2016. január 16-án IronRock épp kérte a számlánkat a Pincértől, mert a szolgáltatással nem voltunk megelégedve – ha az Össznépet nézem, helyes a megállapítás. Jut eszembe, itt van mindenki?

Majk, andreal, smatte, Resid, mfc777, t20-puerto del sol, magic, cornelius_scipi0, bobherceg_9248, FrancIsco, morc, Zormac, angus, Sragi, Krityó, LeeTaiPoo, Szolnocskai, elkesetthusvetinyul, Ronrics, Sasu, salidigger, WT14, technikus Laci (kár_értem), bdyd, ZeRo, Manócska, Realpats, realpeter, Kodex, Sultan2004, Norma_va, Zizou, Maverick, IronRock, bacsi977, faja, Maverick, Equinox, Yenko, Andras14? Ha kihagytam valakit a kommentelők közül, mint pl.: Turbo, iKos, Gareth Bale, MrPaul, SeDan95, trafoka, gwandal, Winston, johnglade, V.I.C., arctic_monkey, nasty (come back, baby!), barackturmix, OneTea, kisfigo, Adam96, roland, btomp, lucas, ReAlantos, vaseger  - akkor elnézést! Torpapa, tőled is!

Továbbá Ti, akik (még most) nem kommenteltek, de olvastok minket, szavaztok és kitöltitek az alapfokú kvízeimet – itt vagytok? Akkor jó! Tovább!

 

Bár jól indult a 2015/16-os szezon számunkra, az ősz közepére nyilvánvaló lett, hogy Benítez nem élvezi a játékosok bizalmát, mi pedig nem élveztük a játékot és egy idő után az eredményeket sem (ebben ZZ már különbözik Rafától, de azért vannak hasonlóságok is). Perez önmagát nem meghazudtolva, de adott helyzetben helyesen a váltás mellett döntött és 2016 első bajnokija után (RM-Valencia 2-2; Rafa, szia) új vezetőedzővel fordult rá a szezon fontosabb részére a Real Madrid. Zidane kinevezése amolyan nyílt titok volt, annyian emlegették őt, mint esélyest, hogy végül senkit nem ért meglepetésként a dolog.

A Valencia elleni meccs után Iron az alábbiakat írta – érdemes ezen elgondolkodni: „A meccsről kb. annyit lehet elmondani, hogy az az edző, aki Hameszt és Iscót a padon jegelve, egy 4-3-3 középpályával áll neki úgy a meccsnek, hogy a BBC és a középpálya között 30-40 méteres szakadék tátong, mert nincs aki a két csapatrészt összekösse - nos, annak bikának hímvesszejéből font korbáccsal verjék végig mindenét.”

Mondtam, hogy van közös is Benítezben és Zidane-ban.

2016. január 9., Real Madrid – Deportivo, Zinedine Zidane első mérkőzése edzőként a Real Madrid kispadján. Az eredmény: 5-0, Bale mesterhármassal jelentkezett, a csapat pedig felszabadult játékkal.

Zizou írta az összefoglalójában: „Végezetül, Zidane debütálása nagyon jól sikerült. Mindenki örülhet, a csapat ismét jó útra lépett, de sok a hiba még, ezért sok időbe telik, míg komoly fejlődés állhat be. A kritikákkal egyelőre várni kell és hagyni kell Zizou-ékat nyugodtan dolgozni.”

Idén ősszel aztán finoman, visszafogottan meg is kritizáltuk a csapatot és Zidane-t. Talán lehettünk volna határozottabbak is. Hiszen csak jót akartunk. Real Madrid, érted haragszunk, nem rád.

Zidane második meccsén második győzelmét aratta, másodszor is öt gólt lőve (B: 1, B: 2, C: 2), viszont most egyet engedtek is az ellennek. Nyuszi nem örült, de a Gijon azért nem nyerni jár a Bernabeúba. A meccsen Bale Ronaldo mezének percében, Ronaldo Benzema mezének percében, Benzema Bale mezének percében lőtt gólt. Dan Brown azóta már írt is egy vázlatot a történetről.

Angus írta a meccs utáni kommentjében ezt – és még mindig itt tartunk: „Nagyon-nagyon sajnálnám, ha James elindulna a lejtőn. Nem így ismertük meg, bár tény, hogy ilyen helyzetbe nem került az előző két évben. Bízom benne, hogy Bale sérülésével megmutathatja, hogy mit tud, mert amit ő tud, azt nem tudják sokan.”

