Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

“Confidence in Benitez? Absolutely.”

Kiváló, élvezetes mérkőzést láthattunk tegnap délután két, jelenleg egyenrangú tudással bíró (nem képességű) csapat találkozóján. Igaz, a spanyol bírói kar újabb díszmarhája (és egy építési vállalkozó esetleges üzenete...) döntően befolyásolhatta volna az eredményt, amely a kétgólos győzelem ellenére (3-1) közel sem sima hazai volt. Percről percre, hajtás után.

0 Tovább

Végre év vége (Real Madrid vs Real Sociedad)

Bejgli ledolgozva, ajándékok visszacserélve - virsli, lencse, pezsgő beszerezve, jön az év utolsó lüktetése és bizony, spanyol bajnoki forduló is lesz még. A 16. forduló, amelyben kedvenceink Illara bosszúja miatt félhetnek. Jó, nyilván poén volt. A csapat a (marketing) fotók alapján élvezte az utolsó edzést, mi meg élvezni fogjuk az összecsapást! Lapozzunk tovább!

0 Tovább

All time favourite XI - 3/4

Elérkeztünk a kezdő XI utolsó szakaszába, ahol a csatárokat neveztük meg. Ronaldo, Mór, Nistelrooy, Soldado vagy esetleg Raúl? Mivel majdnem mindenki a klasszikus 4-4-2t választotta, kevés a variációs lehetőség főleg, hogy egy valaki mindenkinél szerepel. Nos, meglepődünk? Kétlem!

0 Tovább

All time favourite XI - 2/4

Karácsonyi megszakítás után folytatjuk a kedvenceinkkel a nosztalgiázást. Nem nehéz kitalálni, hogy a mai posztban a középpályásokról lesz szó, és itt talán nagyobb is a variációs lehetőség. Bár biztos vannak a "szokásos" játékosok, akiket nem tudunk kihagyni ebből a megnevezésből, viszont ez az a rész, amikor sokkal jobban kijön a szerkesztők közti korkülönbség, meg persze az egyéni ízlések közti eltérés is. Hajtás után nézzük a kedvenc középpályásainkat!

0 Tovább

All time favourite XI - 1/4

Oly sok játékos játszott szeretett csapatunkba, és ezek közül nagyon sokan verekedték be magukat a kedvenc játékosaink közé is. Nem csupán azért, mert fehérben játszottak, hanem valami furcsa érzés töltött el minket, mikor őket néztük a tv-ben. Rajongás. Igen, ezaz! Ez lesz az! Rajongtunk értük. Rajonghattunk a képességeikért, az ámulatba ejtő cseleikért, a trükkökért, de rajonghattunk úgy, hogy különösebb okunk sem volt rá. Nem tudtuk megmondani, hogy miért, nem volt a legjobb, szép se volt, még talán elbóbiskolt a kispadon is, de még is rajongtunk érte. Most, Karácsony alkalmából összegyűjtöttük Nektek a mi kedvenceinket, és sok szép emlék, videó kíséretében elmondjuk, hogy miért is Ők, a mi kedvenceink!

0 Tovább

Volt itt minden, mint a búcsúban

Kontra gól a harmadik percben, gyors fordítás az ellenfél részéről, egyből piros, majd kettőből, közben tökéletes centerezésből egyenlítés, második kiállítás után tizenegyesből ismét vezetés, ritmusváltásból újabb gól, a védelem kipasszolásából a következő, szép beadás után könnyű fejessel vezetésnövelés, majd egy újabb kontragól, kicsit később ellenféllel való kényszerítőzés után a következő, gyönyörű passz után még egy és végezetül kerekítés tízre. Hajtás után kicsit bővebben is összefoglalunk!

0 Tovább

Mindenki másképp csinálja

Van, aki már nem nagyon követi idén a Real mérkőzéseit, van, aki nézi ugyan, de kevésbé várja, van, aki dühöng és elzavarna mindenkit, van, aki már beletörődött, hogy ez a szezon nem lesz dicső, van, aki még reménykedik és olyan is van, aki egyszerűen csak lelécel. Az utolsó szurkolói csoport hozzáállását leszámítva, mindegyik attitűd érthető és elfogadható jelen esetben. Sajnos ez egy olyan periódus a csapat életében, amikor a mérkőzések élvezeti értéke - mondjuk úgy, hogy - jelentősen lecsökkent a megszokotthoz képest. Ugyanakkor - mivel a bajnokságból még nem vagyunk kizárva - a mai napra egy olyan összecsapás jutott, amit mindenképp érdemes lehet megtekinteni. Már ha vevők vagytok egy sokgólos mérkőzésre, ahol az ellenfél szerényebb játékerőt képvisel ugyan, de többnyire a támadásokra törekszik, így a védekezésre kevesebb energiát fordít. Vigyázat, nyomokban beharangozót is tartalmazhat!

