Hosszú idő elteltével ismét képernyők elé ülhetünk, hogy láthassuk kedvenceinket a hétvégi bajnoki fordulóban. Válogatott szünet zavarta meg a madridistákat, hogy folytassák Bilbao elleni formájukat, de remélhetőleg nem a Levante fogja megnehezíteni a dolgunkat. Mindenki saját igényeinek megfelelően kiélvezhette Dárdai Pali kínálta új ínycsiklandó örömfocit. Meghozta valaki ismét a reformokat, rendesen körbe is lett nyalakodva új edzőnk, tehát biztos az EB-re a kijutásunk. Irónia off. Hajtás után beharang...

A Real Madrid Valenciának kisebbik felébe látogat, hogy pályára léphessen a La Liga 8. fordulójában a Levante ellen. Kicsivel több, mint egy éve látogattunk hozzájuk, és szerintem az az a találkozó, amire nagyon sokan emlékeznek. Xabi és Bale még sérüléssel bajlódott, így rájuk nem számíthatott Carlo, ellenben Khedirával, aki kezdőben is volt. Pepe, Carvajal és Marcelo nem kapott lehetőséget kezdőként, utóbbi kapott viszont bő fél órát. Középpályán a már említett Hercegünk mellett Luka is Isco játszhatott, míg Di Maria régi posztján, a jobb oldalon kapott lehetőséget Benzema és Ronaldo mellett. Egy szenvedős első félidő után felpörögtek az események. 57. percben vezetéshez jutott a hazai gárda, amire 4 perccel később Ramos tudott válaszolni, majd hosszú ideig semmi. Nagyon nyomott a hazai alakulat, nekünk meg az év eleji formánkat tekintve, még Dárdai is felüdülést hozhatott volna. Aztán a 86. minutumban jött a csereként beállt El Zhar és vezetéshez juttatta a Levantét. A bíró már felmutatta a hosszabbítást jelző táblát amikor az állás még a hazaiaknak kedvezett. Ami meg ezután következett, azt még maga Mormota se hitte el. Csereként beállva egyenlített, majd ráadásként hozzájárult a vezető találatunkhoz is, így beállítva a 2-3-as végeredményt. Érdekesség egyébként, hogy Keylor Navas védett azon a meccsen. 27-szer nézett farkasszemet a labdával, 10 alkalommal kaput is eltalálta a madridi csapat, amiből 3 be is ment.  

Tavaly ő volt a megmentőnk. Idén is szükség lesz rá?

Ide kattintva megnézhetitek az összefoglalót.

De ennyit a múltról, nézzük mi a helyzet manapság! A Levante 7 forduló után 17. helyen áll 15 kapott és összesen 4 rúgott góllal. (Bale, akit eddig nem láttak a pályán se 4 gólnál jár!) Igaz, azt vegyük hozzá ehhez, hogy szembekerültek már a Barcelonával, Villarreallal és Bilbaóval, akiktől összesen 10 gólt kaptak. Nyugodtan lehet mondani, hogy nem megy a mostanság a hazaiaknak, főleg a nagyok ellen, de a válogatott szünet után mindig nehézkesen indul be nálunk a szekér. Toño, Navarro, Vyntra és Rafael sérülés miatt nem léphet pályára, illetve El Zhar sem került be a keretbe egyéb betegségek okán. 4 góljuk eloszlik 4 ember között, és csupán egy valaki adott gólpasszt ebben az idényben. Nem lehet azt mondani, hogy veszélyesek előre, vagy, hogy betonbiztos a védelmük. Azt viszont el lehet, és el kell mondani róluk, hogy otthoni környezetben harapni fognak, és nem adják fel egy könnyen a menetet. Ennek ellenére, nem szabad, hogy gondot okozzon nekünk ez a játszma.

Ami minket illett, a válogatott szünet ismét nem tett nekünk jót. A két franciánk betegség miatt biztosan nem fog játszani, és Ramos is összeszedett egy sérülést, így biztosan nem fogja Carlo erőltetni az El Clásico előtt. Ez viszont jó hír lehet Nachónak, mert Pepe mellett ő maradt egyedüli egészséges középső védő.

Voltak hírek arról, hogy Pepe még pihenőt kap, hogy a Barca elleni összecsapásra biztosan felépüljön, de így kénytelen őt pályára küldeni Ancelotti, de reménykedjünk, hogy nem fog ez visszaütni. Innentől előrefelé már minden a szokásos, csupán Benzema helyettesét kell megtalálni. Javi Hernández vagy Isco kaphat lehetőséget a bizonyításra, bár utóbbi nem mozog otthonosan ebben a szerepkörben. Iscónak azért is lenne nagyon fontos, hogy kezdő legyen, mert Carlo megmondta, hogy hiába érdemelne több lehetőséget, ez bizony a Real Madrid, és nem játszhat csak úgy, akárki. Burkoltan ez azt jelenti, hogy a mutatott játéktól függetlenül, többen is előtte állnak a sorban. Ez nem túl jó jel a fiatal spanyolnak, mert előbb vagy utóbb dobbantani fog, mert egy ilyen zseninek a kezdőben a helye, ha nem nálunk, hát máshol.

Sokat nem várok a mai meccstől, már csak azért sem, mert, amikor legutoljára így ültem le meccset nézni, halál unalmamban, talán idei legjobb formánkat hoztuk, és csaptunk oda a Bilbaónak egy ötöst.

Ami még aggodalomra adhat okot, az Ronaldo térdsérülése. Úgy tűnik, hogy még mindig nem a múlté, és igencsak szenved tőle. Fél éve húzzák, halasztják a felépülést, és be sem vallják a nagyvilágnak, hogy valami gond van. Ezzel még nem is lenne gond, mert a média simán túlreagálná az egészet, és nem hiányzik ez a csapatnak. De árulja el valaki, hogy miért kockáztatja azt a klub, a játékos, az edző és az orvosi stáb, hogy egy rossz becsúszás után, akár hónapokra is kidőlhet? Nem gondolom, hogy a mai csapat ennyire függne tőle. Emlékezzük csak vissza a Soci elleni első fél órára. Mindenki elalélt a csodálattól, hogy milyen gyorsan és kreatívan játszottunk. Ezek után, biztos nem erőltetném a játékát, mert jönnek a fontos mérkőzések, pihenjen csak rá. De ismerjük mi már szeretett klubunkat, játszani fog.

Összességében egy egy lassú mérkőzést várok, ahol a hazaiak keményen fognak küzdeni, mi meg megelégszünk majd a passzolgatással. Ha korán jön az első gólunk, akkor még talán gólzáport is láthatunk, egyébként két-három gólnál többre nem nagyon fogadnék. A 3 pont a legfontosabb, és, hogy több sérültünk ne legyen!

Marca szerinti kezdőcsapatok:

Levante: Mariño; P. López, Rodas, Adoua, Í. López; R. García, Diop, Camarasa, Morales; Casadesús, Barral.

Real Madrid: Casillas; Marcelo, Pepe, Nacho, Carvajal; James, Kroos, Modric; Cristiano, Isco, Bale