Miután a vártnál könnyebben és szép játékkal, pazar gólokkal intéztük el az Espanyolt még emberhátrányban is, sikerült a meccs után azon melegében mikrofonunk elé citálni a meccs három főszereplőjét. Gareth Bale nem tudott rendelkezésünkre állni, mert valaki az öltözőből ellopta a hajráfját, anélkül meg vakvezető kutya kell neki, ugyanis semmit nem lát a szemébe hulló tincsektől. Ezúton is reméljük hogy nem andreal volt elkapják a tolvajt. Így aztán a Szakállas Brigád két oszlopos tagja, Arbeloa, Nacho és a rebellis Isco állt rendelkezésünkre. Nem mondunk hülyeséget, ha (Bale-t nem számítva), a mai meccsen ők alkottak maradandót. Hajtás után az interjú.


Riporter: Üdvözöllek Álvaro, gratulálok a győzelemhez.

Arbeloa: Jöhetnék itt cikornyás szavakkal, de egyszerűen, spártaian: Köszönöm!

Riporter: Hogy érzékelted belülről, milyen volt a meccs?

Arbeloa: Nos, nehéznek nem nevezném...de persze relatív, hogy nekünk mi a nehéz, hehe. Benzema 10. percben eleresztett kapufájánál már lehetett tudni, hogy ezek itt max addig vigéckednek, amíg be nem találunk. Onnantól sanyi. :-)

Riporter: A vezető gól hogy tetszett?

Arbeloa: Olvastam, hogy a Madridi Merengués blogon sokan szidják Bale-t. Pedig Gareth szorgalmas srác, már tanítgattam neki pár technikai trükköt, hogy könnyebben be tudjon illeszkedni a csapat játékába. (Nevetés) Az a mélységi belöbbölt labda pazar volt! Persze kellett hozzá Ronaldo zseniális húzása, hogy visszategye Hamesznek, akinek már nem volt nehéz dolga. Akár én is lehettem volna ott, vagy Khedira - na jó, ő talán mégse. De onnantól nem volt nehéz befejezni, ajtó-ablak ziccer volt. Az akció szép volt!



Riporter: De a második gól már Bale gyönyörű szabadrúgása volt.

Arbeloa: Így van. Csóringer Casilla akkor se foghatta volna, ha a neve végén ott van az "s", vagy az igazi Casillas is mellette áll. Pokolian jól eltalált lövés volt.

Riporter: Rengetegen szurkoltak nektek, egyikük egy kaputok fölé szálló labdát meg is akart szerezni, aztán majdnem beesett a lendülettől az alsóbb sorokba. A többiek fogták meg.

Arbeloa: Nem láttam a jelenetet, de ilyen az igazi szurkolói összetartás. Meg tudom érteni a lelkesedését, hogy meg akarta szerezni a labdát, utoljára engem érintett. Akárkinek is sikerült, egyszer sokat fog érni még az a relikvia. (Nevetés)


Riporter: Mit szólsz Coentrao kiállításához?

Arbeloa: Nézd, eddig is lehetett tudni, hogy a spanyol bírók annyira szarok, hogy ha befognak az őserdőben egy orángutánt, azon frissiben idehozzák, ráhúznak egy fekete mezt, szájába adják a sípot és kizavarják a pályára, különbül vezetné le a meccset, mint akármelyik spanyol élvonalbeli játékvezető. Vagy legalábbis ugyanúgy. Ez az eset is ezt igazolta. Kemény összecsúszás volt, a labdára mentek, mindketten lent maradtak. Nem vagyok bíró, de vagy 1-1 sárga mindkettőnek, mert Canas se kímélte Koncit, vagy szabadrúgás az Espanyolnak lap nélkül. Teljesen megértem Cristiano dühét és tiltakozását. De a csapatunk erejét mutatta, hogy nem tört meg minket a kiállítás, észre se nagyon lehetett venni, hogy kevesebben vagyunk. 

Riporter: A kiállítás után bejött Nacho a jobboldalra, és te mentél át balhétvédbe. Jelentett ez neked bármiféle gondot?

Arbeloa: Dehogy! Játszottam már néhányszor ott, és nekem aztán mindegy, hol állítom meg az ellenfelet, vagy honnan osztok kulcspasszokat. (Nevetés)

Riporter: Emlékszem is, az 58. percben két embert átfűzve adtad a zsugát Ronaldónak...

Arbeloa: Ugyan már, alig voltak ellenfelek. :-) Sajnos nem ment kapura Cristiano lövése, pedig akkor aligha szedi ki Casilla.

Riporter: Mit szólsz Bale kihagyott zicceréhez?

Arbeloa: Talán le kellett volna adnia, de hasonló esetben Cristiano is rálőtte volna. Más kérdés, hogy ő be is lövi az ilyeneket.

Riporter: És aztán a harmadik gól...

Arbeloa: Mértani támadás volt. Isco remekül ugratott ki, én meg ballal(!) átnyestem a hosszúra, Nachónak szántam. Bale megpróbált belefejelni, de szerencsére magas volt neki. Ha ugyanis ezt is elcseszi (volt már néhány rossz fejese a meccsen), eltöröm a hajráfját a meccs után, az fix! Ezt Nachónak kellett befejezni, mi szakállasok tartsunk össze, ha néha a pályán vagyunk. Kár hogy Isco leborotválta az övét, pedig igazi Beard Team koprodukció lehetett volna!