0 Tovább

De nekem azt mondták ma is a Malmö ellen játszunk*

Az első félidő során valami ilyesmi zajlott a fejemben:

És ilyenkor teszem fel a kérdést, hogy "ebből mégis hogyan ne írjak negatív hangvételű posztot"? De most komolyan, mit lehet írni ilyenkor?

0 Tovább

Villarreal-Real Madrid

A Real Madrid a héten gól gazdag győzelemben felülmúlta a Malmö csapatát, ami tekintve a skandináv ellenfél játékerejét, mindössze arra lesz jó, hogy a srácok a mai mérkőzésnek magabiztosan fussanak neki. Bár semmiképp nem szabad félvállról venni az összecsapást, mert a soron következő ellenfelünk teljesen más kávéházban őröl, mint a Malmö. A sárga tengeralattjáró sincs csúcsformában, de így is az 5. helyet foglalja el a tabellán. Az El Madrigálban viszont már sokkal nehezebb dolga van a csapatoknak. Általában gólszegény mérkőzések születnek itt, sőt a királyi gárda is csupán egy alkalommal gyűjtötte be a 3 pontot ebben a stadionban, az elmúlt 3 összecsapásukból. (A másik kettő döntetlen lett). Beharangozunk!

0 Tovább

BL-himnusz és fesztivál

A meccs nagyon jó volt... Nagyon jó volt a meccs. A Malmö nagyon rosszul védekezett. Mondhatjuk, hogy felbomlott a védelme. De csak a kapu előtt. A Real Madridban házi bajnokság zajlott Ronaldo és Benzema között. Kovacic volt a bíró.* Gólfesztivált és rekordbeállítást hozott a Real tegnapi mérkőzése. Vajon a továbbiakban ez marad az irány?

0 Tovább

BL-himnusz és gyakorlás

A BL-re nézve valóban tét nélküli meccs következik ma este (nem hiszem, hogy kikapna hazai pályán a Habfehér alakulat, így a csoport első helye biztosítva van), de a csapat fejlődése szempontjából nagyon fontos, hogy jó játékkal jó eredményt érjenek el. A Malmö még nem mondott le az EL-szereplésről, így akár bátrabban is játszhat, mint tette hazai pályán. A Villareal elleni bajnokit figyelembe véve felforgatott csapattal várjuk az északiakat, Ronaldo azonban ezen a meccsen is kezdő lesz. Miért? Hajtás után egy lehetséges válasz is vár Titeket.

0 Tovább

Átlagos 4-1.

Én is inkább a Real Madridot körüllengő problémahegyekről beszélnék elsődlegesen, mint ahogy Sultan is tette a beharangozójában. Mivel leginkább erről beszélnek az emberek, és nem arról, hogy mi lett az eredménye a Real Madrid-Getafe párharcnak. Nem csoda, hiszen a királyi gárda jövőjét az fogja meghatározni, hogy ez a spirál miképp és mikor fog végződni. Már a nyár folyamán felvetődött Pérez távozása, méghozzá Ramos eligazolása kapcsán. Bár akkor még nem tűnt reálisnak, de mára ez jócskán átértékelődött. Damoklész kardja ott lebeg Madrid fölött, és talán már csak az a kérdés, hogy mikor távozik Pérez. A héten megtartotta második soron kívüli sajtótájékoztatóját, ami arra enged következtetni, hogy tűzöltás folyik ezerrel. Ugyanakkor egyre fontosabb kérdéssé válhat, hogy ki vehetné át a Real Madrid elnöki posztját, és ki tudná jobb irányba terelni a csapatot. Ehhez mindenképp szükséges lesz egy megfelelőbb edzőt találni, ami valljuk be, nem könnyű, hiszen nincsen túl sok választék az elérhető trénerek között.

0 Tovább

Kisderbi morális kérdésekkel

Sajnos az utóbbi hetekben nem sok jó hírről számolhattunk be a Real Madrid háza tájáról. A kisebbi városi rivális elleni derbi előtt sem a lehetséges taktikai felállással kapcsolatos fejtegetések, vagy egyéb szakmai kérdések merülnek fel, hanem, hogy miként juthatott ilyen mélységekbe a klub... Beharangozó helyett.

0 Tovább

Gyönyörű

Perez OUT! Benítez OUT! Cserisev OUCH! A pályán nyert a csapat (1-3), a zöld asztalnál vesztésre áll. A szurkolók kiborulva. Fehér zsebkendőket elő! Közben a MotM címről Arbi íppen csak lemaradt. No, fussunk neki!

0 Tovább

Hátsók előre fuss!

Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Danilo, Kroos, Modric; Bale, Benzema, Ronaldo. Akik szorosabban követik a híreket, tudják, hogy ez nem a kezdőcsapat lesz a Cadiz CF elleni Copa del Rey találkozón; ezek a játékosok ugyanis az utazó keretnek sem tagjai. Ebben a pillanatban vesztettünk pár ezer nézőt, de azért hadd vezessek fel néhány gondolatmenetet beharangozó gyanánt.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook