Próbálom összeszedni a gondolataimat, mit is láttunk tegnap este, olyan kusza az egész. Erősen kezdett az ellen, erősebben, mint várni lehetett, bár ezt be lehet tudni az edzőváltásnak is. Pörgős meccs volt, de kevés kidolgozott helyzetet láttunk. Mindennek ellenére 4 gólt rúgtunk idegenben, ezzel biztosítva azt, hogy 2015-ös évet a bajnoki tabella élén kezdjük. Hajtás után összefoglalunk!

A meccs elején kicsit megszeppenve tapasztaltuk, hogy nem fogják könnyen adni a 3 pontot, és ezért meg kell szenvednünk. Nehézkesen is indult számunkra a találkozó, inkább csak keresgéltük a váltót, hogy az adott sebességbe kapcsoljunk még időben. Az már az elején látszott, hogy nem fogják félteni a hazaiak a vendégek épségét és kőkeményen oda fognak lépni. Ez eredményezte azt, hogy már a 10. percben besárgult egy hazai játékos. A kritikus időszak az első 20 perc volt számunkra. Nem nagyon találtuk meg egymást, jobbra-balra szaladgáltunk, csupán már kontrával próbáltuk mutatni, hogy mi is jelen vagyunk. Itt még az Almería játszott fölényben – ha szabad ilyet mondanom. Ez az időszak kritikus volt Bale-nek is. Több hibás passz, ami támadásba, és potenciálisan gólba is került. Utána kicsit összeszedte magát, nem hozott rossz meccset, (bár mind Benzemának, mind Cristianónak kulcshelyzetben rontott egyszerű passzt, amivel elmaradt legalább 2 gól). Szépen lassan vettük át az irányítást, megszűntek a felesleges jobbra-balra futások, „egyszóval” felvettük a ritmust. Fél óra után be is találtunk, jelezve, hogy nem gondolhatta komolyan a hazai csapat, hogy van keresnivalója. Isco csodálatosan tolta befelé a labdát, majd elcsavarta mindenki mellett, tökéletesen a hosszúba pottyant a labda. Egyéni zsenialitás miatt szereztük meg tehát a vezetést, ami amúgy jellemezte az egész találkozót.

Zseni a srác, nem?

Kevesebb összjáték volt, kevesebb kidolgozott helyzet. Ez viszont nem kritika, mert ezt követelte az Almería játéka. Kiválóan igazodott a csapat az ellenfél taktikájára, szépen rendeztük a sorainkat és kontrákból próbáltunk veszélyeztetni. 5 perccel Isco gólja után jött a hideg zuhany, és Verza lőtte meg élete gólját. Iker erről nem tehetett, védhetetlenül suhant be az alsó sarokba.

Szerencsére nem kellett sokat várni a válaszra, Kroos ívelt be tökéletesen, majd Bale tök üresen fejelhetett a kapuba. 1-2!

A második félidő se hozott sok változást, ami a játékképet illeti. Az Almería tovább nyomott, a Real meg irányította a meccset. Aztán jött a hideg zuhany, a bíró 11-est ítélt. Ellenünk. Marcelo koccolta össze a támadó bokáját, jogos volt az ítélet. Amivel pár hónapja nem nagyon számoltunk volna, az San Iker! Tökéletesen érezte az irányt és egy bravúrt bemutatva, hárította a büntetőt. Maradt az 1-2!

Hosszú csend ült a meccsre. Almería tovább nyomott, mi meg kerestük az áttörést. Ronaldo a meccs ezen szakába már teljesen lebutult a régi szoftverre. Érződött, hogy görcsösen gólt akar rúgni, mi nézők meg izgultunk, mi van, ha találnak mégis egy gólt? Na, nehogy már ne nyerjünk pont most! De a BBC úgy akarta, hogy ne maradjon így az állás és egy tökéletes kontrát végigvezetve, Benzema készítette le Cének a labdát, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia a játékszert (Benzema egyébként titokban 2 gólpasszt is kiosztott). Ez végleg megtörte az ellenfelet, mi meg felszabadultunk. Utolsó 10 percben sorra jöttek az akciók, a kidolgozott helyzetek. Mihez tartás végett Cris bepasszírozott még egy gólt, ezzel kialakítva az 1-4-es végeredményt.

Ha ez nem felépített támadás, akkor nem tudom mi az!

Szaladgálós, izgalmas mérkőzést hozott a tegnapi találkozó. Direkt nem mondtam, hogy jó, mert nekem már ennél több kell. Nincs mit tenni, el vagyunk kényeztetve.

Összességében, nagyon pozitívan értékelem a mérkőzést, hiszen az ilyeneken, mint a tegnapi lehet elbukni a bajnokságot. De látva azt, hogy nem játszunk túl jól, az ellenfél nyom ezerrel, ennek ellenére 4 gólt rúgunk idegenben.. Na, ilyenkor szép az élet!

Dani teljesítményének nagyon örülök. Összeszedetten játszott, magabiztos volt védekezésnél, gólpasszt is adott. Adós volt már egy jobb teljesítménnyel, és bár még nincs top formában, a törlesztést elkezdte...

Carvajal főbb statjai: 1 kulcspassz, plusz 1 assist. A védekezésben 6 szerelés, 2 tisztázás, 4 labdaszerzés. Not bad...!

Illarramendi ugyan tegnap gyengébb teljesítményt nyújtott, mint az előző 1-2 mérkőzésen, szerintem kulcsfontosságú volt ma (2 szerelés, 3 tisztázás, 1 labdaszerzés, és 88%-os passzpontosság). Az ilyen csapatok ellen szükség van egy védekező középpályásra. És bár Modric és Kroos tudja kompenzálni tüdőből, akkor is azt mondom, hogy szükségünk volt rá. Ha nem is tökéletesen, de pótolni tudja Modricot. Bízok benne már annyira, hogy nem fogom lerágni az összes körmömet majd a Valencia ellen. Önbizalma egyre több van neki, és ez úgy látszik, mindenkinek a javára válik.

És íme, Iker védése:


A kép magáért beszél! Ezzel a mérkőzéssel búcsúzna a csapatunk a naptári évtől, azonban Marokkóban még jelenésünk van, szerencsére az ellenfél nem lesz túl acélos, így a B sorunk is (talán) elegendő lesz a döntőbe jutáshoz. Ahol már Hamesz is visszatérhet, és egy kupával zárhatjuk ezt a remek évet.