...a kötelező győzelem, míg a szurkolók a meccs nézése közben kerültek ebbe az állapotba. Behúztuk nagy nehezen, de egy kurva árva szót se szólhattunk volna, ha csak egy ponttal távozunk. Citálhatnánk az ordas közhelyet, hogy a csapat csak annyit adott ki magából amennyi feltétlenül muszáj volt, de a meccset látva ez nem felelne meg a valóságnak. Nyilván lesznek még rossz meccseink a szezonban, de a tegnapit néha fizikai fájdalom volt nézni. Hajtás után összefoglalunk.


Carlo alaposan meglepett mindenkit a kezdővel, ezért aztán kellő izgalommal és bizakodva várhattuk a meccset. Kimaradt Kroos, Benzema, Hamesz és Carvajal is, helyettük Illarra, Chicha, Isco és Arbeloa kapott helyet a kezdőben. Bármiféle összeesküvés elmélet híján rotálásról volt csak a szó, de amilyen várakozással vártuk a meccset, úgy estünk pofára mindjárt az elején. Az elejétől kezdve érezni lehetett, kinek is fontosabb az összecsapás, kik játszhatják életük meccsét - és azok nem mi voltunk. A dekoncentráltság végig érezhető volt rajtunk. Esküszöm, soha többet nem írom le a beharangban hogy ne maradjunk fejben az öltözőben, hátha akkor nem követik el a fiúk újra. Így a többség lélekben még a csajának (pasijának?) küldött egy utolsó SMS-t az iPhone-járól, ezért először az ötödik percben kellett végignéznünk, amint a Ludogorec egy kontránál Ramos bénázása után kihagyja az első ziccerét - itt még Illarra az utolsó pillanatban belelépett a lövésbe. De a szögletet már nem úsztuk meg. Moti belecsúsztatott a labdába, Arbeloa a hosszúnál lemaradt mint a borravaló Marcelinhóról, aki közelról bestukkolta. Iker tehetetlen volt. 1:0, hidegzuhany, zabszem egyre mélyebben, stb. A gól ébresztőt fújt Ronciéknak, el is kezdtünk támadni. Előbb Csicsa lőtte mellé Ronci sarokkal visszatett kényszerítőjét, aztán a 10. percben Csicsát felrúgták a 16-oson belül, 11-es. Az öröm korai volt, Ronci hiába lőtte sarokra, Sztojanov megérezte az irányt és elképesztő bravúrral kiütötte. Öt perccel később a vakvarnyú spori Ronaldo teljesen szabályos gólját érvénytelenítette les miatt. A támadgatás végül meghozta a sikert, a 24. percben egyenlítettünk, ezúttal Roncit rúgták fel a 16-oson belül. Másodjára is ő állt oda, most is ugyanoda lőtte mit az elsőt, csak ezúttal erősebben és pontosabban. Sztojanov megint jól érezte az irányt, de ezt most nem védhette.


Innentől jött az elképzelés nélküli gyömöszkölés. Mi próbáltunk támadni, a Ludo kontrázott, Casillasnak kellett is egyet védenie a 30. percben, de változás nem történt.

A második félidő elején próbáltuk eldönteni a meccset, az 52. percben egy veszélyes Bale-fejest tornászott ki Sztojanov, de pár perccel később jött is a válasz, Casillas tolta ki a felsőből Espinho lövését, majd az ellentámadásunkból Csicsa törte el a labdát Isco tökéletes centerezése után. Ziccer volt a javából. Megint ment a támadgatás a részünkről, a bolgárok meg kontráztak. Tették mindezt olyan jól, hogy a 66. percben Casillasnak kellett nagyot védenie Marcelinho távoli lövésénél, miközben mi ez idő alatt a kaput se tudtuk eltalálni. Három perccel később Ronci kihagyta a meccs ziccerét. A Csicsát váltó Benzema beadása után már elrúgta a kapus mellett, de egy védő a gólvonalról kivágta. Carlo is érezte hogy ez így kevés lesz, előbb Modricot Kroos, majd Iscót Hamesz váltotta. Hogy Bale miért is maradhatott a pályán, arról lehet hogy disszertációt kellene írni... És mégis, a 77. percben jött a vezető gólunk. Marcelo első pontos beadása után Benzema eltakarította a védőjét (szó szerint), majd közelről bevágta. Szabálytalanság volt-e? Lehet, de a védő nagyon esni akart. Másrészt egy védő ne a saját 16-osán belül akarjon műesni.

Próbáltuk kihúzni, kis híján nem sikerült...Illarra a 83. percben gyanús körülmények között szerelt a 16-oson belül, szerencsére Misidjan látványosat esett, ezért nem lett büntető. A végén még Roncit majdnem lerúgták, Bale pedig aznapi második értékelhető megmozdulásával kapura emelt, de Sztojanov ezt is védte. Ennyi volt. Kihúztuk...

És most pár tanulság:

- Rotálás és idegenbeli nemszeretem helyszín ide vagy oda, az nem fér bele hogy 30%-on pörögve akarjuk letudni a meccset! A Ludogorec ellen sem!

- Bale. Lehet, egyedül vagyok ezzel, de kezd egyre jobban idegesíteni, hogy Gareth a meccsek nagy részében a finghámozás nemes hagyományának hódol. Ami szép, és sok sikert kívánunk ezúttal is neki, de ő főállásban a Real Madrid játékosa, tehát a meccsek előtt és után élhet ennek a szenvedélyének, azonban amíg a pályán van, mellőzze. Helyette próbáljon meg hasznára lenni a csapatnak. Tegnap ez nem ment neki.

- Nincs védelmünk. Még mindig. Vagy egy év múlva már megint. A lényeg ugyanaz.

- Ha Iscót Pérez el meri adni, egy törött széklábbal verem agyon. Tegnap ő volt a minőség és a játék maga. Nagyon kell ez a srác nekünk, a cselei, a megindulásai élményszámba mennek.

MoTM

A hozzáállásról lehetne külön posztot írni, de mivel újabban a kedvenceink elkényeztettek minket, tudjuk be a kötelező fos külföldi túrának ezt a meccset. Egy biztos: egy 60-70%-os Pool ellen is kevés lesz ez az Anfielden. Jövő héttől ismét két hét válogatott szünet, reméljük hogy senki nem sérül le a csapatból. A tegnapi meccsről meg jobb ha csak az eredményre emlékszünk...

Összefoglaló itt: