...Xabi most nem. Eljöve a második bajnoki, ahol sok minden kiderül vagy nem - de ebben legalább biztosak lehetünk. A Real Sociedad annak ellenére kedvenc pofozóbábunak ellenfélnek tekinthető, hogy a baszkokhoz sose utazhat nyugodtan egyik csapat se. Miután kizúgtak az EL-ből a Krasnodar ellen, teljes lendülettel koncentrálhatnak a La Liga-ra. Közben mi meg arra, hogy egy elfogadható középpályával álljunk fel...nem lesz könnyű, de a piramisokat se egy nap alatt építették fel. Hajtás után beharang.

Amióta a Socik visszatértek a La Liga-ba 2010-ben, ütjük őket mint a répát. Nyolc meccsből egy volt döntetlen, a többit mind mi nyertük, néha durva gólkülönbséggel. Az utolsó öt meccsünkön 4,2 rúgott gól volt az átlagunk. Utoljára tíz éve tudtak minket megverni a San Sebastiánban, akkor Karpin lőtte azt a gólt. De bármilyen fényes is a két csapat múltja számunkra, az már csak videóról visszanézhető. Ez viszont a jelen, és ha komolyan akarunk valamit a szezontól, akkor le kell őket verni ismét.

A Sociedad kerete is gyengült, Griezmann matracos lett, de más jelentős változás nem volt náluk. Két régi ismerőst is találunk, a 4-1-4-1-es felállásban Agirretxe mögött Granero és Canales keverget. Úgy tűnik, bejött nekik a baszk kaland, és nyilván szeretnék ellenünk megmutatni, hogy hiba volt őket elküldeni. A jobbszélen a csapatkapitány Xabi Prieto, a másikon Zurutuza osztja a zsugát, mögöttük középen Bergara takarít. És ha elöl nem menne, jöhet a mexikói válogatott Vela, szóval a védelmünknek van mitől tartania.

Régi csibészek...

Nálunk nagyobb a baj. Xabi távozását meg fogjuk még komolyan érezni, és emellé Ronci se utazott el a kerettel. Jó lenne ha maradna a seggén és nem erőltetné a játékot amíg fel nem gyógyul teljesen. Az akarás szép dolog, de ezzel se a csapatnak, se magának nem használ. Mondanám hogy a távollétében majd beindulunk mint a gőzhenger, de 1. Hamesz hiába jó támadásban, ha Carlo még mindig a szélen erőlteti, mert védekezni nem tud. 2. Ha Isco játszik Ronci helyett, akkor a baloldalunkról elmondható hogy olyan, mint a bokszoló aki megy előre és üt, de nulla a védekezése.

Isco és Hamesz inkább tízes, de ha egy oldalon lesznek, kioltják egymás játékát. Konci sérülése miatt ismét Marcelo bohóckodhat jászhat balhátvédként, tehát reméljük hogy Prieto rossz napot fogott ki, különben a bal oldalunk átjáróház lesz. A hírek szerint érkezik Falcao (minek???), de középpályás nem. Minden reményünk akkor a Kroos-Modric duóban van, akik tényleg pengék, de ha nekik kell védekezniük is végig, cseszhetjük az egészet. Nehéz meccs lesz, ne áltassuk magunkat. Szép játékra kevés az esély, Carlo jelenleg csak keresi a csapatát - vele együtt mi is. De az ilyen meccseken kell győzni, mert ezeken múlhat a bajnoki cím. Be kell húzni!

Várható kezdő:

Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Hamesz - Isco, Bale, Benzema