Ahogy a klasszikus vicc poénja: vadász, te sz*pni jársz ide! És tényleg. De ne legyünk igazságtalanok, nem a Láss Pálmást jön ide, hanem egy Athletic Bilbao, akik lehet hogy csúnány elhasaltak egy Genk ellen az EL-ben (bmeg, egy Genk), de vagy ők is a bajnokságra gyúrnak (haha!), vagy csak ennyit tudnak. Ellenünk viszont fix hogy nem csak ennyit akarnak mutatni, tehát illik komolyan venni őket. Hajtás után beharang.


Valverde legényei lehet hogy a baszk derbiken odateszik magukat, de ellenünk olyan a mérlegük, hogy nincs az a közgazdászból kimunkált statisztikus, aki ezen csinosítani tudna bármit is. Elmúlt 24 meccsből 21 vereség. Vadász, vadász... Pedig a Bilbao a bajnokságban nem áll rosszul. 5 győzelem, 3 vereség, de aki egy Genk-től ki tud kapni, azt nehogy már mi ne tudjuk elintézni. Üdvözölhetünk (már akinek van kedve) egy régi ismerőst, Raúl Garciát, akinél tahóbb és antipatikusabb játékost lehet hogy nem találnánk a bolygó labdarúgással aktívan foglalkozó felén.

De nem ő a legveszélyesebb, hanem Aduriz, aki lehet hogy már 35 éves, de 5 gólt és egy gólpasszt így is kiosztott. Tegye fel a kezét, aki szerint CR erre ennyi idősen is képes lenne ennyi forduló alatt.


Nálunk a Nagy Rotátor (Zidane) ismét a kezdőbe pakolta azokat, akiktől joggal várhatunk el minőségibb játékot (Carvajal, Kovacic). Kroos sajnos nem tud pihizni, mert a Bilbao nem az az ellenfél aki ellen lehet. Lehetne, ha Casemiro és Modric nem lennének egyszerre sérültek. Kovacic visszatér, aminek örülünk, Isco pedig most megszolgálhatja a szerződéshosszabbítását.

De hogy Benzemát mi tartja a kezdőben, arra őszintén kíváncsi volnék. Nem lenne semmi bajom a BBC-vel, de Zidane a Marca által már kifejezésre juttatta, hogy a góllövés egy jó dolog, de a csapatmunka se legyen már büdös a támadó triónknak. Ebben pedig tetszik vagy sem, de Benya jár az élen, és nem a góllövésre gondolok.

Kúszós-mászós melózós meccs lesz, de be kell húzni. Már kint van a kezdő szóval tippelni így nem ér.