Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Brrrr... 

Nézőpont kérdése. Bizony. Van a csapat nézőpontja meg a szurkolóké. Nyert a csapat: Éibar-Real Madrid 0-2. A játékosok és edzőjük elégedett - a szurkolók pedig azt kérdezik (kérdezték már meccs alatt is), hogy: WTF??? A mérkőzés utáni nyilatkozatokban minden játékos és Benítez is kiemelte: we have to improve. Legalább ezzel azt beismerik látens, hogy a teljesítmény... milyen is volt? Hogyan skandálják felénk oly sokszor? Ó, meg is van: K.RVAGYENGE! K.RVAGYENGE!! K.RVAGYENGE!!! De ne legyünk ennyire jószívűek és elnézőek, illessük azért kritikával is a csapat legutóbbi bajnokiját. Hajtás.

0 Tovább

Kedves Real Madrid CF: a szavak ideje lejárt

Mikor elkezdem gépelni ezt a beharangot, a VILÁG LEGJOBB CSAPATA (megjelenik: bármelyik Real Madrid játékos akármelyik nyilatkozatában) közelebb van a bajnoki 7. pozícióhoz, mint a másodikhoz. Az elsőről ne beszéljünk, amíg lőtávolon belülre nem érünk. Lesz ma három pont a zsákban? Azért kérdés ez, mert vendéglátónk a tavalyi szereplésével szöges ellentétben (az Éibar az Elche visszasorolása miatt maradt az első osztályban), idén jól tartja magát, a korábban említett 7. bajnoki pozícióban jelenleg éppen ez a csapat van. Meg azért, mert az utóbbi időben nincs az a fogalmatlan csapat, akit a Real nem képes meccsben tartani. Az Éibar pedig nem fogalmatlan.

0 Tovább

Közönség invitáló játék

Arra buzdítanám a társaságot, hogy részt vegyetek egy kis "játékban", ha szabad így hívnom. Nem tudom, hogy mennyire lesz sikere, és hogy mennyire vevő rá az olvasó közönség, de úgy gondoltam, hogy a vasárnapi meccsig tátongó űrt szórakozással is tölthetnénk. A következő posztban rávezetlek titeket arra, hogy mire is gondoltam. Lapozás után játszunk! (Figyelem, ne tévesszen meg titeket a promó, a poszt tele lesz szakzsargonnal!)

0 Tovább

Mennyből a pokolba

Sima 0-4 után, nyögvenyelős győzelem? A tegnapi mérkőzés hasonlított egy hullámvasútra; élvezzük az emelkedőt, majd sikítva kiabálunk a lejtőn, hogy mi nem erre fizettünk be! Mik lehetnek az okok, hogy így alakulhatott a meccs vége? Összefoglalóból kiderül! Hajtás után összegzünk!

0 Tovább

Shakhtar - RM: BL 2. csoportkör

Nehéz akármit is mondani, amivel kicsit rá tudnám hangolni a kedves olvasó közönséget a mai BL meccsre, ugyanis teljes mértékben tét nélküli. Nekünk legfőképp. De mégis csak kell valamit írni, meg azért valahogyan ki kell ebből a morális szakadékból másznunk, így vagy úgy, de muszáj lesz. Tudom nem lesz könnyű. Fél szemmel mindenki azt nézi, hogy még mindig Rafa-e az edző, esetleg a bíróság elmeszelte-e már Pérezt… (link: itt) De persze, ez még egy hosszú szappanopera lesz, amit még pár kereskedelmi tv is megirigyelne, úgyhogy az lenne a legegészségesebb, ha visszatérnénk az egy héttel ezelőtti állapotunkhoz, ahol Rafa csupán egy nem idevaló edző volt, (és nem az alázásunk megtestesítője) és Pérez ugyanaz a lekaparhatatlan pióca volt, amit még eltűrtünk, mert megszokásból muszáj volt (és nem a már szociók által üldözőbe vett személy). Viszont ma BL, így hajtás után beharangozunk!

0 Tovább

Klasszikus zakó

A beharangozóban említettem mennyire jó lesz leülni és élvezni a meccs nyújtotta szórakozást. Ez sajnos nem jött össze, talán még a barca fanoknak sem. Olyannyira nem, hogy ilyen pocsék teljesítményt a Realtól nagy mérkőzésen nem mostanában láttunk. Óhatatlanul is a galaktikus korszak jut eszembe erről, amikor nem kevés ilyen volt. Teljes mértékben érthető, hogy nem egy embernek ment el a kedve jóval a hármas sípszó előtt, így én is elkapcsoltam. Tulajdonképpen nem igazán értem miért lepődtem meg az eredményen, mert alapvető probléma van a Real Madridnál, ami kudarcra van ítélve. Nem lehet csupán marketingcsapatot építeni, s egyúttal címeket is nyerni. Mindig szükség lesz kisebb-nagyobb kompromisszumra e két ellentétes fogalom között. Utólag tekinthetünk úgy az elmúlt 5 évre, hogy Mourinho és Ancelotti kihozta a maximumot ebből. Főleg Carlettónak sikerült megtalálni a csapat egyensúlyát és a csúcspont a BL cím volt. Azonban innentől már nem hiszem, hogy vezet felfelé út. Egyrészt Benítez kvalitásai sincsenek meg ehhez, másrészt ezekután összerántani a gárdát sem egy egyszerű művelet. Így talán érhető a sokakban felmerülő gondolat, hogy Péreznek távoznia kell. Nincs mese, nem elég ide edzőváltás, komolyabb változásra van szükség. Abban az esetben persze, ha nagyobb sikerekre vágyunk. Mivel mindaddig míg Flo jelen lesz elő fog fordulni olyan abszurditás, hogy a kapura veszélyes James csereként kullog le, miközben az agilitás legkisebb jelét sem mutató Bale végig pályán marad.(Jó-jó akart és próbálkozott, de slussz) Összefoglalunk!

