Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Méltó évzárás! - decemberi értékelő

Mielőtt jogosan tömjéneznénk ismét a csapatot (személy szerint tojok a Milan elleni repimeccs eredményére), értékeljük habfehér kedvenceink decemberi teljesítményét, hogy aztán mindenki vérmérséklete és kora szerint belevethesse magát a szilveszteri buliba. Hajtás után tehát elemzünk.

0 Tovább

Dubajozunk!

Elérkeztünk 2014 végére. Remek év volt, nemde? Spanyol kupa, Európai szuperkupa, BL és klub vb címek. Soha ne legyen rosszabb évünk. Mégis, a legnagyobb pont, mely beragyogja minden kis és nagy madridista álmát, amely nagy reményekkel kecsegtető évet jósol, az a csapatunk. Bezony ám, mert annyi gyötrelmes év után, van végre CSAPATUNK. (Nem is akármilyen). Így érkeztünk el az év utolsó meccsére, na, nem valami tétmeccs, de azért mérkőzés. És, ugyan nem volt olyan hosszú ez a szünet, de biztos vagyok benne, hogy minden blanco hívő úgy várja, mint útszéli a kuncsaftot. Ugyan edzőmeccsnek van kiírva, de mégis fontos eleme lehet a felkészülésünknek, de erről még lesz később szó.

Szóval, ma 17:00-kor Dubaiban játszunk az AC Milannal. Ennek alkalmából gondoltam, hogy félreteszem picit a könyveket, és rittyentek valamit, de előre szólok, ÖF-fel nem fogok szolgálni. (mondjuk, mi az istennyilát lehetne írni egy év végi barátságos mérkőzésről?négy?).

0 Tovább

Nevetséges pletykák, vagy komoly üzletek?

Közeledik a téli átigazolási szezon, ami általában nem hoz izgalmat számunkra, mégis lehet, hogy most aktívak leszünk 2015 januárjában. Modric sérülése egyenesen mellkasba vágta valamennyi madridistát, és, hogy fatality-hez vezessen e remek csapás, megtudtuk, hogy akár februárig pályára sem léphet. Így sem voltunk valami kövérek középen, de Modric nélkül, és hogy Khedira fél lábbal már ajtón kívül van, másik lábbal szerződés hosszabbítás előtt (?), fene se tudja mit gondoljunk róla. Illarramendiről is mennek a pletykák, hogy Carlo kölcsönadná inkább a Milannak, így nem sok alternatívánk maradt középre. Nem is csoda, hogy elkezdtek röpködni a hírek, hogy igazolni fogunk valami hiper-szuper fiatal őstehetséget, hogy majd Luka felépülése után (jobb esetben) a pad jusson neki. Erről merengünk egy kicsit.

0 Tovább

Csúcs ez az év!

Na nem mintha bárki is komolyan kételkedhetett volna abban, hogy mi nyerjük a Klub VB-t, miután Carlo ismét a gála 11-et küldte pályára. Ennek alapján jogosan vártunk volna el gólzáport, bucira verést, de ez végül nem jött össze. Amiről csak részben tehettek kedvenceink az 50%-os pörgésükkel, a másik részt meg a Szentatya liblingjei tették hozzá - nem szépen és nem is sportszerűen. De a két csapat közti klasszis különbség végül így is kijött. Megvan az idei negyedik trófea, kár hogy a meccs a felejthető kategóriába esett. Hajtás után elemzünk.

0 Tovább

Egy Döntő és más semmi

Beharangozót írni nem egyszerű, erre már rájött a társaság - leginkább azért, mert mindenkinek ugye nem lehet megfelelni. Van, aki a tényszerűséget hiányolja, van, aki a Barcát Messit a komolyságot, épp ezért a ma esti Döntőnkre specialitással készült a bloggerhad. Kérdezz-felelekünkből Te választhatod ki a Neked tetsző verziót, így talán mindenki kedve szerint készülhet kedvenceink győzelmére meccsére...