Normára jutott az első döccenő megírása, mert jött Sevilla városa és az akkor 15. helyezett Betis elleni döntetlen. A hazaiak nem csináltak különös dolgot, letámadtak egész pályán és a csapat ekkor még nem tudta ezt kezelni (azóta tudja?). Az első fél órában megfojtották a Realt, akik hiába jöttek 10 lőtt góllal és Zidane-nal, itt csak szenvedtek. Norma ekkor jelezte először, hogy Ronaldo és Benzema a tizenhatoson belül várják a beíveléseket – miközben a csapatjáték nincs megkoreografálva a beadások kialakítására, de legalább a középpálya támadóharmadában, középen sincs senki tőlünk. Lásd a képen.

A döntetlen után jött egy 6-0 az Espanyol ellen,


1-2 idegenben a Granada ellen.



Ez utóbbi meccsen Modric hibájából (vagy a spori volt a hunyó, már mindegy) egyenlítettek a hazaiak, de az élet igazságot szolgáltatott és a 85. percben Lukita bevarrta a győztes gólt. Zizou és Norma után Realpats is leírja azt a ma már szinte mindenki által elismert tényt, miszerint: „… Modric a Real Madrid motorja, de az idei szezonban már az is egyértelművé vált, hogy a csapat legfontosabb láncszemének versenyében sem akadhat kihívója. Rajta kívül most sem nyújtott értékelhetőt egyetlen játékostársa sem, míg ő már az irtózatosan pocsék első félidőben is nagyszerűen teljesített.”


 

WT14 pedig az alábbi kommentet írta: „Bale nem hogy a Roma, de az Atma elleni meccsre se épül fel, ami ha jól számolok, másfél héttel a BL után lesz. Ahhoz képest hogy amikor megsérült, azt mondták hogy február elejére visszatér... Szóval majd valamikor májusban láthatjuk újra...”

Deja vu? Abban az értelemben, hogy Bale megint hosszabb időre kiesett a csapatból.

Jött a BL előtt a Bilbao, akiket egy élvezetes meccsen győztünk le. Varane a 83. percben második sárgával lesietett, hogy még forró vízzel tudjon lezuhanyozni, Ronaldo pedig ezen úgy felhúzta magát, hogy 5 perc múlva vert még egy gólt, korábbi egy találatát és csapata három gólját toldotta meg még egyel így. Végeredmény: 4-2.

Andreal írta a meccsről kommentjében: „Inkább egyéni villanások döntöttek, habár volt néhány szép próbálkozás, viszont azok meg nem voltak eredményesek. Ezekre kellene ráfeküdni. A védelem meg pocsék. Nagyon komoly gondok vannak ott, és ez egész idényben probléma.”

Február 18-án a Romát vertük nullakettőre, idegenben, a Háromszoros és a Rapper góljaival.

Normának mindig kijut a jóból, mert az első Zidane-pontvesztés után most egy paranormális jelenséget kellett (volna) megérteni és elmagyaráznia. Idézet:

„Végén a kegyelemdöfést Jesé követte el, aki senkit nem zavarva robogott be a 16-oson belülre, majd kilőtte a hosszú sarkot. Párharc ezennel lezárva, már Ronaldóra sincs szükség, ugye?

(hatásszünet)

A döbbenetet le lehetett olvasni az arcomról ekkor. Annyira váratlan volt ebben a helyzetben, hogy Zizou lecserélje őt. Miután összekaptam magam, már le is fújták a meccset és azóta is próbálok egy számomra is elfogadható magyarázatot találni arra, hogy miért cserélte le, és miért pont most.„

Hát micsoda dolgok történnek a Real Madrid háza táján? Például az, hogy kényelmes előnyt szerzett a visszavágóra.

Angus írta kommentjében: „Ahogy már tettem a meccs után is, most is szembe mennék a többséggel, és tolok egy HegyiIváningot. A penán olvastam pl., hogy Zidane bevette Rómát, meg hogy óriási győzelem. Én másképp látom. Szerintem a középpálya átjáróház volt egész meccsen (ahogy az eddigi Zidane-meccsek többségén), nagyon simán vezették Ramosra és Varane-ra, no meg néha Navasra is a labdát, szerencsére mindegyikük jobb napot fogott ki, a római csatárok meg rosszat.

