Szerencsére múlóban az uborkaszezon, nem rég a Real utazott a 3 pontért a Sociedad otthonában és a kivívott győzelmet követően már a Santiago Bernabéu-ban fogadjuk a Celta Vigót. Eközben kisorsolásra került a BL főtáblájának csoportjai, a királyi gárda a Dortmundot, a Sportingot és a Legiát kapta ellenfélül, amelyek közül egyértelműen a Tuchel vezette német csapat lesz a legkellemetlenebb és legerősebb ellenfél a számunkra. Másodsorban CR-t is elismerés illette, hiszen megválasztották az év legjobb játékosának. Beharangozó következik! 

 

Azok után, hogy a tavasszal 7-1-re kiütöttük a Celtát ismét próbát tesznek a 3 pont (vagy legalább az 1 pont) megszerzésére. A nyár folyamán kissé átalakult a vendégek kerete, hiszen a legnagyobb név, a legjobb játékosuk, Nolito 18 millió ellenében Sejk City-be igazolt. Ezzel pedig hatalmas feladat hárult a meglévő húzóembereire, mint például: Iago Aspasra vagy Orellanára. De említhetném Guidetttit, aki svéd színekben az EB-t is megjárta, sajnos nem sok sikerrel. Az eddigi legnagyobb igazolásuk, a 21 éves Pione Sisto, aki 6 millióért érkezett a Midtjylland csapatából. Eduardo Berizzo együttesére nehéz feladat vár és kritikus időszakot élhetnek, mivel a múlt heti hazai pályás nyitányon 0-1-re kikaptak a Leganestől, most ugye nálunk kell helytállniuk, majd pedig a két hét múlva sorra kerülő bajnokin az Atletico Madridot fogadják. Össze kell kapniuk magukat, mert egy vereséghullámmal az elején könnyen pocsék szezon futhat ki a Celta számára. 

Zidane a meccs előtti szokásos sajtótájékoztatójából ismét több dolog is kiderült. Példának okáért, érkező már biztosan nem lesz a Real Madridnál, ugyanakkor távozók még lehetnek. Elsősorban a fiatalok közül kerülhetnek ki ezek (pl: Ödegaard), de továbbra is ott lebeg, hogy az Isco-James kettősből is távozhat valaki. A magam részéről úgy hiszem, hogy egyikük se fog továbbállni, de a nagyobb esély mindenképp Hamesz körül van.  Ezenkívül a keretben is történtek változások: Isco kisebb sérüléssel bajlódik, így Benzema, Ronaldo, Navas és Coentrao mellett a spanyol se a keret tagja. Ugyanakkor az eltiltás miatt kimaradó Modric visszatért, valamint Pepe is felépült. 
Zidane még azt is elmondta, hogy erősen szeretnének kezdeni, tehát várható, hogy már a kezdő sípszótól erősebb iram lesz, hogy komolyan vesszük a mérkőzést. Vélhetően 1-2 korai góllal hamar egyértelművé szeretnénk tenni a találkozó kimenetelét, ami, ha sikerül a végére szép kis gálává alakulhat át. Asensiótól és Bale-től megint várni lehet a gólokat, és talán Moratától is el lehet várni. Jó mérkőzésre számítok. Hala Madrid! 

Várható Real Madrid kezdő: Casilla, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, James, Asensio, Bale, Morata.

Várható Celta Vigo kezdő: Álvarez, Mallo, Roncaglia, Gómez Solà, Jonny, Wass, Sisto, Díaz, Bongonda, Aspas, Orellana.

Kezdés: 20:15

TV: Sport 1.