0 Tovább

Kereszt kipipálva

Talán nem hangzik nagyképűen, de a FIFA Klubvilágbajnokság a Real Madrid számára nagyon hasonlít egy nyári haknira. Ezúttal két nyert meccs után még egy szép kupát is el lehet vinni, ráadásul olyat, amilyenből állítólag* még nincs a királyiak vitrinjében. Van is tétje, meg nincs is, így ennek a kettősségnek az esszenciáját adta a mérkőzés.

0 Tovább

Ki győzi le Európát?

A FIFA Klub világbajnokság az előd eseményekkel együtt 1960-ra vezethető vissza. Egészen 2004-ig a BEK és BL győztese csapott össze a Libertadores Kupa győztesével. Eddig mentek valamennyire rendben a dolgok, utána megpróbálták valahogy újjászervezni az eseményt több csapat részvételével, de igazán sosem tudta magának azt a súlyt kivívni, amit a FIFA szeretett volna.

0 Tovább

BL sorsolás - Mondd, te kit választanál?


Habfehér kedvenceink 100%-os teljesítménnyel abszolválták a BL csoportjukat, amire eddig nem sűrűn volt példa. De a tabella egy dolog, másik meg az, hogy hétfő délben a BL kieséses szakaszában kiket sodor elénk Fortuna kárörvendően vihogva, somolyogva, vagy nagyvonalúan legyintve? Hát ez az. Blogunk szerzői egy-egy lehetséges ellenfelet választva elemzik a szóba jöhető csapatokat. Akik - a Basel érthető hiányában - heten vannak, mint a gonoszok. Hajtás után bele is vágunk.

0 Tovább

Never ending story

Próbálom összeszedni a gondolataimat, mit is láttunk tegnap este, olyan kusza az egész. Erősen kezdett az ellen, erősebben, mint várni lehetett, bár ezt be lehet tudni az edzőváltásnak is. Pörgős meccs volt, de kevés kidolgozott helyzetet láttunk. Mindennek ellenére 4 gólt rúgtunk idegenben, ezzel biztosítva azt, hogy 2015-ös évet a bajnoki tabella élén kezdjük. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Kulisszák mögött

Az a kellemes helyzet alakult ki a klub körül, hogy a legnagyobb probléma az, hogy Ronaldo túl sok gólt rúg tizenegyesből. Na, persze ez nem a mi problémánk, tehát újrakezdem: Az a kellemes helyzet alakult ki a klub körül, hogy 19 mérkőzés óta veretlenek vagyunk, amin összesen 71 gólt rúgtunk, és csak 9-et kaptunk! Ki gondolta volna az év eleji botladozásunk után, hogy ilyen mutatókkal fogunk december elején bírni? Jön a következő áldozatunk, hajtás után beharangunk!

0 Tovább

Újabb merengős interjú

Bezárt a BL erre az évre (bár még ma is lesz néhány meccs), utolsó felvonásként igencsak érdekes pillanatokat tartogatott számunkra. Példának okáért, a Pool hazai pályán képtelen volt legyűrni a Baselt, de a királyi gárda is furcsa találkozót hozott. Kevésbé pörögtünk, mégis 4-0-ra simáztuk le a Ludogorec csapatát, méghozzá egy Arbeloa gól is született, és Medrán is betalált. A Madridi Merenguesnek újra megadatott, hogy Carlo Ancelottival és Arbeloával beszélgessen. Így hajtás után ők fognak értékelni.

0 Tovább

Rádiós percek

Hallgatóink a Madridi Merengués blog internetes rádiójának interjúját olvashatják. Két szerkesztőtársammal közösen született a poszt. Ma szenzációs adásunk lesz, hiszen vendégeink nem kisebb személyek, mint a fantasztikus sikeredző Carlo Ancelotti, és a már mindent megnyerő Álvaro Arbeloa, vagy, ahogy mi hívjuk, a Spártai. Abból az apropóból beszélgetünk, hogy a Real Madrid mesés győzelmi sorozatban van, mivel a hétvégén már a 18. sikerüket aratták. Valamint szó lesz a csapat következő meccséről, illetve a helyzetéről és sérültjeiről. Csapjunk a lovak közé!

