Ahogy azt már megszokhattátok, a nyáron felajánlottuk a lehetőséget, hogy vállalkozó szellemű blogger jelöltek kipróbálhassák magukat nálunk. Ez a poszt is egy jelentkezőnktől érkezett. A poszt végén pedig mind a formban, mind pedig a kommentszekcióban véleményezhetitek... 

Ma hajnalban véget ért az ICC csapatunk számára. Tök utolsók lettünk egy szerzett ponttal, és az ősi riválistól is sikerült kikapni 2-3 arányban. A beharangozóban említett apokalipszis-hangulat nem fog véget érni még egy darabig, de nem áll olyan rosszul a szénánk, mint ahogy kinéz. Nézzük mi is történt Miamiban!

 

Zidane a Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kovacic, Modric, Bale, Benzema, Asensio sornak szavazott bizalmat a kezdőben. A meccs elején rögtön megszerezte a katalán csapat a vezetést: a harmadik percben az előszezonban most debütáló Ramos elrontott szerelése után Messihez került a labda, akinek a lövése megpattant Varane lábán, és behullott a kapuba, 0-1. Ezután is a Barca passzolgatott a térfelünkön, de többé-kevésbé jól védekeztünk, majd Carvajal adott el egy megszerzett labdát, a védelem elcsúszott, és a túloldalt Rakitic üresen maradt, amit szépen ki is használt a horvát, 0-2. Folytatódott a Barca nyomás, nagyon lassan kezdtük a meccset (ahogy a tavalyi szezonban sokszor). A sokak által várt paprikás hangulat elmaradt, de azért most is ki lehet emelni a meccs tahóját, név szerint Neymart, aki a tizedik perc környékén lényegében rálökte Danit a reklámtáblára egy labda után történő futást követően. 14-ik perc, Kovacic egy kényszerítő után gyönyörű gólt lőtt Cillessen kapujába, Case jegyzi az asszisztot, 1-2. A szépítés után a mezőnyjáték dominált, de a Barca több veszélyes helyzetet ki tudott alakítani, de vagy az MSN tanult Benzemától és elrontották, vagy Keylor védett, így a következő gól a 36-ik percben esett. Egy gyönyörű kontrát vezetett Asensio és Kovacic és végül a spanyol fejezte be az akciót nagyon higgadtan, 2-2. A csapat védekezésénél csak a félidei koncert volt rosszabb, Korda Gyuri bácsi is nagyobb bulit csinált volna. 

A félidőben négyet cserélt ZZ: Varane, Ramos, Asensio és Modric jött le, Vallejo, Nacho, Lucas és Isco be. 5 perccel később Piqué lőtt gól egy szabadrúgás után, Nacho és Vallejo együtt rontották el, 2-3. Az ötveharmadik percben nagy pillanat: Bale első és utolsó értelmes megmozdulása a meccsen. A Barca is gyakorolt a találkozón: Rakitic és Suarez két percig próbálták meggyőzni a sporit, hogy adja már oda nekik a veséjét, de sajnos nem sikerült. Innentől sok érdemleges nem történt a meccsen. A 74-ik percben sorcsere jött: le minden maradék kezdő, be Hakimi, Theo, Llorrente, Ceballos, Oscar, Borja. Még próbálkoztak a fiatalok rendesen, de már nem sok érdemlegesre futotta, két Isco és egy-egy Ceballos illetve Borja lövésen kívül, 2-3 a vége.

A história után nézzük a csapat játékát

Nézzük az offenzív oldalt: az első 20 perc után, amíg az egy gólon kívül nem volt értelmezhető megmozdulásunk, mutatott pozitív dolgokat a csapat. A középpálya egy sokmozgásos, kombinatív játékra épült, Marcelo és Carvajal szépen becsatlakoztak. Benzemának egy darab lövése és néhány értelmes passza volt, Bale-nek pedig két lövése és egy értelmes elfutása. Látványosan szebb és produktívabb lett a játékunk, amikor a BB lejött a pályáról, és olyan játékosok érkeztek, akik tudnak és akarnak is csapatjátékot játszani. Bale-nél az előbbi, Benzemánál az utóbbi hiányzik főleg, és ezt a csapat hosszú távon nem bírja el. Bale játékát olyan mélyen kéne átírni, hogy beleférjen a csapat játékába, és hasznos is tudjon lenni, ami szerintem egy 28 éves játékosnál nem lehetséges. A helyére beálló 18 éves Oscar 20 perc alatt többet csinált, mint a walesi 70 perc alatt. Ha a MU valóban meg akarja venni, és legalább 60 milliót leraknak érte, mehet Isten hírével. Pozitív emellett, hogy a középpályánk tele van olyan játékosokkal, akik tudnak gólt rúgni. Külön kiemelném ma Kovacicot, aki ismét God-módban nyomta. Lehet olyan pletykákat hallani, hogy eladnánk, de semmi pénzért nem szabad. Mind a négy középpályás pozícióban képes játszani (védekező kp, mélységi irányító, box-to-box kp, és a 10-es szerepkör), amit a csapat használt ZZ alatt, mindben képes jó teljesítményt nyújtani és mindben fog még fejlődni. Talán a legjobb fiatal középpályás most a világon.
Ami még jellemző volt, az a tipikus előszezonban tapasztalható rontott passzok, labdaátvételek és szerelések, de ezeknek nem tulajdonítanék nagy jelentőséget, mert ezek idővel és a tétmeccsek súlyával el fognak tűnni. Ami viszont pozitív, hogy a játékosok bírták a meccs igen nagy tempóját, tehát az alapozás ezen része produktív volt, jár a pacsi Pintus mesternek.

Védőoldalon a csapat olyan lyukas volt, mint egy jóféle ementáli sajt. Carvajal és Marcelo még a búcsúbeli ringlispíl hatása alatt állnak, Ramos félrelép, mint a hazug ember sánta kutyája, és a csapat letámadása még eléggé esetleges. A Vallejo-Nacho páros viszont nem volt instabilabb, mint a Ramos-Varane, ami nem hátrány, figyelembe véve Varane sérülékenységét és Ramos lapmágnességét. Hakimi és Theo stabilak voltak hátul és előre is hasznosan és okosan játszottak, jó alternatívának tűnnek Dani és Marcelo mögé. 

Még van egy meccs Amerikában az MLS All-Star csapat ellen, van idő a gyakorlásra az első tétmeccsekig. Addig is Hala Madrid!

Videós összefoglaló:

Ezzel végett ért a vendégposzt! Az alábbi űrlapon és a kommentmezőn keresztül értékelhetitek!