Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akarat volt, taktika nem

A Celta Vigo rendesen megnehezítette a királyi gárda dolgát, hiszen egészen a 81. percig 1-1-re állt a mérkőzés. Morata vezető góljára Orellana válaszolt és úgy tűnt döntetlennel zárul az összecsapás. Azonban a Real játékosok összekapva magukat, nagy tempót diktálva felőrölték az ellenfelet. A szív a helyén volt és Kroos halál pontos lövésével begyűjtöttük a három pontot. Így két forduló után maximális ponttal, azaz 6-tal rendelkezünk, ami még talán sokat jelenthet a végén. Mielőtt azonban továbblépnénk a következő meccsekre érdemes megállni és górcső alá venni a tegnapi mérkőzés fontosabb mozzanatait, hátha hasznos információt tartogat a jövőre nézne. Elemzés következik!

0 Tovább

Nyitómeccs a Bernabéu-ban

Szerencsére múlóban az uborkaszezon, nem rég a Real utazott a 3 pontért a Sociedad otthonában és a kivívott győzelmet követően már a Santiago Bernabéu-ban fogadjuk a Celta Vigót. Eközben kisorsolásra került a BL főtáblájának csoportjai, a királyi gárda a Dortmundot, a Sportingot és a Legiát kapta ellenfélül, amelyek közül egyértelműen a Tuchel vezette német csapat lesz a legkellemetlenebb és legerősebb ellenfél a számunkra. Másodsorban CR-t is elismerés illette, hiszen megválasztották az év legjobb játékosának. Beharangozó következik!

0 Tovább

Reális bekezdés

Már nagyon vártunk egy ilyen szezonkezdetre, amikor nem mi esünk pofára, hanem egy nehéz pályán, idegenben tulajdonképpen zökkenőmentesen behúzzuk a nyitómeccset. És mindezt úgy, hogy a gálakezdő öt játékosa a pályán se volt. Viszont akik helyettük játszottak, odatették magukat rendesen. Tény, hogy a Sociedad messze nem volt acélos, de ezért fájjon a baszkok feje. Biztató egyéni teljesítmények, helyenként igencsak pofás támadásvezetés, azonban a védelem még mindig képes botrányos alakításokra. Hajtás után összefoglaló.

0 Tovább

Ne legyen Déja vu!

Közel két évvel ezelőtt ugyan nem a Sociedad ellen kezdtük a szezont, de ellenük futottunk bele 2014. augusztus 31-én, a második fordulóban egy nagyon csúnya maflásba. Akkor is idegenben, akkor is én írtam a meccsről. Most nem kellene megismételni. Amire persze vannak jelek, mert hiába a két eddig megszerzett kupa, ha a játék finoman szólva is akadozik, több kulcsjátékos még mindig nem lehet a csapattal, a másik felük meg még lélekben nyaral, vagy csak szarul játszik. Jobb híján a fiatalok, a "kiegészítő emberek", és Dani teljesítménye viszi a csapatot, csakhogy ez most nem biztos hogy elég lesz. Hajtás után szezon első beharang.

0 Tovább

Az ismeretlen szakember

A Real Madridról azt gondolná az ember, hogy a legjobb játékosokkal rendelkezik, a legmodernebb felszereltsége és körülményei vannak, és persze a legkiválóbb szakemberek dolgoznak a klub kötelékében. Mégis amikor belefutottam hetekkel ezelőtt abba a hírbe, hogy a Real el szeretne hozni egy az európai szűk elittől távol álló csapatból (Olympique Marseille) egy szakembert, akkor bizony értetlenül álltam hozzá. Ezzel valószínűleg nem lehettem egyedül, ezért nekiálltam utánanézni Antonio Pintus erőnléti edzőnek. Mint azóta tudjuk már munkába állt a Real Madridnál és fontos eleme lett a felkészülési időszaknak. Ugyan kellő időt rászántam, de mégse sikerült túl sok mindent találni róla, de azért nekiveselkedtem ennek a posztnak, hátha sikerül eloszlatni a ködöt a személye körül.

0 Tovább

Akarat volt, kupa lett 

Két jó csapat játszott egy bűnrossz mérkőzést tegnap este. Ezzel nem lenne semmi probléma, hiszen még a felkészülési időszak zajlik. Azonban ezt a mérkőzést Európai Szuperkupának hívják, így elég sok ember látta, hogy a Real Madrid és a Sevilla, az előző szezon BL és EL győztesei ennyire képesek. Ezek nyerték tavaly a címeket? Hármat nem tudnak egymáshoz passzolni! Ez a Real Madrid? Ez nemhogy fekete balett, de semmilyen sem. Ez a Sevilla a sok minőségi érkezővel és egy remek edzővel a padon? Ugyan már, nem tudnak ezek sem focizni.

Arról azonban egyik csapat sem tehetett, hogy ekkor kellett lejátszaniuk ezt a címmérkőzést, ők csak azt dönthették el, hogy a szezonra megalkotott terveikbe miként illesztik be. Láthattuk: mindkét csapat edzőmeccsnek fogta fel.

0 Tovább

Kezdődik a szezon! 

Harmadik UEFA-Szuperkupáját nyerheti meg ma este Trondheimben a Real Madrid. Kedvenceink ellenfele az Európa Liga örökös bajnoka, a Sevilla lesz, amelyben a Madridhoz képest hatalmas változás történt az elmúlt szezonhoz képest. Tavaly a Barcelona ellen egy feledhetetlen meccset játszottak. Tavalyelőtt 2-0-ra nyertünk ellenük ezért a kupáért. Mindkét csapat alkalommal jutott el UEFA-Szuperkupa meccsig. Vajon mi lesz ma este?

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook

Legfrissebb bejegyzések