A Real Madrid ismét bejutott a BL negyeddöntőjébe, és sokunk tart tőle, elnézve a csapat mostanában mutatott formáját és motiváltságát, hogy az eddigi mentsvárnak tartott BL-ben most jön el számunkra a végállomás. Noha az ellenfelek közt is vannak olyanok, akik nem örvendenek túl jó formának, sőt, olyan is, aki először jutott be a legjobb 8 közé, nekünk sincs mire verni a mellünket - max a fejünket valahova. Hajtás után beharang a holnap déli sorsoláshoz, aztán madridistája válogatja, hogy ki abban bízik, Fortuna fogja meg a kezünket még egy körig, vagy derüljön ki végre, mennyit ér a mostani Real Madrid Európa szűk elitjében.

Haladjunk erősorrendben, tehát a kb. leginkább verhetőtől az "inkább-ki-se-álljunk" ellenfelekig:


1. Benfica

Az elmúlt két idény portugál bajnoka, aki jelenleg is 2 ponttal vezeti a bajnokságot, biztos hogy mindegyik csapat kívánságlistájának élén áll. Aztán könnyen lehet hogy nagy pofára esés lesz a vége. Ugyanis a Benficát cefetül nehéz megverni. Legutóbb február 12-én kaptak ki a bajnokságban a Portótól, de azt megelőzően tavaly december 8-án tudta őket megverni a matrac a BL csoportkörben - közel 2 hónap különbség. Azóta volt 1, azaz 1 db döntetlenjük, az összes többi meccsüket megnyerték. Többek közt a BL nyolcaddöntőben oda-vissza verték az igencsak masszív Zenitet. Persze lehet fanyalogni, hogy portugál bajnokság, de ácsi! A BL-ben idegenben verték 2:1-re a matracot, hogy az utolsó csoportkörben, ami már csak az elsőségről döntött, a továbbjutás addigra megvolt, ugyanannyira kapjanak ki tőlük hazai pályán. Most inkább nem hozom fel, nekünk milyen a mérlegünk a matrac ellen idegenben az elmúlt 1-2 idényben - pláne még otthon...
A bajnokságban és a BL-ben 34 meccsen 30 gólt vágó Jonas-tól meg joggal lehet tartani, és ha neki éppen nem megy, megoldja helyette Mitroglu, vagy a BL-ben 4 gól + 3 gólpasszal legeredményesebb Gaitán.


Esély a továbbjutásra: Ha otthon és idegenben is komolyan vesszük a meccset (és Danilo nem játszik) akkor kb. 60%.
 

2. Vfl Wolfsburg


Na ez már húzósabb. Kezdjük azzal, hogy a farkasok ha így folytatják, jövőre max EL lesz nekik. Mindössze a 8. helyen állnak, éppen csak túl a nullszaldón, a BL nekik is az utolsó mentsvár hogy idén villantsanak valamit. A Gent legyűrésétől a legjobb 16 között azért nem kell hanyattesni, de hogy miért is tettem őket a Benfica elé: az egyik dolog, hogy nekünk hagyományosan szarul megy a német csapatok ellen a BL-ben (ez alól csak a Bayern 2014-es agyonverése a kivétel), mind emlékezhetünk, mit művelt velünk tavaly a Schalke, vagy a BVB ellen mit "nyújtott" a csapat Mou utolsó és Carlo első évében... A másik meg az elszántság és a küzdeni tudás, ami nálunk mostanában kb. Navasban, Modricban és Lucasban van meg. A Vfl-ben egy játékos sem lő sok gólt, viszont testvériesen osztozik mindenki a támadó sorból a gólokon+gólpasszokon. Tehát CSAPATként meglehetősen jól teljesítenek - nekünk meg lassan újra kell tanulgatni ezt a fogalmat hogy mi is az. Ha velük kerülünk össze, érdemes lenne figyelni a 23 éves svájci balhátvéd Ricardo Rodríguezt, aki a bajnokságban és a BL-ben lejátszott eddigi 27 meccsén 2 gólt és 4 gólpasszt osztott már ki, és a pletykák szerint Marcelo cseréjének szánjuk, és állítólag ő is szívesen jönne akár cserének is...lelke rajta. Az ára viszont akár 50 misi is lehet, ami Pérezt csak annyiban tántorítja el, hogy így nem lesz elég pénz a Hazard+Pogba+Lewandowski trióra. Hogy esetleg balhátvéd jobban kellene, az nem érdekes...

Az új Marcelo?


Esély a továbjutásra: Idegenben 30%, otthon 60%.


3. Manchester City

Az PL egyedüli reprezentánsa, és kéretik nem hangosan röhögni, ugyanis egy hangyafasznyival se vagyunk jobb formában mint ők. Mivel a PL most történelmet akar írni, vagy a Leicester, vagy a Spurs legyen idén a bajnok, míg a többi nagy mögöttük tülekedik (na persze nem nagyon, főleg London kékebbik felében). A City még mindig az olyan versenyló benyomását kelti, aki veszettül tud száguldani, de ugyanazzal a lendülettel a falnak is rohan legalább olyan gyakran, hogy aztán mire magához tér, boldog-boldogtalan elverje. Remek játékosállomány, néhány klasszis, jó az arány is a keret tagjai közt, a játékkal sincs többnyire baj, viszont...viszont hiába a több száz misit érő keret, ha mindig képesek pofára esni az utolsó pillanatban. De lehet idén nem így lesz, ugyanis történelmi tettet hajtottak végre - bejutottak a BL legjobb 8 csapata közé. Ez a minimális elvárás eddig rendre nem sikerült nekik amióta Manszúr sejk tömi őket pénzzel, pedig a PL is már kétszer összejött - tegyük hozzá, úgy elég nehéz, ha az utóbbi két szezonban a legjobb 16 között a Barca jön szembe, de hát ez ott már ritkán kívánságműsor. A City jó szokásához híven hektikus - ha jó napot fognak ki, cefetül elvernek minket a Bernabeu-ban is, ha meg nem, a Las Palmas elleni motiváltság is elég lehet ellenük.



Esély a továbbjutásra: Horoszkóptól és holdciklustól függően vagy 70% vagy 20%.
 

Innentől jönnek a nagyágyúk, akikkel szemben hát...khmm...nehéz olyat találni, amiben jobbak vagyunk. Szubjektív erősorren következik.

4. Bayern München

Fura ilyet írni, hiszen ők lehetnek esélyesek a végső győzelemre is, azonban...azonban valahogy ez a bőrnadrág most mégse rejti azt a mindenkit mindig megcsináló bajor kolbászt, mint akár tavaly. Szerepe lehet ebben Pep leendő távozásának, hogy a komplett védelmüket már hetek óta az orvosi stáb állítja össze, de ami tény: nem olyan élesek most és ezt akár ki is lehetne használni. Más kérdés hogy ahol Pep taktikája csődöt mond, a "levágom a tökötöket, ha nem juttok tovább" szöveg még eredményes - erről a Juve tudna mesélni. Namost ha a bajor kolbászolók megérzik a lötyögés szagot nálunk, akkor megpocsékolnak minket és tovább is jutnak. Egy katarzis volt a Juve elleni meccsük, az elszántság, a szív, a csapatszellem diadala volt. Csak reménykedem abban, hogy 1-2 éven belül rendszeresen láthatok ilyet szeretett csapatomtól is...

Kell? Nem kell?


Esély a továbbjutásra: Ha a Filozoofus eltaktikázza magát, akkor 55%, ha előveszik a Juve elleni mentalitást, akkor 30%.


3. Atletico Madrid

Mármegintamatrac. Azon túl hogy rohadtul nem hiányzik még egy városi derbi, továbbra se megy ellenük. Ehhez persze az is kellene hogy a csapatunk nagy részét még érdekelje a bajnokság, de akkor se mentség arra a szégyenletes teljesítményre, amit szinte mindig hozunk az Atletico ellen - legutóbb az otthoni vereség ugye. És most Csicsa sincs itt, hogy eldöntse a meccset mint tavaly... Az egyetlen kapaszkodónk, hogy a BL-ben jobban megy ellenük. És ők velünk ellentétben nem szoktak lézengeni a pályán, mert Striceone feldugná a hegyesorrú cipőjét akármelyik matracos ánuszába, ha nem hajtana teljes intenzitással. Zizou, esetleg néhány módszert átvehetnél...Ja, hogy te nem vagy mindenható a csapatnál? Ájj, az szopás.

Merjél neki beszólni...


Esély a továbbjutásra: Normális (durvaságot nem tűrő) bíró esetén és ha megtalálja Zidane a saját maga és a csapat tökeit: 50%. Egyébként Csicsa hiányában csak 20%.
 

2. PSG

Egyszer volt Budán kutyavásár, meg PSG előzése. Fortuna nagyon szeretett minket a csoportmeccs visszavágóján vagy csak túl sokat ivott, mert egyébként érthetetlen, azon a meccsen hogy nem mosták fel velünk Ibráék a Bernabeu szent gyepét az első félidőben. Ha akkor 4:0 lett volna az eredményjelzőn, egy kurva szót se szólhattunk volna. A PSG ismét a legjobb 8-ban, a keretük minőségben és tudásban bőven felér a miénkkel, akárki kapja őket, nagyon fog anyázni. És Blanc tanul a hibáiból, mi pedig mostanában vagyunk olyan gálánsak hogy még grátisz követünk is el hátul - hacsak Navas nem javítja. Egy ugyanolyan erősségű, klasszisokból éppolyan jól álló, csapatként jobban összerakott, sikerre éhes francia bajnok. Sehogy nem néz ki jól...

Három tonna sárgaréz és megdumálhatjuk, tesókám!

Esély a továbbjutásra: Tömeges influenza vagy ételmérgezés a PSG csapatánál a meccs előtt - 70%. Egyébként max. 30%, az is csak Navas és Modric miatt.
 

1. Barcelona

Klásszikó megvan? No comment. Ha nem is egyszerre, de két meccsen a 4 kapottat kinézem a védelmünkből.

Esély a továbbjutásra: 11-esekkel és Navas miatt 50%. Amúgy nekik MSN-jük van, nálunk meg már kurva régen vagy nem szól a BBC, vagy adáshiba van, ezért 30%.

De rohadtul unom már ezt...

És most szavazzunk, vagy savazzunk.

Kit kapjunk a BL negyeddöntőben ellenfélnek?
Megfikázzuk a Benficát!
Egy farkashordát már lerendeztünk, jöhet a következő! - Wolfsburg
Ide nekünk a vak és bátor angol telivért! - ManCity
Két éve ízlett a bajor kolbász...- Bayern München
Mazochista vagyok, ide nekem a szöges matracot! - Atlecio Madrid
Merjünk felnőni a feladathoz - PSG megint!
Klásszikó függő vagyok - Barcelona!
 
poll creator