Bejgli ledolgozva, ajándékok visszacserélve - virsli, lencse, pezsgő beszerezve, jön az év utolsó lüktetése és bizony, spanyol bajnoki forduló is lesz még. A 16. forduló, amelyben kedvenceink Illara bosszúja miatt félhetnek. Jó, nyilván poén volt. A csapat a (marketing) fotók alapján élvezte az utolsó edzést, mi meg élvezni fogjuk az összecsapást! Lapozzunk tovább! 

 

Mielőtt bármi komoly adatlavinát a nyakatokba borítanék, arra kérnélek Titeket, kedves-lelkes-pesszimista-realista Madridisták, hogy tippeljük meg a mai meccs kimenetelét. Ehhez nagyszerű segítség nekünk itt a blog jobb oldalán található bajnoki tabella. A feladat egyszerű: kattintsatok a Home opcióra, tekintsétek meg Kedvenceink hazai mérkőzéseinek statisztikai kivonatát, majd az Away lehetőségre kattintva ugyanezt tegyétek meg a Real Sociedad csapatával is. 

Na jó, legyen benne egy kis csavar: már korábban is téma volt, hogy a csapat képtelen 90 percen keresztül koncentrálni. Most azt tippeljétek meg, hogy a csapat megnyeri-e az első félidőt - ehhez a 1st half fület vegyétek elő. Természetesen azt is, hogy megnyeri-e a csapat a 2. félidőt - 2nd half opció.

Elvileg minden játékosunk felépült, NINCS sérült játékosunk, Ramos, Carvajal, Cserisev és sokunk bánatára Alvaro maradt ki a meccsre nevezett keretből. Így is, Gála-kezdő üzemmód ON. Ki szerint nem a NAVAS-DANILO-PEPE-VARANE-MARCELO-MODRIC-KROOS-JAMES-BALE-CR-BENZEMA kezdő fog kifutni a gyepre?
(Alternatív kezdő: Navas; Danilo; Pepe; Varane; Marcelo; Casemiro; Isco; James; Ronaldo; Benzema; Bale.) Az elméleti kezdőcsapatok összeállításában úgy is nagy rutinunk van már.

Ha rajtam múlna, Isco és James együtt játszanak. Szerintem érzik egymás mozgását. (Nézzétek meg ezt.)

szalvéták réme meglephet egy-két névvel az összeállításban, de az ő fejében amúgy is az jár, hogy konspirációs elméleteket gyártanak ellene, a csapat és az elnök ellen. Aki nincs velünk, az ellenünk van. - gondolja Benítez és Perez is. Az építkezésből milliomossá váló elnökünk épp az építő jellegű kritikát nem fogadja el. Meg semmilyen más kritikát sem. Igaz ugyan, hogy már minden létező futballban és sportban döntésre jogosult spanyol szervezet kizárta (megerősítette a kizárást) a Király Kupából csapatunkat, de Don Flo nem adja fel. Durcás ovis. 

Hat hónap alatt semmi fejlődést sem lehet felfedezni a csapat játékában - ez meg már a kritikát szintén nem tűrő Benítez sara. Miért van az, hogy Claudio Ranieri ugyanennyi idő alatt gyengébb képességű játékosokból jobb CSAPATOT és működő taktikát rakott össze a ködös Albionban? Itt miért nincs ez meg? Carlóhoz képest a csapat nem lehet jobb. Ezt egészséges ítélőképességű Madridista, mint Ti, pontosan tudjátok. Ma, mikor az első félidőben kb. 2 góllal (pluszmínusz 1) terheljük meg a vendégek hálóját, akkor is az lesz sok-sok szurkolóban, hogy fordulók óta a harmadik helyen vagyunk, a komoly csatákban vagy elvéreztünk pocsék játékkal, vagy nyertünk ugyanazzal a pocsék játékkal. Kiegyensúlyozott, domináns, jól játszó csapatot akarunk látni meccseken át!

Valahol jó is, hogy vége az évnek. Ha morbid és végtelenül babonás lennék (csak az egyik igaz...), akkor azt kívánnám, hogy kapjunk ki a Sociedadtól. Miért? Mert az előző bajnokságban, idén januárban a Barca első bajnokija épp mostani ellenfelünk ellen volt és kikaptak. 

Aztán... Tripláztak... Ismét...

(Perez összesen 12 évet töltött eddig elnökként Klubunknál, 3 bajnoki címet tud felmutatni. Nem a legjobb játékosokból lesz a legjobb csapat - soha nem fogja megérteni.)

Valahol jó is, hogy az év végét a Sociedaddal zárjuk. Akár náluk, akár nálunk játszik, ez a két csapat, mindig élvezetes találkozókra kerül sor. Most se legyen másként! Legutóbb hazai pályán 4-1-re nyert a Madrid. Benzinho akkor egy ilyet is lőtt. 

 

Már csak azért is, mert Agirretxe ugyanúgy 12 gólnál tart a bajnokságban, mint Ronaldo. Eusebio Sacristan novemberben váltotta Moyes-t, eddig egyetlen győzelmet tud felmutatni - náluk nem vált be az edzőváltás. 

Real Sociedad várható kezdője: 

Rulli; Yuri; Inigo Martinez; Reyes; Elustondo; Illaramendi; Granero; Canales; Bruma; Agirretxe; Vela.

A meccs 16.00 órától kezdődik, mi a Sport1 segítségével számolhatjuk a gólokat.