Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

De most ezzel mi a …

Ha csak a végeredményt nézzük, akkor minden rendben van. Az Alaves otthonában kapni egy gólt nem szégyen, a rúgott négy gól - Ronaldo triplával tért vissza - pedig önmagáért beszél. Azért én is hozzátennék ezt-azt. Összefoglalunk.

0 Tovább

11 év után a Mendizorrozában

Isten ments, hogy a Realnak valaha szívességre legyen szüksége bármelyik csapattól, de az Alaves máris tett kettőt, amikor kezdetnek ikszelt a Ticóval Madridban, és a Nou Campban verte a Barcelonát a harmadik fordulóban. Most a Real látogat a Mendizorroza stadionba, hogy megőrizze vezető helyét a tabellán. A győzelem a cél, de ehhez a hazaiaknak is lesz egy két szava. Beharangozunk.

0 Tovább

Egy hetes döntött Leónban

Korábban számtalanszor megmutatta a Real Madrid, hogy iszonyatosan nehézzé tudja tenni saját magának az ilyen könnyűnek látszó kupameccseket. Ezúttal viszont a királyiak "B-csapata" komolyabban gondolta, így a Culturalnak esélye sem volt, hogy szoros eredményen tartsa a királyi gárdát. Talán nem nagyképűség azt állítani, hogy a visszavágó jelen esetben tényleg formalitássá vált. Lássuk, hogyan alakult!

0 Tovább

Nyugi, Cserisev már nincs itt

Jön egy olyan oda-visszavágó első mérkőzése, amely - nem titok és nem szentségtörés - nem sok madridistát ragaszt majd a képe... monitor elé. (De lesz képernyőn is!) Az elmúlt években a Copa del Rey első párosítását a B-csapattal oldotta meg a mindenkori edző. Most is ez lesz. Sőt, Nikolicsék óta tudjuk, hogy ZZ bevállalja a majdnem "nullvédekezést", mert megteheti. (Így aztán bármilyen, a csapatra a későbbiekben általánosan igaz taktikai elemzésnek sem lesz értelme.) Ezúttal sem várok mást. Isco, James, Mariano/Morata, Lucas, Asensio - mind a kezdőben lehetnek, mert mi baj történhet? Nagyjából semmi, ha a srácok a minimálisat hozzák. A vereségen kívűl bármit el tudok képzelni és annak az ellenkezőjét is. Miért? Mert ez egy olyan meccs, amin ugyan a "kispad" játszik, de tudják ők is, hogy az ilyen meccseken nem kell 100%-on pörögni, itt az a lényeg, hogy ne sérüljön le senki és legyen meg az előny a visszavágóra. Pont. Akárki hozna is extrateljesítményt, a következő meccsen szinte biztos, hogy a padról figyelné a bajnokit. Mert az ilyen meccsek, mint a Leonesa elleni is, nem arra valóak, hogy beverekedje magát az ember a kezdőbe. A "hajtás" után még három mondat és egy speciális ön- és CdR-ismereti teszt vár Titeket. HAJTÁS!

0 Tovább

A baszk vadász és a Reálos medve

Ahogy a klasszikus vicc poénja: vadász, te sz*pni jársz ide! És tényleg. De ne legyünk igazságtalanok, nem a Láss Pálmást jön ide, hanem egy Athletic Bilbao, akik lehet hogy csúnány elhasaltak egy Genk ellen az EL-ben (bmeg, egy Genk), de vagy ők is a bajnokságra gyúrnak (haha!), vagy csak ennyit tudnak. Ellenünk viszont fix hogy nem csak ennyit akarnak mutatni, tehát illik komolyan venni őket. Hajtás után beharang.

0 Tovább

Az egyéni képességek döntöttek

Zinedine Zidane alaposan megkavarta a dolgokat már a kezdő 11-gyel, amin a "taktika" sem igyekezett javítani. Szerencsére jó néhány szintkülönbség volt a két csapat játékosai között, így a habfehérek egyéni képességei a javunkra fordították a mérkőzést. Tulajdonképpen nem sok izgalmat hozott ez a találkozó, ugyanakkor 1-2 szép megmozdulást és sok gólt igen. Tehát a tegnap esti Real Madrid-Legia Warszawa meccs 5-1-re végződött, és most pedig nézzük az összefoglalót!

0 Tovább

Real Madrid vs Legia Warszawa 

Úgy néz ki mindenki számára jót tett a kisebb szünet, mert az előtte pocsék döntetlen szériát produkáló csapat kicserélődni látszik. A Betis ellen nem csak az volt a fontos, hogy sok gólt rúgva tudtunk gálázni, hanem a mutatott játék is merőben pozitív képet festett a Real jelenlegi erejéről. Ma pedig már folytatjuk is, méghozzá szintén egy könnyed mérkőzéssel. Zidane hiába fogalmazott felettébb hízelgően, a Legia jelenleg nem üti meg a BL színvonalát, és ez már a 6-0-s Dortmund elleni vereségből is kiderült. Így tehát jó, ugyanakkor nem igazán kiélezett meccsre számíthatunk. Beharangozó következik!

