teljesítmény? Tényleg rossz volt a Real Madrid tegnap?

0 Tovább

Lendületben maradni, továbbjutni

Ronaldo góllövésre született. De igen, van rá mód, hogy megállítsuk őt. A kulcs, hogy mindenkinek a segítségére és a munkájára szükség lesz. Ez természetes, ha nem akarsz teret adni egy olyan játékosnak, mint ő. Csakúgy, mint Madridban, most is egyénileg és csapatszinten is koncentráltan, erősen kell játszanunk. Nem lesz más ez a meccs, mint a madridi. A két csapat nem tartogat meglepetéseket egymás számára többé. Nem lesznek újítások, sőt, talán most könnyebb is lesz a Real helyzete, mert az első meccs óta tudják, hogy nem becsülhetnek le minket. Ez a lényegi mondanivalója Jorge Jesus mesternek, aki most vagy kavarja, vagy nem kavarja. Ti viszont keveredjetek bentebb!

0 Tovább

Kulcsmérkőzést húzott be a Real!

Isco és Ronaldo kiemelkedő teljesítményével, és azzal a felállással, amiért már hetek óta imádkozunk, megtörte a Real a Simeone-éra atleticós átkát, és saját otthonában verte meg magabiztosan a világ egyik legjobban védekező alakulatát. Ezzel (és a Barca botlásával) nem csak 4 pontra sikerült elhúzni a Ligában, kialakítva egy kényelmes távolságot az El Clasico előtt, de sikerült bebizonyítani azt is, hogy CR7 lehet még nagyon hasznos a csapat számára, ha megfelelően van pozícionálva a játéka. Összefoglalunk!

0 Tovább

Madridi derbi: tétre, helyre, befutóra

A válogatott szünet miatt ki vagyunk éhezve egy jó Liga meccsre, s kapunk is egy komoly rangadót az arcunkba szombaton este. A Ligával foglalkozó sajtótermékek kihasználva a madridi derbi előtti szokatlanul sok meccsnélküli napot, ontották magukból a meccsel kapcsolatos híreket, statisztikákat és találgatásokat. Nézzük melyek a legfontosabbak: beharangozunk!

0 Tovább

Zökkenőmentes

Nem hozott meglepetést a Real Madrid-Leganés párharc, 3-0-s végeredménnyel abszolút a papírforma érvényesült. Se a kezdő 11, se a mérkőzés nem tartogatott nagy izgalmakat, de azért egy-egy szép megmozdulás megszakította az unalomba hajló labdajáratást. Sajnos az ellenfél se nőtt fel igazán a feladathoz, de mi se vettük túl komolyan. Bale duplájára, illetve Mormota góljára nem tudott válasszal szolgálni az ellenfél. Így tehát egy könnyed mérkőzésen vagyunk túl, amitől nem lett tisztább a kép. Nem az ilyen mérkőzések fognak lehetőséget adni a királyi gárda valós erejének és formájának felmérésére. Most azonban hajtás után az összefoglaló következik!

0 Tovább

Újonc a Bernabéu-ban

Beköszöntött a november, így érdemes kisebb mérleget készíteni az eddig lejátszott mérkőzések alapján. A La Liga küzdelmeiben 10 fordulót követően 24 ponttal az élen állunk, de csak két pontra van lemaradva a Barcelona. A BL csoportkörei is javában zajlanak, 4 találkozót követően 8 pontot gyűjtve, a második helyen állunk az F jelű csoportban. Tehát összesítve a 14 mérkőzésen 40 gólt rúgtunk és 17-et kaptunk, ami 2,8 és 1,2 gólátlagot vont maga után. Csak összehasonlításképpen a Barca 44 találatnál jár, és 1-gyel kevesebbet kapott, ezért a katalánok statisztikája a következőképpen alakul: 3,1 gól/meccs, 1,1 gól/meccs. (A Bayernt is megnéztem: 35-9, 2,5 rúgott gól/meccs, illetve 0,6 gól/meccs). Mindezek alapján abszolút nincs miért szomorkodni, hiszen jó helyzetben van a királyi gárda. De ennek ellenére a sajtó felől hetek óta érkeznek a kritikák a csapat játékát illetően, és némelyek bizony jogosak. Viszont itt a lehetőség, hogy a mai Leganés elleni összecsapás alkalmával a fejlődés útjára lépjen a Real Madrid. Beharangozó következik!

0 Tovább

Idegenben jó a ziksz


Ez egy olyan mérkőzés volt, amit bár nagyon jó lenne elfelejteni, nagyon nem kéne. Én nagy kritikusa vagyok úgy általában mindennek, a legnagyobb probléma még sem a játékunkkal volt. Legalábbis attól a játéktól, amit elvárhattam a kezdő 11-ünk láttán. Őszintén szólva elég alacsonyra tettem a lécet, amit sikerült a csapatnak megugrania. Nem tudom, hogy ez most pozitívum-e vagy sem. Ígérem, igyekszem nem világvége hangulatban írni, arra majd ráérünk a madridi derbi után…

0 Tovább

Zárt kapuk mögött

Talán nem szentségtörés kijelenteni, hogy a mai mérkőzés nem sokunkat fog a képernyők elé vonzani, ha éppen lenne jobb dolgunk is. Az otthoni 5-1-es győzelmünk után, nyugodtan várhatjuk azt, hogy idegenben, zárt kapuk mögött is hasonló eredmény fog születni. Rotációra fel!

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook