Ha nem nézted meg a meccset, akkor három tőmondatban összefoglalom.

1.: Végre nyertünk, igaz döntetlenre, de a győzelmet nem kell magyarázni.

2.: Iram volt, középpálya egyik csapatnál sem.

3. Benzema és Bale egyre inkább kilóg a csapatból.

Rendben, egyik sem volt tőmondat. Nézzük meg, milyen lényeges dolgok derültek ki a meccsből és az amerikai túrából!

 

Az első félidő végén 19 madridi kisérlet volt, ebből 2 talált kaput és 0 lőtt gól figyelt az eredményjelzőn. David Villa és Kaká vezetésével az amerikai global-soccer-team (azt hiszem 11 nemzet játékosaiból állt a csapatuk) szintén kétszer talált kaput, de csak 5 próbálkozásból.

Réges-rég, egy bajor galaxisban...

Örömfoci volt – a részükről. Kaká már akkor mosolygott, amikor még csak elindította a mozdulatot, amivel bebőrözte Llorrentét. A védekezésre megpróbáltak odafigyelni, támadásban meg tolták a joga bonitót. Szerencsére nem is durvultak, egész meccsen két komolyabb szabálytalanság volt: Bastian úgy vágta fel Iscót, mintha még mindig topjátékos lenne és nem a legendájából megélő veterán; Carvajal pedig a második félidő végén tolt egy feleslegeset, de tiszteletreméltóan férfiasat az ellenfelén, ami után nyilvánvalóan nem értette, hogy miért sípolt a fejkamerát viselő embergép.
 

Jó lesz, jó lesz az!

Mi végre igazán dinamikusan játszottunk, bár továbbra is pontatlanul a végjátékban. A passzpontosságunk 92% volt, tehát kezd játékban is helyrebilleni a csapat. Ramos első meccse és a mostani között óriási pozitív különbség volt – ennyit jelent a lábakba tett kilométer és játékperc.
 

Tuti jó lesz! 


Az első félidei csapatban (Navas – Hakimi-Nacho-Ramos-Theo – Llorrente – Kroos-Isco-Asensio-Lucas – Mayoral) számos jó egyéni teljesítmény volt: Hakimi és Theo bátor és lendületes előretörései miatt kapnak piros pontot; Nacho és Ramos a szerelésekért, utóbbi a támadásokhoz való csatlakozásért (egyszer elbenzemázott egy ziccert); Llorrente rengeteg labdát szerzett és látványosan gyorsabban reagál labdával, mint Caselele; a három Tízes borzasztóan élvezte az ellenfél adta területet, a támadóharmad egészét bejátszották, mindhárman próbálkoztak távoli lövésekkel (Kroos járt a legközelebb a gólhoz) és a társaknak letett kulcspasszokkal. Navasnak egy védése volt (Villa lövése), ami szót érdemel, amúgy munkanélküliként tengette életének ezen szakaszát. Viszont Mayoral és Lucas lefelé lógott ki a csapatból. Előbbi egyértelműen kevés, nem lesz képes megoldani a rá váró feladatokat, mint a Real Madrid cserecsatára. Sajnos könnyen elnyomják, a labdakezelése és az üres területekbe mozgása bántóan alapjáratos. Viszont rengeteget dolgozik védekezésben és támadásépítésben visszalép a labdajáratást segíteni. Lucas pedig lassan bő féléve formán kívül játszik. Rengeteg munka, megkérdőjelezhetetlen alázat vs támadásban döntő pillanatoknál sorozatos rossz döntés, védekezésben TILOS-területen labdaeladás, labdavesztés. Amikor lőni kellene, cselez/passzol; amikor passzolni kellene, lő. Valamilyen kapcsolót át kell állítani, mert remek rendszer-játékos, aki még így is többet ért, mint a BB a meccsen.
 

A cserék nem egyszerre történtek ugyan, de mindenki kapott legalább 20 percet. Mindenki, akit nem Luka Modric-nak hívnak. Vagy Varane-nak. Esetleg Kikónak. Ők ugyanis nézők voltak.

A becserélt játékosok közül Ceballos és Vallejo játéka volt biztató. Előbbi rengeteget mozgott, folyamatosan kérte a labdát és egy gyönyörű kiugratással hozta helyzetbe Mayoralt, akinek lövése megpattant, majd a hálóba ért. Fiatal védőnk pedig Varane-ra emlékeztető hosszú lábaival mindenhova odaért, fejpárbajait megnyerte és még a támadásokhoz is fellépet kétszer. Biztató.

Yanez és Luca (Zidane) megbízhatóan teljesítettek a kapuban – a gólról Luca nem tehetett. Marcelo idegesítően sok labdát adott be – főleg Theóhoz képest, valamint számos látványos rossz passza is akadt. Casemiro, Kovacic és Carvajal a szokásos játékukat hozták; Oscar és Tejero színtelen-szagtalan volt és akkor elérkeztünk a két Ászhoz.

Mit gondolsz? Gól lett vagy nem lett gól? 

Bale és Benzema támadónak érkezett, bár előbbi gyakran kihúzódott a jobb oldalra. Érződött rajta, hogy eldöntötte: ma gólt fog szerezni. Így aztán minden szögből lőtt és lőtt és lőtt. Még az alapvonal környékéről is. Most kezd görcsössé válni a játéka. Eddig még csak játéka sem volt, mert nem akart nagyon részt venni benne, de ma érződött rajta a vágy, hogy kérje a labdát és támadja a kaput. Ez jó jel, a görcsösség pedig valahol természetes ilyenkor. Sajnos biztos vagyok benne, hogy az MU ellen Asensio ellenében kezdő lesz (pedig a felkészülési meccseken mutatott forma alapján nem kérdés a fiatal spanyol helye) és ha már így lesz, törje át ezt a mentális falat egy-két góllal! Az nekünk is jó.

Benzema pedig továbbra is azt a sótlan játékot mutatja, ami olyannyira jellemző rá. A lenti összefoglalóban talán Ti is felfedezitek azt a jelenetet, amit – enyhe túlzással – csak ő tudott elbenzemázni. Tudom és értem, hogy sokan remek játékosnak tartjátok, nekem mégis a hatékonyság hiányzik belőle. Egy játékos, aki nem kegyelmez. Egy csatár, aki mindig éles.

A meccs végén egy szöglet utáni kavarodás után egyenlítettek vendéglátóink, a tizenegyes-párbajban pedig legyőztük őket. Nyertünk döntetlenre. Bár ennek semmi jelentősége.

Aminek van: kiváló erőnlétnek örvend a gárda és botorság lenne azt gondolni, hogy Ronaldo nem lesz fizikailag topon a hivatalos meccsekre – kivéve az Európai Szuperkupa. A játék még döcög és köhög, de fejlődik. Az új játékosok bátran és legtöbbször ügyesen játszanak. Nekem Theo játéka és teljesítménye jött be a legjobban, bízom benne, hogy az év fontos részében sem kell csalódnom benne. A csapat játékát továbbra is az egyensúly határozza meg, azaz: nem megy fel nyolc játékos támadni. Még a mostani ellenfél ellen is 4 védekező játékos a saját térfelén, illetve a kezdőkör környékén maradt. Támadásban óriási a kontraszt Bale és Benzema valamint a „játszó” játékosok között – Zidane tavalyi éve alapján mindkét „szisztéma” kap esélyt a szezonban, az arány lesz a kérdés.

A meccs videós összefoglalója:

Drága Olvasó, ennyi fért bele az Összefoglalóba! Ha tetszett, lehet osztani és kommentelni. Ha ellenvéleményed van, akkor kötelező osztani és kommentelni.