0 Tovább

Klasszikus beharang

Talán minden eddiginél fontosabb lesz a mai mérkőzés, mert a problémák közepette leülhetnek az emberek - még talán Párizsban is -, és másfél órán keresztül kikapcsolódva élvezhetik a futball ünnepét. Ugyan az elmúlt években néha megkopott az összecsapás színvonala, főleg a mutatott játék miatt, de azért nem egy szép pillanat maradhatott meg. Nekem elsőre a 4-3-as vereség jut eszembe, amikor is Di Mária néhány középpályáson, majd a komplett védelmen is átment. Ennek ellenére a mai meccstől én kevésbé várok szórakoztató játékot. Szerintem ismerve Benítez stílusát inkább lesz taktikai harc és a biztonság az első, ami persze nem butaság annak tudatában, hogy milyen fegyverzet vár bevetésre a túloldalt. Beharangozunk!

0 Tovább

BBCMSN

A fenti címet ugye senkinek nem kell kibontani. Persze, hasonlóan híres és könnyen megjegyezhető a PSG támadótriójának rövidítése is, elég összeraknunk Di Maria, Ibra és Cavani kezdőbetűit... (If u know what I mean.) Visszakanyarodva Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd birodalmának mai megfelelőjére: Nyakunkon a Clásico, amin ugyan elvileg csak három pontot osztanak ki, gyakorlatilag mindig többről szól. Most úgy adta a gép, hogy a vereség a Real, sőt, inkább Benítez részére lesz kínos. Ha a Barcelona hagyná el vesztesen a meccset, számukra (a szezon egészét tekintve) nem okozna akkora tragédiát, mint számunkra. Lessük meg, hogyan teljesít az alapvetően két kiváló támadótrió ebben a szezonban.

0 Tovább

Októberi értékelő


Mivel válogatott mérkőzések kerülnek/tek megrendezésre, ezért most van időnk megbeszélni az októberi történteket. Emlékeztetőül, az alábbi meccseket játszottuk októberben: Atlético Madrid (i) 1-1; Levante (o) 3-0; PSG (i) 0-0; Celta (i) 1-3 és Las Palmas (o) 3-1. Hajtás után értékelünk!

0 Tovább

Elképzelés nélkül

A Celta Vigo elleni meccs óta valami nagyon megtört a csapatban. Nincs meg a kohézió, a kelták és a PSG ellen inkább Fortuna asszony döntött a javunkra, mint az a teljesítmény, amit letettünk az asztalra. Aztán most úgy alakult, hogy megkaptuk "jutalmunkat" ezekért a meccsekért. Persze, ehhez leginkább Benítez és csapatának elképzelés nélküli játéka kellett. Lássuk csak!

0 Tovább

Pótvizsga a Pizjuánban

Tekinthetünk úgy erre a meccsre. Mert a kedden játékban bemutatott gyalázatot valahogy jóvá kell tenni a srácoknak. Hogy ehhez éppen a Sevilla-e a megfelelő ellenfél, nos, arról nyilván megoszlanak a vélemények. Akárhogy is van, bajnokok akarunk lenni, és ha ők jönnek szembe, hát nem szabad finomkodnunk - ők se fognak. Hogy vajon a keddi BL-meccs után jó-e hogy éppen náluk tesszük tiszteletünket, azt lapozás után megvizsgáljuk.

0 Tovább

Kedd esti förtelem

Ez bizony az volt, méghozzá a javából! Ilyen szintű kakahalmazt már nagyon régen láttam a csapattól. A tegnapi meccs simán felér a négy- meg ötgólos vereségekkel, de annyiban különbözik, hogy jelen esetben csalódottság helyett dühöt érzek. Rendesen haragszom a csapatra. Most sajnálom csak igazán, hogy a labdarúgás nem pontozásos sportág, mert akkor a PSG kapta volna a 3 pontot és legalább az igazságérzetem hagyna nyugodni. A továbbjutás a vereséggel is meg lett volna. No de ez nem kívánságműsor, a fociban továbbra is a lőtt gólok döntenek, abból pedig nekünk volt több, így én is kénytelen leszek megbékélni a helyzettel. Összefoglalunk!

0 Tovább

Csoportdöntő: II. felvonás

Olyan érzésem van, mintha már ősszel tavasz lenne, legalább is, ami a Bajnokok Ligáját illeti. Két hét leforgása alatt két meccs, ugyanazzal a topkategóriás csapattal, csak ez esetben a továbbjutás helyett a csoportelsőség a kérdés. Főleg, miután a pofozógép szerepéből ideiglenesen kitörve a Malmö is megtréfálta hazai pályán a Shakhtar Donetsket az előző fordulóban. Innentől kezdve, aki a mai Real-PSG összecsapáson győzedelmeskedik, a továbbjutást biztosan megszerzi, de nagy valószínűséggel magát a csoportot is megnyeri. Ehhez hivatalosan a Malmö mai veresége is szükségeltetik, de őket továbbra sem tartom potenciális veszélyforrásnak a két nagyágyúra nézve. Beharangozunk!

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook