Kontra gól a harmadik percben, gyors fordítás az ellenfél részéről, egyből piros, majd kettőből, közben tökéletes centerezésből egyenlítés, második kiállítás után tizenegyesből ismét vezetés, ritmusváltásból újabb gól, a védelem kipasszolásából a következő, szép beadás után könnyű fejessel vezetésnövelés, majd egy újabb kontragól, kicsit később ellenféllel való kényszerítőzés után a következő, gyönyörű passz után még egy és végezetül kerekítés tízre. Hajtás után kicsit bővebben is összefoglalunk!

A mérkőzéstől nagyjából azt kaptuk, amire számítani lehetett. Sokgólos győzelem, pipa. Támadásokat a védekezés kárára is erőltető ellenfél, pipa. Mégis van néhány szurkolótársunk, aki szintén pipa. Reakciójukat azért kicsit túlzásnak érzem, de tény, hogy keserédes győzelem volt a tegnapi. Kilenc emberre fogyatkozó csapat ellen még a történelmi nagyságú diadal sem oly dicső. De ezért fölösleges és még csak nem is szerencsés kedvenceinket elővenni, főleg azok után, hogy szinte az egész őszi szezonban azon bosszankodtunk, hogy a vezetés tudatában a második félidőben visszaállnak, vagy csak simán visszaesik a teljesítményük. Biztos vagyok benne, ha tegnap is ellazsálják a második játékrészt, akkor meg azok a hangok erősödtek volna fel, hogy lám még kilenc ember ellen sem képesek 90 percen át fenntartani a színvonalat. Szóval semmiképpen sem jöhettek ki jól a történetből, pedig legkevésbé ők tehettek róla, hogy így alakult az összecsapás.

Az első számú felelős Paco Jémez és gárdája. Senki sem kérte, hogy tuskónak nézzék a Real játékosait – elsősorban Tonit – és faragják őket ahol érik, ahogy arra sem kötelezte őket senki, hogy kettős emberhátrányban is csak a támadásra koncentráljanak. Sokan szimpatikusnak tituláljátok ezt a hozzáállást, de szerintem csak simán őrültség. Számomra például sokkal szimpatikusabb lett volna, ha elsősorban a védekezésre fókuszálnak, várva az alkalmat egy-egy kontra lehetőségére. Ha megfogyatkozva, egy órát hősiesen védekezve, kikaptak volna, mondjuk 5-2-re, még én is megsajnáltam volna őket. A vereségük a második kiállítás után már így is, úgyis borítékolható volt. De így nem tudom őket sajnálni, főleg Jémez nyilatkozata után. Idióta taktikájával csúfos vereségbe hajszolja csapatát, utána meg fel van háborodva, hogy a szemét Real kihasználta a hülyeségüket. Nem tudom mit várt, hogy Modric-ék átadják a középpályán a labdát vagy, hogy Navas már egyből nekik rúgja ki?

Ezért a mezért amúgy is megérdemelték a kiütést!

Persze a játékvezető is elővehető némiképp, mert könnyű síppal fújta be a büntetőt és adott második sárgalapot Baenának, ezzel kettős emberhátrányba és teljes kilátástalanságba taszítva a Rayót. De ne feledjük, „a kontakt megvolt”! A jogos tizenegyeseket természetesen már nem adta meg, nem mintha hiányzott volna bárkinek is.

Viszont a 10-2 ellenére is akadtak gyengébb teljesítmények a csapatunkban. Ahogy a bekapott két gól is sejteti, a védelem ismételten nem állt a helyzet magaslatán. Különösen Pepe, aki mindkét esetnél elővehető. De a többiek sem sziporkáztak, párszor még a megtizedelt Vallecano is zavart tudott okozni az erőben. Navas teljesítménye is visszaesett év elejéhez képest, sérülése óta egy átlagos szintet hoz, a bravúrok sajnos elmaradnak. Egy jó formában lévő Keylor simán fogta volna azt a két fejest, egyik se tűnt védhetetlennek. Akit még szintén a gyengébbek közé sorolnék az CR. Továbbra is látszik rajta, hogy valami nincs rendben körülötte, ismét nagyon enerváltan játszott. De legalább most ő is tisztában volt ezzel, a góljait is a helyén kezelte.

Pozitív oldalon viszont itt van Kroos, aki az új idényben először lépett fel határozottan, harciasan a középpályán, nyoma sem volt a már szokásosnak mondható lagymatag hozzáállásának. Talán a padoztatás tett jót neki, nem tudom, mindenesetre úgy tűnik, hogy észbe kapott kicsit. Danilo, aki, ha védekezésben még nem is alkot maradandót, de támadásban már odateszi magát mostanában. Na és Bale, akire idén már sokkal kevesebb panaszunk lehet, mint tavaly. Persze azt nem mondom, hogy ez már megérte a 100 milliót, de a felét már biztosan. Sőt, ha teljes mértékben el tudnánk vonatkoztatni a vételárától, szerintem már nem is panaszkodnánk rá egyáltalán.  A négy gól pedig a körülményektől függetlenül is megsüvegelendő. Főleg, hogy több is összejöhetett volna, ha Rafa nem kapja le a 74. percben.  

Rajtuk kívül Benzema rúgott még egy mesterhármast, illetve James kiosztott három gólpasszt, de az ő teljesítményüket már nehéz elvonatkoztatni a körülményektől. De nyilván ők sem játszottak rosszul.

Összességében a könnyed kikapcsolódás kategóriájába belefért a találkozó, már ha nem Rayo szurkoló az ember fia/lánya persze. Messzemenő következtetéseket nem lehet levonni belőle, de amúgy sem érdemes, mert a következő pontvesztés alkalmával ismét állni fog a bál a klubnál. És pont ezért, mikor annyi mindenért lehet manapság a csapatot fújolni, fütyülni, legalább a tíz rúgott gólért ne tegyük!

Összefoglaló: