Miután a hétvégén a sírnak a legmélyéről hoztuk vissza a meccset a Villarreal ellen, a legkevesebb az lenne, ha a srácok hazai pályán kitömnék a Pálmásokat. Akik éppen négy meccse állnak annak a brének a rosszabbik felén. Mert akit már a Granada is meg tud verni... Mielőtt azonban nagyon elszállnánk magunktól, gondoljunk vissza tavaly szeptember 29-re. Amikor a Pálmások másodikként babráltak ki velünk abban a sorozatban, ami után a sárga színű mezt örökre megutáltuk, és a Yellow River vigye el a fenébe az összes ilyet. Mert azért nem is olyan rosszak ők, és hát a mostani formánkat és játékunkat elnézve egy BLASZ III szintű ellenféllel szembe se mernénk nyugodt szívvel megtenni a hazait ma este. Sok mindenre választ adhat ez a meccs, Zidane karrierje újabb vízválasztójához érkezhet, de legalábbis elindulhatunk valami másik úton, mert a mostani egyrészt göröngyös és zsákutcába vezet, másrészt cefetül kezdjük unni az elképzelés nélküli bukdácsolást. Hajtás után beharang.

A Pálmások amúgy megbízható középcsapat. Általában kikapnak mindenkitől aki előttük áll, és megvernek mindenkit aki mögöttük. Jó, persze néha felborul a sorrend, de a balansz azért megvan. És láthatunk egy nagy(?) visszatérőt Jesé személyében, szerencsére nem habfehérben, akinek fél évig tartott a párizsi kaland, és miután a gettórappel se tudott érvényesülni, inkább hazatért a Pálmásokhoz mert játszani akart. Hiába, Párizsban a sanzon megy.

Valamint van még elöl egy olyan játékosuk Kevin-Prince Boateng személyében, akit fel nem tudom fogni, mit is keres itt, hiszen még nincs 30 éves, és levezetni meg a kínai bajnokságban szokás mostanában. Valahogy úgy vagyok az ő karrierjével, mint a Jesé rappelésével szorulásos elefánttal - egyszerűen sehogy nem akar kijönni belőle ami benne van. Ha viszont mégis átszakad a gát, mindenki meneküljön. Reméljük ez nem ma fog megtörténni, mert tudnak a Pálmások ilyet is.


Nálunk Zidane megkavarta kicsit a keretet, néhány játékos aki eddig alap kezdő volt, ott sincs (Casemiro), mások már a padra se fértek oda (Mariano), és a hétvégi nyilatkozata alapján most azok fognak több lehetőséget kapni, akik tényleg megérdemlik a teljesítményük miatt. Na  erre a régi Falutévés szlogen jut eszembe: majd meglátjuk. Kopasz Mesterünk ugyanis végre talán felismerte, hogy a padon mögötte királyi susogós szabadidőruciban ücsörgő hapsik nem bio padmelegítők, hanem bizony éppúgy a keret tagjai, mint az ő honfitárs 9-es kiskedvence. És nem azért ultiznak két tökvakarás közt mert az a dolguk, hanem mert cefetül unják magukat ott hetek óta. Hát most bizonyíthatnak, reméljük nem terített betli (aki belehallgat, az meg is érdemli!) jött ki nekik a pihenéses lapjárásban legtöbbször. Moratát és Iscót tehát várhatjuk a kezdőbe, ahogy Kovának is illene több percet kapnia, Kroos meg kicsit relaxáljon, mert az elmúlt időben nem azt hozza amit tud.

Jósolgatni felesleges, egyrészt mert nem tudjuk a hetek óta padon jegelődő játékosaink milyen formában lesznek kezdőként, másrészt mert a taktikát mi itt minden bizonnyal sokkal jobban tudjuk Zidane-nál, ahogy itt már bebizonyítottuk számtalanaszor. De Madrid egyrészt messze van, másrészt nem tudjuk a mobilszámát se, harmadrészt kutyaugatás nem hallik a Menyországba. Ettől függetlenül ma nagyon ki kell tömni a Pálmásokat. Muszáj hogy újra önbizalmat szerezzen a csapat játék terén, mert az az utóbbi időben nem volt.

Valamint egy másik gondolat. Valamivel több mint egy éve volt, hogy kikaptunk itthon a matractól. Az egy fordulópont volt Zidane karrierjében, más játékosokhoz nyúlt, kidolgozott valamit, amiben lehet hogy a mázli is benne volt, de mégis sikerrel zártuk a szezont. Ez most megítélésem szerint teljesítményben talán nem olyan mély gödör amiben vagyunk, szakmailag viszont sokkal mélyebb. Egy ilyen erős kerettel, ilyen klasszis játékosokkal csak ennyit kihozni - khmmm, kicsit kevés. Itt az ideje hogy Zidane elgondolkodjon, hogy feladjon néhány berögzült dogmát magában, hogy magasról leszarja Pérez marketingra épülő kezdőjátékos stratégiáját, hogy merje végre tényleg a maga útját járni - merjen kockáztatni, merjen vállalkozni. Vagyis vegye ki a tökeit a trezorból és viselje őket bátran. Mert ha erre képes, a Real Madrid legnagyobb edző közé emelkedhet. Ha nem, akkor a lehetett volna szinten marad. Itt az ideje változtatni, Zidane! A csapat érdekében.

Elképzelt kezdő:

Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Modric, Kovacic - Isco, Bale, Ronaldo - Morata