Támadásban csapatszinten nem sokat tudtunk felmutatni. Még akkor is alig bírtuk eltalálni a kaput, mikor már a második segglyukukon akarták a levegőt venni a lómaiak. És akkor jött Jesé és 50m labdavezetés után kilőtte a hosszút. Az ilyen meccseken kellenek az egyéni villanások, ezért vannak 100 milkás játékosaink (hogy aztán a saját nevelés lőjön gólt).

Ettől függetlenül nagyon fontos győzelem volt idegenben, a BL-ben, ami vélhetően eldöntötte a párharcot, és nyugodtabban futhatnak majd ki a srácok a Bernabeuba, ahol remélhetőleg meggyőzőbb lesz a játék. Én csak nem akarom túlmisztifikálni ezt az egészet.”

Akkor még nem tudta, avagy hitte senki sem, hogy ez lesz a természetes nálunk. Így utólag már világos, hogy egy-egy meccset kivéve nagyon szervezetlen csapat benyomását kelti a Real. Miközben mentálisan és valószínűleg fizikailag is világelit a gárda Zidane alatt, a szervezettséget a szerencsével helyettesíti.

A BL-t követően idegenben a Malaga ellen játszott a gárda. Zizou írta az Összefoglalót, amelynek ezt a címet adta:

Szervezettség nélkül nincs siker!

A meccs 1-1-re végződött, „Bár ezúttal talán nekünk kedvezőbb az eredmény, mert könnyen alakulhatott volna rosszabbul is. Ugyan az első félidő 33. percében sikerült megszereznünk a vezetést Ronaldo révén, de tény, hogy ez a remek fejes lesen történt. Három percre rá növelhettük volna az előnyünket, de sajnos ezúttal Penaldo is hibázott. Eközben a hazaiak sorra dolgozták ki a helyzeteiket, amihez mind a középpályánk, mind a védelmünk asszisztált. Szerencsére Navas ekkor is elképesztően helyt tudott állni. A második félidőben már borítékolható volt (legalábbis számomra), hogy márpedig a Malaga előbb vagy utóbb, de be fog találni. Egészen a 66. percig várni kellett rá, amikor elképesztő védelmi hibákkal tarkítva Albentosa kiegyenlített.” – írja Zizou. Azt is, hogy „Jelenleg úgy tűnik számomra, hogy egy felület maradt a csapat számára, hogy valamit alkosson, ez pedig a BL. Viszont sejthettük előre Rafa mester elküldése után, hogy nem idén fogunk címeket szerezni. Ami reményre adhat okot, hogy Zidane számára ez lesz a tanulóév és következő szezonban egy sokkal felkészültebb, tapasztaltabb mesterként fogja irányítani a Real Madridot.” Ennek első fele igaz lett (alkottunk a BL-ben), a másodikon pedig… még nincs vége a mostani szezonnak és az eredmények, a tabellák valamint a hűtött golyók a mi oldalunkon vannak.

A győzelem viszont Madrid másik részén volt a soron következő bajnokin, mert Zidane hazai pályán kapott ki először, ráadásul azonnal az AtMa ellen. Sultan sorai ezek az Összefoglaló elején: „Be lett szépen árazva a csapat, s néhány játékosnak fontos döntést kell hoznia, mert a Bernabeu népének nagyjából eddig tartott a türelme. Azt hiszem, itt az ideje, hogy Zidane is elő legyen véve egy ilyen szégyenteljes, értékelhetetlen mérkőzés után.”

Zidane a meccs után nyilatkozatában kijelentette, hogy még egyszer ilyen hozzáállással nem léphetnek pályára a játékosok. Ez a témakör az egész meccset és a meccs utáni napokat is meghatározta a blogon, a kommentek között. Nyilván ekkor mindenki látta már a világvégearmageddont, Zidane gyengébb, mint Rafa, a játékosok bezselézett celebek, akik közül sokan nem is a posztjukon játszanak, nem nyerünk semmit, jövőre se lesz jobb, már ha egyáltalán túléljük a világvégét.

Nos… ennyit jelent, ha nem csak kikapsz, de azt lelketlenül teszed. A városi rivális ellen. Viszont ez is csak egy meccs volt, ráadásul három ponton túl nem ért semmit sem. Sőt, utólag visszanézve, kellett ez a pofon a BL-címhez is.