0 Tovább

Bienvenido, Marco Asensio!

Igaz, hogy nincs átigazolási időszak, nem dobálóznak nagy nevekkel, csupán pár száraz kenyeret dobnak be a kacsáknak, hátha lesz kedvük hápogni. Mégis igazoltunk egy játékost... Ki is ez az ifjú srác? Miért igazoltuk le most? Milyen poszton játszik? Kérdések mindenütt, válaszok meg annál kevesebb... Merengjünk egy kicsit ezen!

0 Tovább

Na mit hozott a Mikulás?

Bizony, újabb rekordot a kitett focicsukákba! Mivel azonban az öreg Télmuki nagyon elfoglalt volt, ezért rábízta a kézbesítést Ronaldóékra. Ők pedig jó helyetteshez méltóan becsülettel (és némi bírói segítséggel) el is végezték a feladatot. Egy rekord beállítva, egy másik megdöntve. Összességében, nem lehet okunk panaszra, de azért történt a meccsen egy s más. Hajtás után összefoglalunk.

0 Tovább

Celta-blán az újabb rekord

Mivel mostanában az ellenfeleinknek az is lehetetlen feladat, hogy egy döntetlent kicsikarjanak ellenünk, győzelemről pedig nem is álmodozhatnak, így habfehér kedvenceink nekiláttak derekasan romba dönteni az összes létező rekordunkat. És miután a sajátjainkkal végeztünk, jöhetnek a vetélytársakéi. Most éppen a Barca 18 meccses győzelmi szériáját foghatjuk be az este során, hogy kedden a Ludóval megkoronázva hazai pályán adjuk át a múltnak. Ha csak ennyin múlna...de nem lesz ilyen egyszerű, noha reménykedünk benne. Hajtás után beharang.

0 Tovább

Novemberi értékelő - Továbbra is 100%

Bizony, eltelt egy újabb hónap, habfehér kedvenceink pedig ismét az élen hasítanak minden sorozatban, rekordok, csúcsok dőlnek meg általuk, ami meg még maradt, az menekülne, de nem tud. Panaszra ismét csak a pályán kívül lenne okunk, azon belül ugyanis még mindig mi vagyunk az urak. Szélsebesen hasító Habfehér Gálya, nagyszerű kapitány, remek legénység - mi kell még? Hajtás után értékeljük a novembert.

0 Tovább

Nálunk a cseresor is durván üt!

Igen, megint én. Annyi írásom jelent meg mostanában, hogy képzelem mennyire unhatjátok már. (Jajj, már megint ez…). Na, de az élet közbeszólt, s nem engedte Krysnek, hogy folytassa az igencsak frappáns beharangját. Tegnap nem kicsi zavart érezhettek a királyi gárda szurkolói, hiszen nem mindennapi kezdő futhatott ki a Santiago Bernabéu gyepére. Lévén, hogy már az odavágón eldőlt a továbbjutás sorsa így a visszavágóra pihentetni lehetett legnagyobb sztárjainkat. Ez lehetőséget biztosított a peremembereknek, és castillás tehetségeknek. Az eredmény 5-0, és ezzel 17. győzelmünk is meglett. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Hétköznapi dilemma

Kedves olvasó! Különleges, kulisszatitkokba NEM beavató beharangozónak lehet ma tanúja. A bejegyzés szereplői nem valós személyek, bármilyen hasonlóság a valósággal csak a véletlen műve. (Ilyen a Merengőknél SOHA, SEMMILYEN körülmények között nem fordulhat elő.)

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook