...Itt lenne ugyanis az ideje. A mocsatos kór olyannyira megviselte szeretett csapatunkat, hogy az elmúlt három, sárga mezt húzó gárda ellen győzni se tudott - igaz, legalább ki sem kapott. Öröm az ürömben, hogy amíg ki nem kezeljük a nyavalyát (a visszavágókon gólzáporos győzelmünk megfelelő gyógymód lenne), addig nem megyünk haknizni a Távol-Keletre se, hehe. Ismét egy szieszta meccs, amire alig volt jelentkező a szerzők közül, mivel egyszerre mindenkinek nem jó pont most, de felesben Joséval megoldjuk. A feles amúgy is sok mindent megold... Hajtás után beharang.

Az elmúlt meccseket elnézve nem várhatjuk túl nagy önbizalommal a baszkokat - még akkor se, ha hazai pályán leszünk. Az Eibar máris tett felénk egy nemes gesztust, ugyanis nem a sárga mezükben lépnek pályára a Bernabeu szent gyepén. Márpedig a közelmúltat tekintve tudhatnák, hogy ez majdnem egy pontot ér ellenünk. Hogy mennyibe került ez Pérez papának, azt találgatni se merem, ha meg szimplán a házigazda iránti lovagiasságból tették, cserébe mi is azok leszünk: nem tömjük ki őket nagyon, csak kicsit. Na de félre a tréflivel, vegyük komolyan a soros ellenfelet, ugyanis egyáltalán nem rutingyakorlat lesz a meccs - bár mostanában nekünk egyik se az. Elkapták otthon a Valenciát is (az lett volna a csoda, ha EZT a Denevér hordát ők nem verik meg), a Sevillával remiztek, de ki bírtak kapni a kiesőhelyen levő Deportól és az ugyanannyi ponttal éppencsak nem ott levő Malagától is. Szóval hektikusak, de pont ettől veszélyesek, ha valaki nem veszi komolyan őket. Azon felül a 10 gyűjtött pontjuk csak néggyel kevesebb a miénknél, ez a 8. helyre jó, egy esetleges győzelem meg olümposzi magasságokba repíthetné őket - szó szerint és átvitt értelemben is. Nem kéne ezt hagyni.



Mindjárt üdvözölhetünk egy régi ismerőst az Eibar támadó szekciójában, Pedro Leónt. Aki a Marcatoons-ban (boldogult őshazánkban, ami már nem elérhető, a minket később követő olvasók tájékoztatásául), el lett fogyasztva a rajzfilmben a Mou által szigorú diétára fogott csapattagok cselfogása által. (Elnézést, de az őshaza oldala már megszűnt, máshonnan meg nem találtam releváns linket.) Mindenesetre harántirányban csíkosra sírtam a röhögéstől az épp akkor rajtam levő ruházatot, annyira jó volt, és örök köszönet érte kompany-nak a feliratokért. Na a kis (vagy már nem is az) Pedro olyannyira komolyan vette hogy ő itt gólokat fog lőni, hogy eddig hárommal terhelte meg az ellenfelek hálóját. A jobbszél az ő kedvenc vadászterülete, Marcelo hiányában vagy a félig balbekké átképzett DaniLó, vagy Nacho néz vele farkasszemet, de a valószínűbb hogy Konci visszatér. Egyik esetben se fogadnék Leónra. Ha mégis emberkedni merne, majd most megeszik valóságosan is, Pepe már feni a rágóit.

Vannak még veszélyes játékosok az Eibarban, pl. a portugál válogatott Bebé, aki egy góllal és egy gólpasszal szomorította az ellenfeleket. Ugyanakkor az Eibar azt is kitűzte célul hogy ha nem megy máshogy, rúgjunk bele. 14 sárga és 3 piros lapot szedtek össze az elmúlt 6 forduló alatt, ami még Ramosnak is kihívás lenne.


Nálunk jelenleg vihar előtti csend vagyon, azaz ha mégse győzünk ma (ami kizárt), a hiperkán kitör és néhány játékost a partvonalra seper. A frissen vissszatért Keylor áll a kapuban, Konci ismét eredeti pozíciójában villoghat (aztán 3 hét pihi sérülés miatt), Benyának viszont kijárna egy nevelés célzatú padozás. Az elmúlt meccseken olyannyira múlta alul még magát is, hogy ezt Zidane-nak is látnia kell. Most viszont csere centerünk is van, egy atomra motivált Morata személyében, és bennem semmiféle törést nem okozna, ha a BBC BMC-re lenne cserélve. Utóbbi ugyan hülyén hangzik, de emiatt majd panaszkodjanak az ellenfelek, ha a negyedik Morata gólt szedegetik ki a hálóból...bárha így lenne.



Hazai pálya, nem sárgában levő ellenfél. Győzni kell, mese és egyéb marhaságok most senkit nem érdekelnek. Zidane pedig vegye elő a trezorban tartott tökeit, és majd cseréljen ott és akkor amikor kell - marketing értékre figyelmen kívül.

Ápdét (nem Norbi-féle):  Mivel a poszt szerzője volt olyan hülye, hogy a naptárt nem nézve már tegnap kirakta a beharangot (nem mintha ma látná a meccset), ezért az újabb történések csak most kerültek feldolgozásra. Eszerint Modric porcsérülés miatt 4 hétre kidőlt, amiért a Sors Fintora valamint a Véletlen neveken az eseményért erősen gyanúsítható entitásnak szívből kívánjuk hogy rektális közösüljön 7/24-ben egy rozsdás vasrúddal, amit előzőleg fekáliába forgattak. Ramos nevelési célzatból és egyre az ötödik sárgát érő eltiltástól szintén nem kezdő, Konci meg szokás szerint gyakrabban látogatja a betegszobát mint az edzéseket. A várható kezdő tehát így módosult.


Navas - Carvajal, Varane, Pepe, Danilo - Kroos, Kovacic, Isco - Bale, Benzema, Ronaldo