Sok idő nem volt kipihenni a lelki sérülést, mert március második napján idegenben volt jelenése a Habfehéreknek a Levante ellen.. Ronaldo büntetőből szerzett vezetést, Marino kapus öngólt hozott össze, Isco pedig a ráadásban talált be. A meccs embere Lucas volt, aki Ronaldo gólja előtt kiharcolta a tizenegyest, Isconak pedig a gólpasszt adta. Meglepő volt, hogy megjelent a játékunkban a második hullámra visszatett labdák. Lőttek is a srácok, Lucas, Nacho, James és Ronaldo is élt a lehetőséggel, de gólt nem értek így el.

V.I.C. kommentje pedig végre azoknak is támaszt, vigaszt nyújtott, akik a pozitív dolgokra vártak: „Vázquez ismét megmutatta, hogy miért hiányolom őt mindig a csapatból, többen pedig, hogy miért nem. Pozitívum, hogy a Villarreal leszakadt 4 pontra, így a dobogó még megvan. Más cél nem is lehet, mint a bajnokságon dobogón maradni, a BL-ben, pedig addig jutni, ameddig lehet.”

A csapat újra hazai pályán lépett pályára, először az AtMa elleni égést követően. Az ezerfejű negatív hangjait pedig egy brutális 7-1-gyel fordították örömujjongásba. Ronaldo négy gólt lőtt, Bale visszatért és csereként beállva újra gólt szerzett. Az már csak apró adalék, hogy a nyolc gólból hét a második félidőben esett. Egy ilyen remek győzelem csakis remek játékkal érkezhetett! Írt erről Sultan is: „Azért a 7-1 ne feledtesse el velünk hogyan indult ez a meccs. Lagymatagan. Először a 14 percben emelhettünk kalapot Navas előtt, amikor Pepe eltévedt egy telefonfülkében, és hirtelen nem tudta merre van az előre. Embere, Aspas senkitől sem zavartatva fejelt - szerencsénkre a lécre -, majd portugál védőnk még a duplázást is csak figyelte - ezt már Navas szedte ki jó kirohanásával. Aztán csak toszogattuk a labdát, nagyjából kiegyenlített játék folyt, Isco is kihagyott egy 100%-os ziccert, hogy a 35. perc környékén megint beszoruljunk a saját kapunk elé. Nem nézett ki ez a meccs sehogy sem.”

Most komolyan, gyerekek! Nem lehet örülni, csak örülni itt semminek sem? Végtére is agyonvertük a teljesen Celtalan Vigot!

Másik oldalról: Most komolyan, gyerekek! Nem lehet megemlíteni az észlelt hibákat?

A megoldás, mint oly sokszor az életben, az arany középútban van.

Ahogy Sultan gépelte: „S hatalmas örömömre szolgál, hogy a negyedik gól Casemiro remek letámadásából és labdaszerzéséből indult, Lucas, Isco és Cé volt a labda útja a kapuba. V.I.C-el egyetértve ez volt számomra a meccs gólja.

Ilyet szeretnék még látni jó sokat. Ez az alapjáték. Passz, elfutás, keresztpassz, amiből tempóelőny keletkezik, és le lehet tenni egy jól érkező csatár elé a gólpasszt. Igen, ilyen egyszerű a foci. Ez hozzáállás kérdése. Hogy kinek hova kell futni, mikor kell megindulni és passzolni, azt felsőtagozatban kell megtanulni. Aki ezt nem vágja, annak a Real közelébe se szabad kerülnie. Tudja is azt nagyjából minden játékosunk, csak bele kell tenni azt a futómennyiséget és koncentrációt, hogy meg is valósuljon. És ahogy egy apatikus meccsen, egymást múlják alul a teljesítmények, és mindenkire rátelepszik a beleszarás, pontosan úgy, csak pozitív előjellel lendül előre a csapat, ha megy a labda, ha van középpályás, ne adj isten csatár védekezés is, és elkezd a gárda egymásért menni, ahol senki nem akar lefelé kilógni.”

De egy biztos: akármelyik csoporthoz tartozunk, egy ráadásban megszerzett győzelemnek, BL-hosszabbításnak (Lisszabon), bajnoki pontocskának ugyanúgy tudunk örülni. Mit örülni? Őrjöngeni!

