Nehéz sorozat végére érkezett habfehér együttesünk, mivel ez lesz a legutolsó nehéz ellenfelünk, legalábbis, ami ezt az évet illeti. Szerdán még Bázelben szenvedtünk meg a győzelemért, ma viszont már Malagába látogatunk el, ahol komoly erőpróba vár ránk. Az ellenfél ugyanis veretlennek bizonyult otthonában mindeddig, pedig a Barcelonával is összecsaptak, azonban csak egy gólnélküli döntetlenre futotta a katalánoknak. A Malaga jelenleg a hatodik helyen van, 6 győzelemmel, 3 döntetlennel, és 3 vereséggel. Ugyan jó sorozatot tudhatnak maguk mögött ők is, de az utolsó mérkőzésükön 3-1-re kikaptak a matracosoktól. Tehát, ha sorozatban 16. sikerünket akarjuk aratni, ahhoz meg kell szenvedni ma este is. Jöjjön a beharangozó!

Egyszerű szurkoló könnyedén legyintene, hogy simaliba lesz a malagai kirándulás, de az edzőjük nyilatkozata még inkább arra sarkall, hogy elővigyázatosnak kell lennünk!

Javi Gracia, a Malaga edzője tegnapi sajtótájékoztatóján a szokásos panelszövegek mellett elárulta, hogy nem írná alá látatlanban az egy pontot, ahogy fogalmazott, az ő csapatai mindig győzelemre játszanak.

 

Samuelnek kell helyettesítenie Juanmit

Kiemelte, hogy a jó formában lévő Madrid ellen kizárólag akkor lesz esélyük, ha 100%-os teljesítményt nyújtanak. Hozzátette, hogy ki kell használni a hazai pálya előnyét, és a szurkolók támogatását, miközben minimális sanszot szabad csak hagyni az ellenfél támadóinak. A realitásokra rátérve megjegyezte, hogy az idén "atipikus", nem feltétlen a futballra jellemző sérülések is sújtják őket, és kifejezetten balszerencsések ezen a téren. Ezt példázza, hogy Juanmit tegnap műtötték meg törés miatt a bal karján, illetve Amrabat is sérült, s ezzel a két leggólerősebb játékosukat kénytelenek nélkülözni. Valamint Camacho sárgák miatt hagyja ki az összecsapást. De így is maradt ászuk, mégpedig a jó öreg Roque Santa Cruz, akire most se árt figyelni. Az ellenfélről megjegyezte, hogy talán még sosem voltak ilyen jó formában, mint az utóbbi hetekben - ha nyer a Real, akkor ez konkrétan is igaz lesz a 16 meccses győzelmi széria okán.

 

Ma is villan a 33 éves Santa Cruz ?

Ezzel együtt a Malaga sem panaszkodhat, remek sorozatban vannak a La Ligában. Szeptemberben kikaptak a Getafe otthonában, ezt követően ötször hagyták el győztesen a játékteret, a legutóbbi meccsükön, a címvédő Atletico otthonában maradtak csak alul. A statisztika szerelmeseinek kedveskedve: ha az utolsó 22  összecsapásukat nézzük, akkor óriási Real fölény van, mivel 19-et a Madrid nyert meg. Utoljára 2012. december 22-én kaptunk ki, a Mourinho-éra alatt 3-2-re, és ekkor az első gólt a 49. percben Isco rúgta (kék fehér színekben). Illetve ekkortól datálódik Casillas kálváriája, akit Mou „technikai okokra” hivatkozva kihagyott a csapatból. A ma esti ellenfél igen keménynek számít, hiszen a legdurvább együttes a spanyol bajnokságban, a maga 33 sárgájával és 5 piros lapjával. Ez talán stílusukból is ered, mert agresszív letámadást folytatnak, ami nagy teszt lesz a Modric nélkül felálló Real középpályának.

 

A következőkben a kék fehér együttes játékáról szeretnék beszélni. Sokat lőnek kapura, les csapdát alkalmaznak, hosszú indításaik veszélyesek, emellett jól őrzik az előnyt, tehát kiváltképp fontos lesz a védelmünk stabilitása. Az előny tudatában se szabad visszább venni, mert nem könnyen adja fel a harcot Javi Gracia gárdája. Mellettünk szól az a tény, hogy ez idáig 12 találkozójukon csak 15 találatot jegyeztek,  viszont rettentő kevés gólt kapnak a La Roasaledában.

 

Útban Malagába!

Rátérve a Blancókra, a spanyol média révén sokan aggódnak Kroos fáradtsága miatt, azonban Ancelotti szerint nem olyan drámai a helyzet, mint ahogyan azt a lapok állítják. A német bírja a terhelést, és a jövő héten már ő is pihentetésre kerül. A keret kihirdetéséből kiderült, hogy Carvajal, Marcelo, Pepe és Casillas visszatér a kezdőbe. Ellenben Arbeloa lázas lett, így ő semmiképp se lép pályára. A középpályánk a szokásos, Kroos, Isco és James, míg elől marad a BBC. Ahogy már említettem kulcsfontosságú lesz a középpályás védekezésünk, ami se az Eibar, se a Basel ellen sem volt tökéletes.

Mi lehet a nyerő taktika?

Az erősségeink között szerepel a rögzített szituációkból való veszélyeztetés, ami Achilles sarka lehet a Malagának. Mivel sokat szabálytalankodnak a veszélyes területen belül, így érdemes lesz figyelnünk az innen elvégzendő szabadrúgásokra. Másrészt a légi párbajokat is könnyen veszítik el a kék fehérek, ami nekünk kedvezhet. Elég, ha csak Ramosra, CR-re, Benzemára, vagy akár Pepére gondolunk.

 

Ami a mérkőzést illeti, én egy nehezen megszerzett győzelemre számítok (reménykedem), amelyen nem lesz túl sok gól. A helyzetkihasználásunk, a koncentrációnk rettentő fontos lesz, illetve mennyire lesz rajtunk a teher a győzelmi rekord miatt. Bár Carletto szavai alapján, ettől talán nem kell félnünk. A rekord mellett még fontosabb lehet, hogy egy újabb sikerrel lépéselőnybe kerülhetünk, növelhetjük az előnyünket, mert a Barcelona Valenciába látogat, ahol nekik még nehezebb dolguk lesz, mint nekünk. Valamint, az Atletico a Deport fogadja, de mindkét vetélytársunk csak vasárnap lép pályára. A feladat tehát adott, előre a győzelemért!

A várható kezdők:

Kezdés: 20:00

TV: Sport 2