Ismét egy szombat délutáni meccsre invitál minket a La Liga 6. fordulója, méghozzá idegenbe, az El Madrigal stadionba. Az elmúlt két héten nem volt okunk panaszra, meccsekből annyi volt mint hal a tengerben, szám szerint 4, 14 nap alatt. Máskor féltve néznénk szeretett játékosainkra, de úgy vélem, hogy kifejezetten jót tett ez nekünk a szezon kezdeti nehézségek után. Kellettek ezek a mérkőzések, hogy Carlo összerakja a csapatot, mindenkinek megtalálja a saját helyét, és hogy a játékosok kicsit megszokják új szerepkörüket és az új társaikat. Ebből talán a lehető legjobban jöttünk ki, bár a cél még messze van, de túl vagyunk a mélyponton, és innentől már csak felfele (k)úszhatunk a tabellán. Hajtás után beharangunk...

Az ellenfelünk az a Villarreal lesz, aki jelenleg a 7. helyen lubickol a tabellán - viszonyítási alaphoz megsúgom halkan, hogy mi is csak a hatodik helyen hasítunk. Eddigi öt meccsükből kettőt nyertek, kettőt döntetlenre hoztak, egyet pedig, a Barca ellen, bebuktak - ez azért nem egy rossz arány.

Tavaly kerültek fel ismét a nagyok közé, ahol már a legelején megmutatták, hogy nem szabad őket „nyeretlen újoncként” kezelni: csuda szépen összehoztak ellenünk egy teljesen megérdemelt X-et, amivel akkor kicsit földre szállhattunk Bale százmilkás világmegmentő igazolása után. Idén viszont változni látszanak a dolgok, nekünk ha lehet, még nagyobb szükségünk van a pontokra, mint tavaly ilyenkor, míg ők egy kicsit megtorpanni látszanak. Az eddigi mérkőzéseiken összesen 49%-ban birtokolták a labdát, ami szép teljesítménynek mondható, még ha nem is kell azonnal őrült bokafogásba kezdenünk tőle. A legalacsonyabb labdabirtoklási arányt a Barcelona ellen hozták össze (37%, mindenki meglepődött, ugye?), és ott is csak 1-0-ás győzelemre futotta a katalánoknak. Ez tovább erősíti azt a tényt, hogy nem ijednek meg attól, ha védekezniük kell, azaz, hogy a Vallecano ellen csupán 46%-ban polírozták a lasztit, mégis 4-2 arányban nyertek. Szervezetten tudnak védekezni, és amit biztosan elmondhatunk, hogy most sem fogják olcsón adni azt a bizonyosat. A hátsó alakzatuk mellett szól az is, hogy eddig csupán 4 gólt kaptak, ellenben velünk, ugyanis mi ugyanezen mutatóban már kilencnél járunk mindössze 5 (!) meccs alatt - ugye, hogy ugye... Olyan helyre látogatunk tehát, ahol a győzelmet nem adják könnyen, ahol nem tojják össze magukat csak azért, mert a 20. század legnagyobb klubja ugrik be egy kósza pofavizitre. Kemény, küzdős csapat ez a Villarreal, de ezzel mindenki tisztában van. Ugye?

Ami minket érint, kikerültünk a gödör legmélyebb pontjából és elindultunk a helyes úton. (Ezt most kopogjuk le gyorsan!) Az előző három mérkőzésen 18 gólt szereztünk, úgyhogy elmondhatjuk most már azt, hogy elől összeállni látszik a csapat, a helyzetkihasználásunk is egyre inkább megfelel a lőjünk többet, mint amennyit kapunk taktikának jobb. Hátul viszont semmi ilyesmiről nincs szó, de nem ám! A védelmünk aktuális formája köszönő viszonyban sincs azzal, amit januárban tátott szájjal, erős magunkhoz nyúlási kényszerrel bámultunk. Nem kell hozzá nagy tudás, hogy egy-egy támadó görcsöt kössön Ramosék lábára, ami az idő előrehaladtával egyre kevésbé megnyugtató. Az Iker vs. Keylor kérdés újra előjött, hiszen utóbbi bemutatkozott tétmérkőzésen is a csapatban, és azon sem lennék annyira meglepve, ha vele kezdődne a névsor - megint.

Hátul még mindig vannak sérültek, Pepe nem épült fel, valamint Coentrao sem tudja válalni a játékot - azt meg mindenki döntse el magában, ez rossz hír-e, avagy jó. Ezzel azonban Varane a kezdőben tudhatja magát zsinórban harmadszor. Neki is össze kell szednie magát, mert eddig ő sem volt a magabiztosság szobra, és átkozottul nem ezt szoktuk meg tőle. Párja középen minden bizonnyal Ramos lesz, akinek a teljesítménye elég hullámzó mostanság, és ezt a tengeralattjárók ki is fogják használni, ha alkalom adódik. Két szélen Carvajal - Marcelo, előttük nagy valószínűséggel visszatér Modric, mellette pedig Kroos és James fog szerepet kapni. Legelöl a BBC felel újfent a gólokért.

Szoftver frissítés után ő maga a gála!

A hétközi forduló ellenére több játékos pihenni tudott, ami mindenképpen előny lehet. Ugyanakkor mindenki verje ki a buksijából egy esetleg elvárt gála képét, mert ma ennek kis eséllyel leszünk szemtanúi - a Villarreal ráadásul nem az a csapat, ami tágra tárt hátsóval várja az idülten vigyorgó BBC-t. A csapat még a betanuló fázisban van, a legfontosabb számunkra a 3 pont, ami azért nem egy elérhetetlen cél a jelenlegi formát tekintve. A lényeg, hogy ne hagyjuk magunkat elvakítani az elmúlt meccsek gólgazdagságától, a mai egy teljesen más mérkőzésnek ígérkezik. A célunk még nagyon messze van, de, úgy tűnik, rátaláltak a srácok a helyes ösvényre, és már talán látjuk is a tengervíz kellemes hullámait, ahogy verdesi a Bahamák partjait miközben hármat csapva lábainkkal, elhaladunk a Sárga Tengeralattjáró mellett...

Várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Keylor ; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo ; Modric, Kroos, James ; Bale, Benzema, Ronaldo

Villarreal: Asenjo; Mario, Musacchio, V. Ruiz, J. Costa, Pina, Bruno, Trigueros, Cani, Giovani, Uche

TV: 16:00, Sport 2