A kommentek között is egyre többször jelent meg a mentalitás, mint történt technikus Laci megjegyzésében is:

„Annak ellenére, hogy egy ilyen celtát sikerült, ilyen első félidő után, így megverni, rengeteg információ leszűrhető a játékosokból és a mentalitásból, és nagyon bízom benne, hogy ezt meg is teszik az illetékesek (khm ZZ). 
Illetve kiváncsian várom, hogy kinek mit hoz a jövő a csapat háza táján ;)”

Március nyolcadikán kettőnullára vertük a Romát. Négynulla összesítésben. Az itáliai farkasokat kiheréltük. Ronaldo és James lőtt a gólokat, Realpats írta az Összefoglalót.  Hogy milyen volt az első félidő? Nézzük mit írt szerzőnk: „A második félidőnek viszont szemmel láthatóan magasabb sebességi fokozatban vágtak neki kedvenceink. Már rögtön a játékrész elején szó szerint percről-percre érkeztek a Real helyzetek, közülük is a félfordulatból, levegőből, kapásból ellőtt közeli James löket volt a legszebb. Sajnos ez is kimaradt.”

A meccs alatt  pedig Turbo foglalta össze a lényeget hozzászólásában: „Én úgy látom, hogy a támadásaink egész pofásak, csak a gól nem jön össze egyelőre. De ez a védekezés, ez botrányos, sőt, hajmeresztő. Nem érünk vissza, simán áthozzák az olaszok az egész pályán a labdát, pillanatok alatt. Valami egyensúlyt kéne találni a második félidőre, vagy gyorsan rúgni pár gólt... Néha úgy támadunk (az egész csapat!), mintha mi lennénk kétgólos hátrányban.”

A BL után márciusban két mérkőzésünk volt már csak hátra. Elsőnek Las Palmast vertük idegenben 1-2-re, emberhátrányban (jó, csúsztatás, mert a 91. percben lett második sárgás 92:48).

A meccs Normát találta meg, aki az élet Zwack Unicum oldaláról kezdte az Összefoglalót: „Meg lehet közelíteni a tegnap estét úgy, hogy a bajnokságnak már úgy is vége számunkra, így aztán megbocsátható bűn, hogy tegnap vacsorára egy nagy adag szart pakoltak elénk az asztalra. Irigylem azokat, akik fel tudják így fogni a tegnap estét. Viszont sikerült nyerni. Hip hip hurrá! Mondanám, hogy hajtás után összefoglalunk, de hazudnék. Ezen nincs mit összefoglalni.

Las Palmas a várható módon állt ki ellenünk. Ugyanúgy, ahogy az összes kiscsapat kiáll ellenünk évek óta. Szervezetten, de nagy lelkesedéssel letámadnak – veszteni valójuk úgy sincsen. Mi meg, mint a hülye gyerek meglepődünk, mintha ez valami reformszerű taktika lenne.”

Ennyi örömködés után azért voltak reálisabb megjegyzések is – hiszen a Real Madrid és a Fehér Balett együtt ér csak valamit: „Örvendetes, hogy szögleteinket újra kezdjük szép számmal kihasználni, de ha megnézzük a két gólunkat, akkor láthatjuk, hogy az év világon senkitől nem zavartatva fejelhetett Ramos és Casemiro is. Ez nem vesz el az ő érdemükből, csak azt jelzem ezzel, hogy sikerült kihasználni azt a két hibát, amit nem mi kényszerítettünk ki belőlük. Elvégre ez pozitívum, hogy ha már nem vagyunk képesek hibára sarkalni egy Las Palmast, akkor azokat kihasználjuk, amiket maguktól követnek el.”

Igen, kedves Olvasó, márciusban még hittük, hogy fel fog épülni majd egy olyan támadójáték, amely szépen néz ki és eredményesen működik. Erre a keret Mourinho óta rendelkezésre állt, áll – a változásokkal együtt is. Jó, volt Khedira…

A meccs lényegét Kodex foglalta össze egy képpel és ezzel a szöveggel: „Bale spends 25 seconds fixing his hair against Las Palmas - no comment”

Végezetül jött a hónap és mostani anyagunk utolsó meccse a Sevilla ellen. Sok jóra számíthattunk, hiszen a Madrid igazi kétarcú csapattá vált: egy vállalhatatlan meccs valamilyen kimenetellel és egy gálázás, de minimum magabiztos győzelem. Most ez utóbbi volt terítéken, négy lőtt gólunkra egyet sem küldtek a vendégek.

Rabszolgáim a következő sorokkal vezették be az Összefoglalót: „A fehér hollót többször láthattuk idén, mint azt, hogy a riválisaink botlását kihasználtuk volna fordulón belül. Most erre is sor került, semleges nézőként egy élvezetes, lendületes találkozót; madridista szurkolóként egy fejlődő hazai csapat bajnokiját; masszív madridista–önkéntes-szakértők egy védekezni továbbra sem tudó Real Madrid győzelmét, vendégkommentelő Barca-drukker állampolgártársaink pedig a Messinek fricskát küldő CR-t láthatták, amint a portugál ország-világnak megmutatta, hogy ha akarja, akkor sokkal jobban ki tudja hagyni a tizenegyest, mint örök riválisa.”

