Bezárt a BL erre az évre (bár még ma is lesz néhány meccs), utolsó felvonásként igencsak érdekes pillanatokat tartogatott számunkra. Példának okáért, a Pool hazai pályán képtelen volt legyűrni a Baselt, de a királyi gárda is furcsa találkozót hozott. Kevésbé pörögtünk, mégis 4-0-ra simáztuk le a Ludogorec csapatát, méghozzá egy Arbeloa gól is született, és Medrán is betalált. A Madridi Merenguesnek újra megadatott, hogy Carlo Ancelottival és Arbeloával beszélgessen. Így hajtás után ők fognak értékelni.

Üdvözlöm Signore Carletto. Köszönöm, hogy megint elfogadta felkérésemet, és közösségünk részére külön válaszol néhány kérdésre. Fogjunk is hozzá!

1. Kissé nehezebben pörgött fel erre a találkozóra a csapat, de így is szép győzelmet arattak. Hogyan értékeli Ön a mérkőzést? Milyen érzés 19. siker után a Real Madrid edzőjének lenni?

Ugyanolyan remek érzés most, mint volt tavaly ilyenkor. Nem az a célom, hogy minél több mérkőzést nyerjünk zsinórban, mert, ha a döntőkön kívül minden találkozót megnyerünk, csalódottak leszünk, és ez nem fog minket vigasztalni. Ez csak egy felesleges média kreálta hype, amivel pluszt nyomást tesznek a játékosokra, illetve több munkát nekem, hogy megoldjam ezt a helyzetet.

A mérkőzés jó volt, szabadabban játszhattunk. Nem volt különösebb tétje a meccsnek, és ezt mindannyian tudtuk.

2. Ön szerint, Bale vagy Chicha rosszul játszott? A walesi 9-szer lőtt kapura, a passzokkal is előrébb lépett, mert 52-t osztott ki, bár csak 79%-os pontossággal. Védekezésben is részt vett 2 labdaszerzéssel.  Illetve, hoztam egy kis ábrát a tegnapi teljesítményéről.

Bale felszálló ágban van az előző mérkőzésekhez képest. Sérült volt majd egy hónapig, kell egy kis idő, hogy belerázódjon. Most a sok okos blogertől kérdezem, akik csak kritizálni tudnak.. ; Mégis kit tegyek be helyette? És nem, ez nem azt jelenti, hogy szűk a keret. Calma, io sono Ancelotti, il padrone! 19 mérkőzést nyertünk zsinórban. Azt hiszitek, hogy Bale hátráltatna minket? Ugyanmár, minket senki sem hátráltat! Chicharito sokat melózott, sokszor lépett vissza a középpályára. Kicsit pontatlan volt a kapu előtt, de ez mindenkire elmondható. Bízok benne, tökéletes cserejátékos.

3. Jól láttam, hogy volt olyan pillanat melynél az Ön hírhedt szemöldöke is magasra ugrott?

Nem tudom, mit csinál a szemöldököm. Nem én irányítom, csupán reflektálja az érzéseimet. Ezért nem vagyok jó a pókerben. Mindig elárul.

4. Ahogy a meccs előtt beszéltük, Arbinak is fontos szerepe lesz, valóban ő volt az összecsapás legjobbja?

Minden bizonnyal. Tökéletes mérkőzést játszott. Bár védekezésben hasznát nem vettük, mondjuk azt, hogy én utasítottam erre. Mégis csak jobban hangzik... 3-szor volt veszélyes a kapura, ebből 1 végzetes is volt. Emellett 97%-os pontossággal passzolt. Labdát ugye nem szerzett, és csak 2-szer tisztázott és blokkolt, de neki ez nem is az erőssége.

5. Rendkívül aktív volt a spártai, sokat támadott. Milyen instrukciókkal küldte pályára?

Teljes mértékben szabad kezet kapott a pályán. Ha akart, akkor ő volt a kapu elé érkező ember, ha úgy érezte jónak a jobb oldalon támadhatott, de – ahogyan a gólját is szerezte - a hosszúnál lesipuskázhatott. Ő egy olyan játékos, hogy akkor vesszük igazán a hasznát, ha nem mondjuk meg mit csináljon, különben csalódik mindenki – kivéve persze az ellenfél. Ha nem várunk el tőle semmit, csalódni se tudunk ugyebár..

