Ez lehet a jelszó holnap estére. Múlt héten már ki vészmadárkodtam magam előre hogy megleszünkb***vaf***nélkül, erre a csapat a vártnál is könnyebben verte idegenben a Bayernt. Persze ne feledkezzünk meg Vidal kihagyott 11-eséről, mert ha az bemegy, most aligha örülhetnénk magunknak, de ahogy a történelemben, úgy a fociban sincs "ha". Megtörtént, ez van. Ha azonban nem szeretnénk mi is a "ha" kategóriába kerülni, akkor holnap este 20:45-től nagyon okos, taktikus, és megfontolt játék kell tőlünk, mert a Bayern még egyáltalán nem esélytelen. Hajtás után beharang.

  


Kezdjük azzal, hogy Lewa visszatér a Bayern-be. Márpedig ha van játékos, aki akármelyik ellenfélnél berántja a kakirelét, akkor az ő. A hiányában a Bayern-nek nem volt olyan játékosa, aki normálisan be tud fejezni egy akciót - értsd, góllal, gólpasszal, vagy minimum gólhelyzettel. Mivel a védelmünk finoman szólva is gólképes - és ezt most nem a szó pozitívabb értelmében tessék érteni -, hogy Lewa betalál ellenünk, arra normális esetben egy lyukas használt kotont nem lenne érdemes feltenni, csakhogy...

Na ennyit nem szeretnénk látni tőle...

Csakhogy most mi vagyunk előnyben. Most mi alakíthatjuk a meccs ritmusát, a történéseket, mert a Bayernnek jönnie kell, hiszen hátrányban van. Hogy nincsenek jó formában, hogy kulcsembereik sérültek meg, ezt a maszlagot felejtsük el. Ez itt egy BL-negyeddöntő visszavágója, ahol a másik oldalon Carlo van a padon. Carlo nem a Nagy Újító az elmúlt években, de azt nyugodtan elismerhetjük, hogy a rendelkezésére álló keretből ha kell, mindig képes kihozni a maximumot. Robbéryék fele lehet sérült, lehetnek rossz formában, de Marcelót bármelyikük még most is megkerüli, de lehet az se kell, mert ha Bohócunk egy támadásnál elöl ragad, akkor a helyén simán meg lehet indulni. Ha meg Coman és Costa játszik a széleken, akkor olyan brutális nyomás fog ott ránk nehezedni, hogy lehet beszakad a pálya. Hummels (milyen meglepő?) sérülés, Javi Martínez pedig eltiltás miatt biztosan nem lesz ott a Bayern kezdőjében, ami nekünk jó hír.

Zidane-nak azért gőzölög a kopasz buksija, mert Bale hiányában a múlt héten pazarul beszálló, és a szélen inkább használható Asensiót, vagy a szombati bajnoki meccs hősét, Iscót tegye a kezdőbe?

Lucas se lenne elsőre rossz választás. Másodjára már az. A védekezést többnyire megoldja, de támadásban hasznavehetetlen meccsek óta. Adná magát egy 4-3-1-2, ahol Isco/Asensio/Hamesz kötetlen szerepkörben játszik, és osztogat a Ronaldo-Benzema kettős mögött, de nem szabad elfeledkeznünk a védekezésről. A Bayern a széleken nagyon veszélyes. Egyszer kapjanak elég területet, egyszer tudjon a Robbéry megindulni egy csel után befelé, már kész is a baj. Úgyhogy most nagyon okosan, taktikusan kell Zidane-nak összeállítani a csapatot, és felépíteni a meccs stratégiáját. Hiba nem fér bele, mert Lewa azonnal büntetni fog. Egyébként az megvan, hogy Ramos, Kroos és Modric egy lapra vannak az eltiltástól? Bármelyikük sárgát kap, az elődöntő első meccsét kihagyja. De most az nem fér bele, hogy bármelyikük is a padon kezdjen.

Ha beállunk bekkelni hazai pályán a Bayern ellen a múlt heti eredmény után (like Barca-PSG nyolcaddöntő visszavágó), hogy valahogy kihúzzuk, akkor egyrészt szart se érdemlünk, nemhogy bajnoki címet vagy BL címvédést. Másrészt nagyon meg leszünk verve. Egy stabil 4-4-1-1 védekezésből kiinduló precíz kontratámadásokkal legalább egy gólt szerezhetünk, és ami fontos: Mi szerezzük az első gólt! Ha ez meglesz, akkor se dőlhetünk hátra, de a nyomás onnantól a Bayern-en még nagyobb lesz. És aki nagyobb nyomás alatt van, könnyebben hibázik, amit ki lehet használni.

Ő készen fog állni

Ne áltassuk magunkat. Papíron talán könnyű, de valójában nagyon nehéz meccsre számíthatunk, mert a Bayern nem fogja feladni, és megvannak a klasszis játékosai, hogy megfordítsanak akár egy ilyen párharcot is. De ha mindenki 110%-t nyújt nálunk, és nem követünk el annál több hibát, mint amennyi belefér (oké, az mennyi is?), akkor továbbjutunk. Szóval a jelszó, Zidane-nak és a csapatnak: Csak okosan! És akkor gond nem lehet.

A meccset Kassai "Akkor Se Adok Lapot, Ha Már MMA meccs Van A Pályán" Viktor fogja vezetni, mindenki maga döntse el, örül-e ennek vagy sem.

Várható(?) kezdő:

Navas - Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modric - Isco/Asensio, Benzema, Ronaldo