A meccs már tartalmazta az alapvető Zidane-taktikát, A Koncepciót. 26 beadási kísérlete volt a Fehér Balettnek, ez a szám azóta inkább több, mint kevesebb meccseink döntő többségén. Kázmér, Zidane egyik ékköve a meccs embere lett, cseréjénél még a vendég szektor is tapsolt. Kázmér jelenléte azt is jelentette – mint azóta mindig, ha nincs sérülés/eltiltás -, hogy Isco és James ülőgyakorlatot végezhetett, de Kroos és Modric fentebb, szabadabban játszhattak. Bale a legjobb támadójátékosunk volt – ez is igaz az utóbbi időszakot tekintve is, aztán sérülése után Lucas lett az, aki sok akció kidolgozásában vesz részt, vagy készít elő egyedül. Lehet, hogy CR lövi a gólok többségét, de közmegegyezés az Aranydíj mellett is, hogy az új szezonban sérüléséig Bale volt a legjobb/leghasznosabb BBC-tag. Ezen a meccsen már ez is jelen volt. Ronaldo a büntetőterületen belülről adott életjeleket, miközben Navas bravúrok sorát mutatta be. Ezek mind-mind jelen vannak a mai napig is, jelen lesznek a jövőben is.

Sragi kommentje pedig azóta is érvényes – szerintem: „Tisztán latszik,hogy Cr-re már nem érdemes számitani mint húzó ember.
Sokkal tobb elkepzeles lenne benne ha Bale a bal oldalrol indulhatna meg. Egy jo formában lévő James/Vazquez pedig jatszhatna a jobb oldalon.Jesé is megfelelő csere szerintem.
Casemiro ha így folytatja tényleg bejátsza magát a kezdőbe végleg.Rengetegez küzd ,hajt.Kroos-nak mindenkeppen jót tesz,hogy elorebb lephet a tamadsokhoz. Ez az igazi posztja.
Danilo szepen lassan alakul csak elfelejthetne a beadásokat. Az ütem passzai ülnek. Sebessegevel sincs gond.Hátul is jo volt tegnap. Persze Carvajal sokkal jobb nála.Nacho-t szeretni lehet csak.
Navas-ra mar nincsenek is jelzők.Igazi madridista es profi! Nálam a szezon embere!
Iscot nagyon szeretem ,de úgy erzem nem fekszik neki ez a felepites. Amig Cr itt lesz addig nem lesz helye sajnos. Ez igaz James-re is.Nem igazan birja el a csapat ha mar 2 ember nem vedekezik (CR,James) Isco hiaba nagy munkabírású,ugy erzem számára lefőtt nalunk.De cáfoljon rám!”

Sragi kommentjére a vállaltan CR-szimpatizáns Ronrics válaszolt: „Jese nem Real Madrid szint, Iscóban egyetértünk, CR-ben még van egy-két év szvsz.-főleg HA volna egy jó, okos edző aki szembesítené a hibáival és átállítaná a felfogását!
Mit tudna a James teljes támadóként arra lennék nagyon kíváncsi.
Bale lesz a meghatározó ember szép lassan csak kapjon területet és bizalmat!”

Lehet így is. Egy CR- és Real-fan érti, hogy mit mond egy Real-drukker és értelmes beszélgetés alakul ki. Ahol nem az a cél, hogy a portugált védeni kell vs. támadjuk. Hanem a nagyobb jó, a Real érdekeit szem előtt tartva az építőkockákat igyekszünk elhelyezni.

Mit ad Isten, Ronaldo legalább ősz közepe óta a csapat hasznos tagja – egy-egy kivételtől eltekintve, ami minden játékosnál előfordul -, mert Zidane „állított” a játékán.

De vissza az írás jelenébe, a március végére. A naptári év áttekintésének (még nem Összefoglalójának) első negyedéhez értünk.

Jelöljétek a szavazóboxban, hogy Nektek melyik volt a legjobb és legrosszabb meccs-élményetek az első három hónapból!

Aztán jöhetnek a kommentek! Bejglivel.

 


Az előző posztból nyíló filmet ki hányszor nézte meg?