Az első ilyen nem sikerült valami fényesen, akkor majdnem meleg lett a pite a végén, és nem csak a balfék Kassai miatt. Akkor is előnyből vártuk a visszavágót, igaz, kevesebbről, de idegenbeli győzelemmel. Most a magabiztos múlt heti otthoni 3:0-s győzelemmel azért nagyobb önbizalommal várhatjuk a mai meccset, de! Van itt néhány dolog, amiről nem csak nekünk, de a csapatnak meg főleg nem szabad elfeledkeznie. Hajtás után beharang.

 


Nos, az első és legfontosabb hogy a matracnak a bajnokságban már lefőtt a kávé. Előrébb kerülni már nem tudnak, és hátrébb csúszni se, pláne ha mi hétvégén megcsapjuk a Sevillát (mert meg kell). A kupából már kiestek, ezért az egyetlen halvány reményük a BL maradt. Márpedig nincs veszélyesebb egy olyan csapatnál, amelyik az utolsó halvány esélyébe kapaszkodik, hogy mentse a szezonját. Töprengjünk el ezen picit, és kicsit csavarjuk lejjebb az optimista potmétert. Ismerjük már a matracot annyira, hogy tudjuk: sose adják fel, mindig mennek előre a végsőkig. Na ez pont ebben a szezonban nemigazán jött ki, de itt most az utolsó halvány esélybe kapaszkodnak, és utoljára lépnek pályára nemzetközi kupában a Vicente Calderónban, amit a szezon végén bezárnak. Kell-e ennél nagyobb motiváció egy csapatnak? Aligha.

Ha tehát egy pillanatra is kihagy a Real Madrid csapatának a figyelme, ha nem veszik elég komolyan habfehér kedvenceink a mai meccset (sajnos szokásuk ilyet tenni), akkor bizony lehet még utoljára nagyon melegünk itt. Zidane elsődleges feladata az, hogy ez ne történhessen meg. Hogy A vagy inkább a B csapatnak kellene-e pályára lépnie, nos az felfogás kérdése.


Amire számíthatunk: a matrac az első perctől kezdve kőkeményen nekünk fog esni. Számukra ez az egyetlen esély, hogy gyorsan gólt találjanak, amivel talán visszahozhatnak maguknak valamennyi reményt. És ennek érdekében mindent be fognak vetni, amiért annyira megutáltuk őket az elmúlt években, értsd: csípni, rúgni, harapni, könyökölni fognak, és Cakir-on nagyon sok fog múlni, hogy ne fajuljon utcai harccá a meccs. Ebből a szempontból talán előnyösebb lenne, ha a hétvégén látott kezdő tagjai lépnének pályára, ugyanis nagyon fontos lesz, hogy hacsak nem muszáj, ne menjünk bele a párharcokba. A B-csapat játékosai mozgékonyak, folyamatos a labda nélküli mozgás, kérik a játékszert, és ezzel egyrészt eredményesen lehetne fárasztani a Ticót, másrészt a kreatív játékosaink összehozhatnak az elején egy gólt - gyakorlatilag rövidre zárva a párharcot. Mert egy gólt mindenképpen lőnünk kell. Lehetőleg az elsőt.

Hogy utána mi fog a pályán történni, az elsősorban a matrac játékosain, másodsorban a bírón fog múlni. Ha a csalódottságukat és frusztráltságukat durvulásban fogják levezetni, akkor egyrészt imádkozhatunk azért, hogy senki ne szenvedjen olyan sérülést, hogy lemaradjon a további négy létfontosságú meccsünkről, másrészt az se kellene, hogy mi felvegyük a kesztyűt és visszaadjuk amit kapunk - különösen Ramos és Casemiro hajlamos az elborulásra, de Marcelónak és (ha pályára lép) Kovacicnak is el tud gurulni a gyógyszer. Egy esetleges piros lappal meg ugrott nekik a döntő. Zidane-nak nagy szerepe lesz abban, hogy időben felismerje, ha valakinél kezd elszakadni a cérna és lehozza, mielőtt a bíró küldi le.

Konklúzió: Ha okosan, koncentrálva, nem belemenve a durvulásokba fogunk játszani, akkor nem lehet nagy baj. És mindenki buzgón imádkozzon, hogy senki ne sérüljön meg.

Várható kezdő:
Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Isco - Ronaldo, Benzema

És egy kis kedvcsináló a mai meccshez.