0 Tovább

Ezt jó volt látni


Lássuk gyorsan a Beharangban feltett kérdésekre a válaszokat:

  1. A Betis hozzáállása, a mieink motiváltsága és Varane korai gólja.
  2. Mert a Betis támadói gyenge napot fogtak ki (a Madrid védekezése 3-4 gólt "odaajándékozott" volna a hazaiaknak).
  3. Marcelo jó formában volt, Isco két gólt hozott össze, a meccs elején CR-nek beadott labdája gyönyörű volt, mezőnyben pedig végig robotolt. Ronaldo az első félidőben rég nem látott játékát mutatta be: balszélső volt, beadások jöttek tőle, ha társai jobban koncentráltak volna, 3 gólpassz is szerepelhetne a neve mellett.
  4. Az előző három bajnokihoz képest most több helyzetünk volt és - ha valaki nem látta volna a meccset/végeredményt - hatékonyabb is volt a csapat. Végre nem kellett egygólos előnynél cidrizni, hogy mi lesz, ha talál egyet az ellenfél.
  5. A srácok nem csak elbírták a terhet, hogy mindegyik csapat nyert, aki megelőzhette őket a tabellán, de - a gyors első gól hatására is - élvezték a meccset. A görcsösség nyomait se lehetett felfedezni.
  6. A hozzáállás és az akarat most valahol a második félidő első 15 percében tűnt el, ekkor a Betis három gólt nyugodt szívvel összehozhatott volna, végül csak egyet találtak. Érthető (nekem is, aludva egyet a találkozóra), hogy a srácok lazábban kezdték a második játékrészt, hiszen négygólos előny volt a nevünk mellet és nyílt titok, hogy fejben ekkor már Nikolicsra készültek mindannyian.
0 Tovább

Válaszokra várva

Általában nem kikapni jár a Betishez szeretett csapatunk. Az utóbbi négy tétmérkőzésen azonban nem nyert a Madrid (Sárgák és az Eibar). Jött egy válogatott szünet, ahol elvesztette a gárda a CSK-t, Ramost. Ha őszinte akarok lenni, akkor a mostani Ramos nem fog hiányozni hátulról a csapatból. Előlről inkább. Ha nem akarok őszinte lenni, akkor azt mondom: egy Kapitány mindig többet követel meg magától, példát mutat a többieknek, viszonyítási pont a társaknak - de Ramos most nincs "92:48" állapotban sem játékban (kivéve a szerzett gólok), se mentálisan. E két utóbbi aspektus tovább vezethető a teljes csapatra is: sem játékban, sem mentálisan nincs jó állapotban a gárda. Jó, fizikailag remek, de ez elsősorban nem maratoni futóverseny. Mennyi kérdés zuhant ránk a legutóbbi döntetlennel és vajon kapunk-e választ ma este? Kétlem.

0 Tovább

1-1-re kikaptunk

Igen, van, hogy az ember így érzi egy döntetlen után.

Nem, valóban nem nehéz negatív kritikát írni bármiről, bárkiről. Sokkal nehezebb viszont úgy, hogy nem akarod leírni a dolgokat hatodjára is, amelyekről tudod, hogy rosszak, mégis, az a helyes, ha szólsz róluk. Igen, többes számban: róluk. A Real Madrid játékának hiányosságai felfoghatatlan módon továbbra is jelen vannak. Ehhez viszont most már társult a koncentráció tartós hiánya (itt nem a portugál balhátvédünkre gondolok) és a játék kontrolljának feladása (labdás és labda nélküli kontroll). Ezek mellett nem lehet elég a győzelmek eléréséhez a lelkesedés és az akarat. Mert az utóbbi négy mérkőzésen ezt nem lehetett számon kérni a csapaton (maximum egy-két játékoson). Akartak, mentek előre, ívelték be a századikat is, rohantak vissza védekezni. Csak jó tudni: mind a négy ellenfelünk is akart. Sőt, a Dortmundon kívül a három spanyol a saját maga legjobbját hozta ellenünk. Egyéni hibák, egyéni gyenge teljesítmények, csapatszintű dekoncentráltság, Zidane rossz reakciói a játékra és játékosokra… Ezek mind-mind jelen vannak hosszú ideje. Ennyi döntetlent nem lehet csak és kizárólag Casemiro hiányára fogni. Az csak önámítás lenne. A brazil nagyon hiányzik a védekezésből, de… ettől még a támadásainkat nem ő vezeti/fejezi be (mégis van rá hatása).

Épp ezért nem lehet Modric mai és jövőbeli hiányát felhozni, mert vele se nyertünk meccseket az utóbbi időben és nem csak rajta múlt a sikertelenség. A probléma összetett, egy-egy okot nem lehet önmagában kiemelni. A válogatott szünetben viszont lényegi változtatást kell alkalmazni, különben - érzésem szerint - Zidane hamarosan ennél is komolyabb nyomást fog érezni magán.*

0 Tovább

E(i)bár gyógyulnánk ki a sárgaságból!...

...Itt lenne ugyanis az ideje. A mocsatos kór olyannyira megviselte szeretett csapatunkat, hogy az elmúlt három, sárga mezt húzó gárda ellen győzni se tudott - igaz, legalább ki sem kapott. Öröm az ürömben, hogy amíg ki nem kezeljük a nyavalyát (a visszavágókon gólzáporos győzelmünk megfelelő gyógymód lenne), addig nem megyünk haknizni a Távol-Keletre se, hehe. Ismét egy szieszta meccs, amire alig volt jelentkező a szerzők közül, mivel egyszerre mindenkinek nem jó pont most, de felesben Joséval megoldjuk. A feles amúgy is sok mindent megold... Hajtás után beharang.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook