Őszintén szólva, kellemesen csalódtam a fiainkban. Nem gondoltam volna, hogy válogatott szünet után, fel tudják majd venni a fonalat ott, ahol lerakták két hete a Bilbao ellen. Hibátlan mérkőzést játszottunk a Levante ellen, Carlónak is ültek a cseréi, úgyhogy zsinórban a második mérkőzésre mondom azt, hogy ez igen! Egyre közelebb az alagút vége, de ne vakítson el ez a néhány kiváló teljesítmény, mert könnyedén egy frontális ütközésbe kerülhetünk a következő héten, ha elhisszük, hogy nincs előttünk akadály. Hajtás után összefoglalunk...

Ahogy előre már tudtuk, Ramost és Varane-t mellőzni kényszerült Ancelotti, így Casillas előtt, a védelemben Carvajal, Pepe, Nacho és Marcelo szerepelt. Középpályán a már megszokott Modric – Kroos párost Isco egészítette ki, aki nagy meglepetésre Bale helyett kapott lehetőséget a kezdőben. Utólag kiderült, hogy kisebb fájdalmai voltak, ezért nem erőltette a játékát, és nem, azért padozott, mert úgy gondolta a Mester, hogy rotáció érdekében ez a legjobb megoldás. Lényeg a lényeg, hogy ezzel James egy sorral feljebb játszhatott, és Chicharito kezdhetett Benzema helyén. A kispadon helyet kapott a frissen felépült Khedira, Illarramendi, Arbeloa, Navas és Bale. A maradék két helyet Castillások töltötték be, névszerint Llorente és Medrán. Nyilván közrejátszott ehhez az, hogy sérülések miatt nem számíthatott Carlo a már fent említettek mellett, Coentraóra és Jesére sem, habár utóbbi már pályán edz, és előreláthatólag egy hónapon belül pályára is léphet. Én különösen örülök annak, hogy CA bátran nyúl az akadémia felé és nem gond neki megadni nekik a lehetőséget a bizonyításra.

Úgytűnik izgult az öreg...

A meccs úgy kezdődött, ahogy számítani lehetett rá, mi kezdeményeztünk, a Levante pedig beállt 10 emberrel védekezni és várta a csodát – ami elmaradt. Nem kellett sokat várni az első gólra, James ugratta ki Chicharitót, akit felrúgtak a tizenhatoson belül, majd Penaldo értékesítette a pontrúgást. Ami már itt is érezhető volt, és szerintem az egész meccsen végigfutott, az az emóció, hogy a valenciai játékosokra nagy hatással voltak a bírói ítéletek. Nagyon sokszor álltak le reklamálni, és láthatóan sértve érezték magukat, amiért nekünk „kedvez” a bíró. A véleményem szerint korrekt volt a vezetés, a tizenegyest egyértelműen szabálytalanság előzte meg, annak ellenére, hogy Hernandez már a becsúszás pillanatában tudta, hogy itt el kell esni. Mi megnyugodhattunk egy kicsit, hisz megvolt a vezetés, Levantén volt a nyomás, hogy támadni kell, amivel megnyílt a terület a Real előtt. Egy nagyon veszélyes helyzetük volt, egy beadást követően, ahol Modricnak kellett a vonalon tisztázni, de ezen kívül nyugodtak lehettünk, mert semmilyen veszélyeztetés nem volt Iker kapuja felé.

Szünet előtt még begyömöszöltünk egy gólt, méghozzá Chicharito fejese hozta meg a két gólos előnyt. Jameshez került egy kifejelt labda a szöglet után, amit ő egyből vissza is tekert a középen álló Borsócska fejére, aki pimaszul, okosan és csodálatosan a földre fejelte a labdát, amivel teljesen megzavarta szegény Mariñot.

Gyönyörű

Második félidőt egy megnyugtató 0-2-vel kezdtük és egy még megnyugtatóbb 0-5-el fejeztük be. Negyed órát kellett várnunk egy Ronaldo egyéni akcióra, amit góllal fejezett be, de halkan megjegyezném, hogy Isco remekül indította a hetesünket.

A negyedik gólra már nem kellett sokat várni, Kroos emelte be a védelem mögé a lasztit, amit Hámesz mellel levette és kapásból ellőtte a kapus mellett.

Nem panaszkodhattak a nézők, mert szép gólokat láthattak, de az én kedvencem még hátra van. Isco állította be a végeredményt, a 81. percben, habár ezután is kialakult egy-két helyzet, ahol centiken múllott a gól. Kis spanyol zsenink becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd miután mindenki arra számított, hogy legurítja az üresen álló Ronaldo elé, pimaszul bevágta a kapuba.

Összességében, a mérkőzésről azt lehet mondani, hogy szórakoztató volt és jól muzsikált most minden, bár nagy ellenállásba nem ütköztek a fiúk. A Levante elképzelése egy masszív védekezésre alapuló játék volt, ahol zárják a területet a Real elől, majd labdaszerzést követően, gyors támadásvezetés hajtanak végre. Ebből talán az utóbbi valósult megy egyszer – egyszer. Hiába ált be minden mezőnyjátékosuk a saját térfelükre, az volt az érzésem, hogy olyan lukas volt a felállásuk, hogy a Real ott juthatott át rajtuk, ahol csak szerették volna. Könnyedén értünk fel a kapu elé, nagyon szép rövid passzos megmozdulásaink voltak. Ez mindenképpen Carlo érdeme, hiszen többször hangsúlyozta, hogy ezeket gyakoroltatja az edzéseken, és ennek meg is van az eredménye.

Most érkeztünk el arra a pontra, ahol már látszik, hogy van valami tartása a csapatnak, és nem csak egy pályára dobott All-Star válogatott vagyunk. A védelmünk ugyan hiányos volt, többször éreztem úgy, hogy néha csak a helyüket keresik a játékosok. Azt nem tudom, hogy Iker hibája, és ő nem tudja megszervezni a védekezést, vagy éppenséggel Xabi hiánya az, ami megzavarja Pepééket, de ezen még van mit dolgozni. Xabi egy tökéletes támpont volt a hátsó sorunknak, aki irányított mindenkit és, aki be is ugrott, ha Ramosnak kedve támadt felfutni a támadásoknál. Ehhez valószínűleg több idő kell majd, hogy kialakuljon egy olyan védelem, mint tavaly január - február környékén volt. Ennek ellenére egyéni teljesítménnyel nem volt gond, mind a négyen jól játszottak, és szerintem Carvajal se nagyon hasonlított egy fejetlen csirkéhez. Akit kiemelnék, az Nacho. Neki több lehetőséghez kell jutnia! 8 tisztázása volt a meccsen, 2-szer akadályozta meg az ellenfél támadását és, ha ez még nem elég 96%-os pontossággal passzolt a mérkőzésen. Jár neki a taps, kár, hogy nem láthatjuk többet a pályán.

A középpálya úgy tűnik, kezd összeállni. Amilyen fogalmatlan volt a banda a szezon kezdetén, azt kell, hogy mondjam, hogy CA ismét megcsinálta azt, amire sokan már nem számítottak. Akár mennyire nem egy labdaszerző védekező középpályás páros ez a Luka – Kroos tengely, de az előző 3 mérkőzésen nem kaptunk gólt olyan ellenfelek ellen, mint a Villarreal vagy Bilbao. (Igaz utóbbi nem igazán acélos mostanság, azért nem rossz ez a teljesítmény) Mind Modric és Kroos érzi a helyét, tudják hol kell lenniük és remekül zárják a területet. Nem nagyon szeretnék most belemenni abba, hogy hol látom ennek a felállásnak a kulcsát és, hogy mekkora szerepe lehetne Iscónak, ugyan is lassacskán megfogalmazódik bennem erről egy poszt, amit hamarosan meg szeretnék veletek osztani. A meccs embere, egyértelműen Isco. Passzaival, cseleivel, szereléseivel kulcsfontosságú volt tegnap. Nem is pazarolnám a szót, nézzétek meg ti is.

Érdemes végigtanulmányozni

Illettve egy összefoglaló Isco tegnapi játékáról:

Amit zárásként még hozzáfűznék, hogy nagyon örülök Medrán beállításának és remélem, hogy többször láthatjuk majd őt, és még egy-két Castillást szerepelni a felnőtteknél. Ennyiből ugyan sokat nem lehet levonni sőt..., de magabiztosan mozgott a pályán, ami nem egy rossz kezdés. Tökéletes volt a meccs is a bemutatkozására, úgyhogy ez mindenképpen pozitívum Ancelotti eddigi cserélési szokásait figyelembe véve.

A jövő

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Levante: Marino; P. López, Juanfran, Rodas, I. López; Diop, Camarasa, R. García (Xumetra 75′), Morales, Gavilán (Victor Pérez 46′); Casadesús (Barral 67′).

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Nacho, Marcelo (Arbeloa 74′); Kroos (Illarramendi 69′), Modric (Medrán 79′), Isco; James, C. Ronaldo, Chicharito.

Sárga lapot kaptak: Juanfran, Camarasa, Gavilán, P. López

A mérkőzés összefoglalója: Levante - Real Madrid 0-5