Fontos kérdések dőltek ezen a szombat délutánon. Be lett szépen árazva a csapat, s néhány játékosnak fontos döntést kell hoznia, mert a Bernabeu népének nagyjából eddig tartott a türelme. Azt hiszem, itt az ideje, hogy Zidane is elő legyen véve egy ilyen szégyenteljes, értékelhetetlen mérkőzés után.

Vártam a meccs után pár órát, de nem sikerült lehiggadni. Értem én, hogy a Liga már a levesben, euro 10 milliók a számlákon, megszakadni nem akar senki, sérülésveszélyes egy nagyobb sprint, büdös az izzadság, de könyörgöm, ez a városi rivális volt, az ősellenség, a közvetlenül előttünk álló gárda. A korábbi beleszarások miatt már csak ez maradt. Ráadásul a Bernabeu szent gyepén. Egész egyszerűen érthetetlen, hogy képes valaki (főleg Isco, James, Kroos) ilyen motiválatlan, lélek nélküli játékra. Ha én lennék az edző, akkor most konkrétan elküldeném őket a Castillába. 

Nagyon nagy gáz van. Mert, ha Zidane az eddigi meccsek elemzése után nem mondta el Kroosnak, hogy ez a fajta hétvégi kocogásra hajazó nézelődés középpályás védekezés helyett nem menő a Real Madridban, akkor Zidane nem edző! Ha meg elmondta és Kroos mégis minden meccsen ezt csinálja, akkor vagy értelmi fogyatékos, vagy baszik az edző szavára. Bármelyik igaz, a következő meccsen még a keretben sincs helye! Sőt tovább megyek, a Real Madridban sem. 

Hogy lehet az, hogy egy kifejezetten fizikai csapat ellen, egy művész középpályával állunk ki? (Abszolút helyes Nasty felvetése!) Simán Casemiróval kellett volna kezdeni, megnézni, mire megy Isco vagy James, aztán behozni Kovacicot a helyére, ha vezetünk azért, ha nem, akkor meg azért. 

Valószínűsíthető, hogy Benzema közel sem volt egészséges, nem akartak kockáztatni a második félidőben. Mi a viharért nem Vazquezt hozza be? Vagy akár Jesét? Borja Mayoral lehet, hogy ígéretes, de ez a másik két stabil La Ligás kerettag számára elképesztően romboló lehet. Totális bizalomhiány az edző részéről. Lehozta Jamest és Iscót, de még ekkor sem kapcsolt, Casemiro és Kovacic padon maradt. Most akkor tényleg ennyit tud Zidane? 

Ki a bánatos, vastagbajszú, brazil szappanoperákon pallérozódott, riói shemale-ekkel pertuzgató, a futballt pincsi kutyaként ugató, IQ-ját kertévékkel lefelező geciputtony játékosmegfigyelő javasolta Danilo megvételét? Mennyi lehetőséget kell még kapnia, hogy takarodjon Lucas Silva után?

Hogy ma nem volt a legrosszabbak között? Köszi. Visszanéztem a támadó harmadban a passz próbálkozásait. Fogalmatlan. Teljesen. Nem a kezdő 11-ben kell megtanulni ezeket a skilleket! 

De csapatszinten is: labda nélküli mozgás nulla, gyors kényszerítők kísérlete szinte nulla. Az egyik legalapabb játék a szoros emberfogás ellen, amikor a felpasszt kapó embert segítjük gyors beindulással (emberünk otthagyásával), megteremtjük a passz lehetőségét, az ütemelőnyt, a védelmet tolódásra kényszerítjük, és hibára sarkalljuk. Miért nem tudja ezt készségszinten egy több 10 milliós játékos? Miért meccsel így a világ legdrágább csapatának edzője?

Nagyon szép találat Maverick-től, talán nem látta mindenki, beszúrom. Az AtMa gól előtti szituáció. Nézzétek meg, hogy a balbekk Filipe Luis hogy vágtat át senkitől sem zavartatva az egész pályán, hogy végül - gyakorlatilag a komplett csapatunk mögé kerülve - gólpasszt adhasson.

 

Itt van Ronaldo. Volt két jó meccse és azt hittük... Ha egy csapat arra szocializálódott, és arra épül a támadójátéka, hogy majd Ronaldo befejezi, ha az egyik lába kiesne úgy elintézné a popsiját az egyiptomi ketrecharcos barátja, akkor is kezdő lenne, akkor ha Ronaldónak nem megy, vége a dalnak. Ha 0-0-nál beveri a 100%-os helyzetét, ha 7 méterről senkitől sem zavartatva nem a kapus ölébe fejel, hatalmas valószínűséggel egy győztes meccsről beszélnénk, de ha csak megszerezzük a vezetést, máris egy másik meccs lett volna. Nem tudott volna buszozni tovább az AtMa, igen, egy másik meccs lett volna! De nincs "ha", pont úgy, ahogy győzelem sincs. (Ráadásul nyilatkozott egy olyat CR7 a meccs után, hogy ha minden csapattársa az ő színvonalán lenne, akkor vezetnék a tabellát.

Hát, úgy basznám száműzném a kispadra, mint a szél! Hol a csapategység? Hol van egymás támogatása?

Update: Meghallgattam az eredeti spanyol felvételt, és árnyaltabb kép. Először beszél a sérüléseinkről, és hogy ez mekkora negatív hatással volt az eredményeinkre, és ezzel összefüggésben hangzik el az a mondat, hogy ha azon szinten lettek volna mint én, akkor vezetnénk a bajnokságot, valószínűsíthető, hogy úgy értette (NEKI SEM ANYANYELVE A SPANYOL!), hogy ha sérülésmentesen annyit tud játszani Bale, Benya, Marcelo, mint ő, akkor sokkal jobban állnánk.

Ezzel együtt iszonyat komoly morális problémák vannak, amin nem fog segíteni 1-2 új játékos érkezése, sőt még a védekező középpálya gatyába rázása sem. Ráadásul ha nyersz, jó a hangulat, de a fontos vereségek kikezdik a jellemet. Ennek nyomait máris láthatjuk. (Innen lesz szép felállni - jött a komment. A micsodámnak is ezt szoktam mondani a második menet után.) 

Aki eddig Zidane-ban bízott, most szép csendben lehajthatja a fejét. Egyetlen rohadt alkalommal nem volt képes egy ellenfél specifikus kezdőt a pályára küldeni. Mindegy ki ellen játszunk, ha egészséges a gálakezdője, akkor az lép pályára. Casemirók, Vazquezek, Nachók mennek tönkre az ilyen döntések következtében. Nem mindenki egy fejben roppant erős Navas, hogy egy év altatás után újra a csúcson nyomja. 

Mennyire igaza van Gutinak, hogy ez a keret megszűnt csapatnak lenni. Ha van még bárki, aki a BL-ben bízik, lelomboznám. Minden komoly csapat ellen elbukunk. Otthon vert bennünket mindkét közvetlen bajnoki rivális. Szégyen! Idegenben már egy Malaga, vagy egy Celta is sok. Mi lesz, ha a Bayern jön szembe? Vagy egy City, uram bocsá' egy Barca, vagy az Atletico megint? Ja, hogy hátha szerencsénk lesz, és CR7 kihasználja az egyetlen helyzetét, Navas meg majd megold minden mást? Ok, legyen úgy! 

Meddig megy az, hogy az alibiző játékos simán edzőt buktat? Ha szar a csapat, jöjjön egy másik edző! Nem lennék meglepődve, ha ma este Benítez szája sarkában megjelenne egy kis mosoly, és jobban aludna, mint általában. Remélem Pereznek viszont nem jön álom a szemére! Zizou, Zizou, kellett ez neked?