Nem csak reményelni merjük hogy az lesz, hanem az előjelek is erősen ezt mutatják, hogy a végén kivéreztetett pamplonai bikának a nemző szerveit megérdemelten elfogyaszthatják habfehér torréádoraink. Az Osasuna mostanában nem fut túl jó szériát, írhatnám ironikusan. Vagy inkább hogy a formájuk leginkább Benzemáéra hasonlít. Kéthetes (kényszer)szünet (köcsög Celta, háháhá!) után néhány még hiányzó, néhány sérülésből éppen visszatérő alapemberrel, de már messze nem B-csapattal megyünk Pamplonába - holott lehet a B-csapat is elég lenne. Tök utolsó a tök első ellen. Hajtás után beharang.

Az Osasuna az elmúlt két szezont a Segunda Divisiónban töltötte, és nem mondhatni hogy nagyon hiányoztak volna a La Liga palettájáról. Történelmük folyamán közel annyit szerepeltek a másodosztályban, mint az elsőben (34 vs. 37), és 13 szezon erejéig még a harmadosztályt is megtapasztalták. Ugyan a 2000-es évektől kezdve 14 szezonon át nem estek ki a La Ligából, de az elmúlt két idényt már a Segundában töltötték, csak tavaly nyáron a rájátszásban sikerült visszajutniuk. És ha ránézünk az eredményeikre (1 gy, 7d, 13v, 23-46, 10p.), valószínűleg egy buki sincs, akinél meg lehetne még tenni, hogy az Osasuna ismét ki fog esni. A bajnokságban mindössze egyszer tudtak győzni az Eibar ellen, azt is némi meglepetésre idegenben. A Kupában otthon legyőzték és kiejtették a hozzájuk hasonlóan harmatgyenge és mindössze 3 ponttal előttük álló Granadát, a többi meccsen legjobb esetben is döntetlen, a nagyok ellen meg önként és dalolva felvették a szopóálarcot. És ami a fura, otthon egyetlen győzelmük sincs idén. Tehát akár habkönnyű szombat esti szórakozásnak is ígérkezhetne ez a meccs, csakhogy...



Csakhogy azért két csapat lesz a pályán. És igaz, hogy rég találkoztunk az Osasunával, azért volt néhány kellemetlen sallerben részünk tőlük. Oriol Riera már keserítette a tavalyi győzelmünket is, Sergio León is képes gólt találni akármikor. Ha könnyedén vesszük a mai meccset, akkor a bikafuttatók nem hogy győzni fognak, de még tort is ülnek rajtunk. Mert azért egy döntetlenre mindenhol jók, ha az ellenfél nem veszi őket elég komolyan. Mi nem vagyunk abban a helyzetben hogy ezt tegyük.


Csakhogy mi se vagyunk éppen top formában. A mostani Real Madridot kb. az jellemzi, hogy ha az ellenfél hagyja magát és egy-két klasszis villan egyet, akkor nyerünk. Ha meg nem, akkor marad az elképzelés nélküli labdatoszogatás. Aztán vagy valami kialakul, vagy nem. Ezzel jár, ha a csapatnak nincs kialakult alapjátéka és stratégiája, valamint ha az edző se képes az adott kerethez igazítani a taktikát - igen itt a sok sérült se lehet mentség. És az nem taktika, hogy rugdossuk be szélről a labdákat, aztán vagy pont eltalálja Ronaldó fejét egy jókor, vagy nem. És most hogy a hiányzók visszatértek, sok dologra választ KELL kapnunk. Pl. hogy Benzema kezdő lesz-e és miért. Hogy Kroos hiányában Zidane bevállalja-e a 4-2-3-1-et, középen Casemiro-Kovacic párossal, előttük meg Isco/Hammesz, a támadósor pedig Lucas, Benzema(??), Ronaldo. Hogy Modric kezd-e, és miért, hogy Carvajal kezd-e és miért. Nagyon fontos lenne ma nyerni, akár több góllal is. Mert szerdán BL nyolcaddöntő, egy fullra pörgetett Napoli ellen, és ami az Osasuna ellen elég lehet, az a Napoli ellen nem lesz az. Erődemonstráció kell. Hogy mi vagyunk a Real Madrid, és jöhet szembe bárki, ellene is megmutatjuk! Most azt kell, hogy beleverjük a talajba az Osasunát. Ahogy tavaly.

Mit nem szeretnék látni:

1. Benzemát a kezdőben.

2. Kroos és (vélhetően) Modric hiányában egy tanácstalan és passzív középpályát.

3. És a végeredményt illetően, ahogy a klasszik vicc fogalmaz: "Ma a bika győzött."

Ma fél 11 után okosabbak leszünk.


Várható kezdő:
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kovacic, Casemiro, Isco/Hamesz - Lucas, Benzema(???),Ronaldo