6. Marcelóra térve, szerepelhet a középpályán? Vagy esetleg Medrán a remek teljesítménye után kaphat nagyobb és több lehetőséget?

Marcelo remekül tudja segíteni a támadásokat, így tökéletesen megállja a helyét a középpályán is. Ha úgy adódik, aggodalom nélkül berakom oda, hisz beleillik abba a szerepkörbe is.

Medrán még nagyon fiatal, de nagy potenciál van benne. Minden perc rengeteget számít neki, amit a felnőtt csapatnál eltölthet. Eddig nem csalódtam benne. Utazik velünk a klub VB-re. Ott majd bizonyíthat.

7. Mit gondol Illarra szerepléséről? Véleményem szerint, pompásan szerepelt, 3 kulcs passz, 4 szerelés, 2 labdaszerzés, 2 tisztázás, 99 passz 97%-os pontosság.

Illarramendi remek mérkőzést játszott. Hátrébb vontam, mint ahogy Kroost szoktam játszatni, így a két szélső védő többször léphetett fel. Sokszor lépett be a hátsó falba, ha kontráztak ellenünk. Remekül biztosított, így több szabadsága lehetett a mellette lévő két társának a középpályán támadás közben. Magabiztosan játszott, kulcspasszokkal is operált. Kezd visszatérni az önbizalma, így az én bizalmam is felé. Klub VB-n ő is bizonyíthat.

8. Pénteken már újabb mérkőzés, hogyan fognak arra készülni?

Ugye most csak viccelődsz velem? Tegnap reggel szóltál a BL meccsről, most meg közlöd velem, hogy még a hétvége előtt játszunk? Ja, és még, hogy minket tol a szövetség... Ki ellen? Almería? Valami komolyabb ellenfelet nem küldenétek? Belefáradunk itt a sok edzőmeccsbe..

Most pedig térjünk át az este legjobbjára, Arbeloára!

1. Köszöntöm újra itt. Szenzációsan teljesített! Az edző is, és mi is a meccs emberének választottuk. Hitte volna, hogy ez fog történni?

Hát, hogy a meccs embere legyek Önöknél, az kissé erős - nem vagyok hozzászokva az ilyen bánásmódhoz, ugyanakkor nagyon megható. Hogy hittem-e volna? Bár néha rosszul jön ki a lépés, akár én, akár a Real képes bárkit felszecskázni... Mármint, érti, hogy értem...

2. Mi volt a titok nyitja, hogy ilyen jól focizott ma?

A közelmúltban beszélgettünk Pepével, ő adott valami kis lila bogyókat, amit állítása szerint akkor vesz be, ha, idézem "Lyukra akar gurítani". Hát, bejött!

3. Gondolta volna, hogy egyszer Ön fogja CR-nek mutatni hova kéri a gólpasszt?

Persze, máskor is mutattam már, hova kérem, csak ő általában beveri maga. Attól voltam kicsit megilletődve, hogy ezúttal jött is a laszti. Nem tudom, észrevették-e, újabban ez egy új szokása, a gond csak az, hogy sokszor rossz értelemben lepi meg vele a társakat...

4. Mit szól az Önt kritizálókhoz?

Ennyi embernek Elnöki beleegyezés nélkül nem üzengetnék, ha nem baj...

5. Milyen érzés most a gólja után? Mi fog következni? Nem lesz megállás, és Ön lesz az ügyeletes gólgyáros?

Állandóan zsibong a fejem, hihetetlenül jól érzem magam. Remélem hosszú távon fenn tudjuk tartani ezt a formát és még sokszor tudjuk megörvendeztetni a szurkolóinkat. Hogy gólgyáros lehetek-e, nem tudom, nem tudom megígérni. Hogy ki lesz a gólgyáros, sokszor Ronaldón múlik. Rövid távú célként még azt tudom, megemlíteni, hogy valamit kell kezdenem ezzel a merevedéssel, mert ez volt a negatívuma az említett bogyónak... Hogy is volt az unokahúgával, meg a telefonszámmal...?

Így nyilatkozott nekünk Carlo és a meccs legjobbja; Arbeloa! Pihenésre nincs időnk, hiszen pénteken már bajnoki fordulóval érhetjük el a 20. győzelmünket. HALA MADRID!