Riporter: Mi várható az Atletico elleni meccsen? Készülsz már rá?

Arbeloa: Remélem pályára léphetek, ugyanis tartogatok Raúl Garciának egy meglepetéscsomagot. Csak találkozzam vele a pályán...

Riporter: Köszönjük Álvaro, és remélem látunk még idén tőled gólpasszokat.

Arbeloa: Mi az hogy! Ez csak a kezdet, tízig meg se állok! :-)


Jöjjön most a mérkőzés legjobbjának választott Isco.

Riporter: Isco, gratulálok a győzelemhez és a teljesítményedhez.

Isco: Köszönöm, én is éreztem hogy jól ment a játék, az ellenfél játékosai a meccs előrehaladtával egyre többször könyörögtek már nekem.

Riporter: Miért is?

Isco: Hogy legalább egy-két másodpercre adjam már oda nekik a labdát, hadd érezzék hogy milyen, mert képtelenek elvenni tőlem.

Riporter: És mit feleltél?

Isco: Azt, hogy ha habfehér mezben játszanak majd ők is, kérés nélkül odaadom nekik, addig nem tehetem.

Riporter: Feltűnt a meccsen, hogy rengeteget segítettél be a védekezésbe is.

Isco: Nézd, imádom ha nálam van a labda. De hogyan cselezzek, osszak kulcspasszokat, ha nincs nálam? Ezért aztán vissza kell szereznem, de lehetőleg nem szabálytalankodva, mert azzal nem érek semmit. Ancelotti kihasználja jó irányba a labdaéhségemet. (Nevetés)

Riporter: Jó hogy említed a kulcspasszokat. Ma is kiosztottál kettőt, emellett az őrületbe kergetted a védőket. Elnevezhetünk téged a Kulcspasszok Őrének?

Isco: (Nevet) Tetszik, de a kulcspassz csak akkor ér valamit, ha gól lesz belőle.

Riporter: Sajnálod, hogy nem sikerült betalálnod?

Isco: Jó lett volna, de minden nem jöhet össze. A kiállítás után többet kellett védekezni, így ritkábban jutottunk a kapu elé. De amikor odakerültünk, akkor mindig veszélyesek voltunk.

Riporter: Arbeloa megemlítette, hogy leborotváltad a szakálladat, pedig ha meglenne, milyen szép szakállas koprodukció lett volna a harmadik gól.

Isco: (Nevet) Hát nekem nem a szakállamban van az erőm, mint Sámsonnak. :-) Meglehet, Álvaro ezért ragaszkodik az övéhez. Ami tény, jó meccset játszott. Akármennyire is nem fiatal már, még mindig szükségünk lehet rá, képes villani.

Riporter: Mit vársz az Atletico elleni visszavágótól?

Isco: Nos, először is vegyék el a pályára lépés előtt a fejszét azoktól a suttyó favágóktól. Aztán közöljék velük, hogy ez nem rögbi, hanem futball, és próbáljanak meg úgy játszani, hogy ne akarjanak lépten nyomon felrúgni közülünk senkit, amikor átcselezzük magunkat a védelmükön. Ha ezt a bíró se fogja hagyni, akkor sikerülhet a továbbjutás otthon.

Riporter: Köszönjük Isco, reméljük így lesz!

Harmadikként (de nem utolsó sorban) jöjjön a mérkőzés harmadik hőse, a csereként beálló, első gólját szerző Nacho.

Riporter: Nacho, gratulálok az első gólodhoz és a győzelemhez!

Nacho: Köszönöm, nagyon boldog vagyok!

Riporter: Fél óra alatt sikerült maradandót alkotva letenni a névjegyedet a pályán.

Nacho: Nincs ebben semmi különös, mindig készen állok. Ha kell, bármikor beszállva tudok segíteni a csapatnak.

Riporter: Mesélj a gólodról.

Nacho: Álvaro, miután pályára léptem és helyet cseréltünk a két szélen, odasúgta nekem: "Nacho, érkezz majd a jobb szélen elöl, kapsz tőlem egy ajándékot!" És tényleg! Ezúton is köszönöm neki!


Riporter: Arbeloa szerint a Beard Team-nek össze kell tartania. Te ragaszkodsz a szakálladhoz?

Nacho: (Nevetve) Hát ha ezen múlik hogy többször pályára lépek-e, akár be is fonom, ha nagyon megnő. :-) De addig még legyen sok ilyen gólörömöm a Real Madridnál!

Riporter: Úgy legyen, Nacho, köszönjük!

Hát ez történt tegnap, a főszereplők közül mindenki elmondta amit gondolt. És tulajdonképpen szerencsések vagyunk. Nyafoghatnánk itt a két elvesztett meccsért, de nem volna értelme. A csapatunknak van tartása, és ahol olyanok várnak bevetésre mint Varane, Nacho vagy akár Illarra,  akik bármikor képesek helyettesíteni az éppen kiesőket, akkor nyugodtak lehetünk. Hullámvölgy lehet, de ha kijutunk belőle...féljenek az ellenfelek! A matracos taplókkal kezdhetjük jövő héten. Ne legyen nekik jó!

Összefoglaló itt: