Ez bizony az. Hiába a rengeteg sérült, a cserejátékosok, a hétvégén kezdődő őrült időszak előtt az Almería egy kifejezetten kellemes ellenfél a Bernabeu-ban. A 17. helyen állnak, két pontra a kieső zónától, 18 vereségük a bajnokságban holtversenyben a második legtöbb. De a taplóság listát azonban vezetik a 96 sárga és 9 piros lapjukkal, ami 33 forduló alatt nem semmi teljesítmény. Sikerült a meccs előtt interjút készítenünk Carlo Ancelottival, lapozás után ezt olvashatjátok.

Riporter: Üdvözöllek, Carlo! Köszönjük, hogy elfogadtad az interjú felkérésünket.

Ancelotti: Nagyon szívesen. Kíváncsi voltam már rátok. Ti vagytok az a Real szurkolói blog, aki mindent jobban tud nálam.

Riporter: Nem, Carlo, mi az a szurkolói blog vagyunk, aki mindig mindent jobban tud nálad. :-) Egyébként meg ez a legtöbb szurkolói oldalra jellemző.

Ancelotti: Igen, de ti még ebből is kilógtok.

Riporter: Nos, hát lehet...ezért is készültem a blogközösség által leginkább feszegetett kérdésekkel.

Ancelotti: Jajj, ugye nem csupa hülyeség lesz benne??

Riporter: Nem, dehogy, ne aggódj, az értelmesebbjét hagytuk benne.

Ancelotti: Akkor vágjunk bele, nincs sok időm.

Riporter: Rendben, kezdjük. Első kérdés: Bale miért a kezdő tagja folyton, amikor hónapok óta bűnrossz formában van, és többnyire kerékkötője a csapat játékának?

Ancelotti: Nos, egy: Bale azért kezdő, mert fontos tagja az alapcsapatnak. Kettő: csipkebokorvessző.

Riporter: Ez nem túl kimerítő magyarázat...

Ancelotti: Most mit mondjak? Annyi sérültünk volt idén, hogy a betegszobából kijött volna egy komplett kezdőcsapat! (lopva, idegesen körülnéz) Bale-nek játszania kell...érted, ugye?

Riporter: Áháá, szóval igaz!

Ancelotti: Mi igaz?

Riporter: Mégis Pérez állít...

Ancelotti: Psszt! Halkabban! Én ilyet nem mondtam! Félreértetted! És itt zárjuk le a témát!

Riporter: Oké, második kérdés: Cserék és rotálás. Már meg ne haragudj, de úgy látom, nem nagyon megy ez neked.

Ancelotti: Ehh, ti folyton csak elégedetlenkedtek! Ha Isco nem játszik eleget, az a bajotok. Ha Kroos-t nem pihentetem, akkor az, ha Navas nem véd, akkor meg az! Fogjátok már fel, hogy egy csapatba csak 11 ember fér be. A kapus és Kroos posztja bizalmi poszt, ott nem szokás rotálni. Oda ész, karizma és megbízhatóság kell.

Riporter: És ez még megvan Ikernél  is?

Ancelotti: Nos, Iker egy legenda...ennyi legyen elég. És lehet, hogy ez az utolsó szezonja a klubnál. Megérdemel egy méltó búcsút.

Riporter: Na és a cserék...

Ancelotti: Mi van velük? Úgy csináltok, mintha én lennék az egyetlen olyan edző, aki a 75. percben szokott cserélni! Nézd, én állok a pálya szélén, míg ti tévén és neten nézitek a meccseket. Én látom a játékosaimat közelről, érzem ha valahol frissíteni kell. És egyébként is kit cserélnék be mostanában? Khedirát maga az elnök tiltotta meg, Silva pedig olyan, mint a vemhes macska az utolsó stádiumban - még mindig nagyon keresi a helyét. Hogy bízhattam volna bennük?

Riporter: Akkor se cseréltél, amikor mindenki egészséges volt.

Ancelotti: Mert nem láttam szükségesnek.

Riporter: De így a cserejátékosok hogy fognak kellő meccsrutint szerezni?

Ancelotti: Erre egy közhellyel hadd válaszoljak: "A bajnokság fontos szakaszába értünk, szükségünk van minden pontra és mindenkire a csapatból". Egyébként meg nem értem mit cseszegetsz, ma még azt a viking gyereket is behívtam a keretbe néhány Castillással.

Riporter: Eszerint Ödegaard pályára fog lépni?

Ancelotti: Ha a szünetben 4:0-ra vezetünk, az utolsó 15 percre miért ne?

Riporter: (Sóhaj)

Ancelotti: Nézd, tudom mit gondolsz, de nem fogok egy 16 éves gyereket, aki csak pár hónapja készül együtt a Castillával, fél órára bedobni egy éles meccsen, még ha vezetünk is! Nem épp az előbb panaszkodtál, hogy Jesé meg a többiek nem kapnak elég játékperceket?! Odegaard kaphat a végén 15 percet, örüljön neki. Előbb mutasson valamit a Castillában is, mert a szelfijeivel már tele az internet.

Riporter: Lépjünk tovább. Almería?

Ancelotti: A csapóajtó fölött vannak. Az ilyen helyzetben levő csapatok ellen mindig nagyon nehéz játszani. De hazai pályán ha a tarcsi nem tudja megoldani ezt sem, akkor nyáron eladom őket két csomag Orbitért.

Riporter: Lehet hogy nem is igazolhatunk, talán még nem kéne.

Ancelotti: Ez hülyeség. Maga Florentino hívott fel hogy bullshit az egész sztori, el ne higgyem már...Meg hogy éppen Pérez nem igazol nyáron mi? Hehe, jó vicc...

Riporter: Néhány érdekes statisztika. Az Almería elleni legutóbbi 5 hazai meccsünket megnyertük, és a legutóbbi 4 meccsünkön legalább 4 gólt rúgtunk nekik.

Ancelotti: És akkor? Ezek szerint le sem kell játszani a meccset, csak meglobogtatni a statisztikát, és tudományosan levezetni, hogy úgyis mi nyerünk, kár kimenni a pályára?

Riporter: Nem erre gondoltam...

Ancelotti: Nézd, nem volt olyan rég, amikor egy ilyen meccsen csúnyán pofára estünk, pedig a meccs előtt csak az idióták meg az őrültek nem rakták a győzelmünkre a pénzüket. Aztán majdnem kiestünk a BL-ből, rémlik még valami? Az Almería két pontra van a csapóajtótól, foggal-körömmel fognak küzdeni, különben könnyen a Segundában találhatják magukat. Egy döntetlen nekik nagyon sokat érhet, nekünk a bajnoki címünkbe kerülhet. Nem lazíthatunk.

Riporter: Van még értelme beszélni a bajnokságról?

Ancelotti: Amíg matematikailag el nem dől, mindenképpen.

Riporter: A BL tehát nem élvez prioritást?

Ancelotti: Most erre mit mondjak? Ha igent, elküldesz úgy a francba, mint a tavalyi utolsó előtti bajnoki összefoglalójának utolsó bekezdésében. Emlékszel még?

Riporter: Óóó igen, ehehe....Ezek szerint olvastad?

Ancelotti: Igen, és nem voltam boldog tőle.

Riporter: De most őszintén kérdezem...

Ancelotti: Én meg őszintén válaszolok. Ha ilyet ki mernék jelenteni, Pérez még aznap kirúgna. Egyébként meg tavaly ilyenkor megvolt már a döntő, most pedig még nem tartunk ott. Szóval csak nyugi.

Riporter: Ha egyik se sikerül, gondolod hogy nem fog kirúgni?

Ancelotti: Ezt tőle kell megkérdezned. Én teszem a dolgom tovább, aztán majd meglátjuk.

Riporter: Lesz meglepetés a mai meccsen?

Ancelotti: Remélem most nem Navasra gondolsz...amúgy meg nincs nagyon kikkel variálnom, szóval az összeesküvés elméleteket elvethetitek.

Riporter: Mit tippelsz a mai meccsre?

Ancelotti: Győzünk, kb. 3-4 góllal.

Riporter: Cristiano betalál?

Ancelotti: Nagyon remélem. Amióta nem megy neki a góllövés, egyre frusztráltabb. Legutóbb is összeveszett Pepével, mert szerinte az ellopta a hajzseléjét...érted, Pepe. Mindenkivel hisztizik és veszekszik. Kellene neki néhány gól vagy néhány kiadós numera, de ezt nem szabad előtte szóba hozni, mert kiakad teljesen. Ráadásul Messi is a nyakára jött a góllövő listán, ha nem lenne még elég frusztrált. De most már mennem kell.

Riporter: Köszönjük az interjút Carlo, sok sikert este, szurkolni fogunk nektek!

Hát ennyi lett volna az interjú. Carlo a végén a kezembe csúsztatott egy papírcetlit, amin a mai kezdő volt, és a végén még odasúgta egy félmosollyal: "Csak jót rólam a jövőben!" Nos, Carlo, ez csakis rajtatok múlik.

Kezdőcsapat:

Navas - Arbeloa, Pepe, Varane, Marcelo - Hamesz, Illarra, Kroos, - Jesé, Ronaldo, Chicharito