Zidane állítása szerint, lényeg a három pont. Önmagában nehéz vitatkozni a kijelentéssel, de sokkal nagyobb jelentősége lenne, ha lőtávolon belül lennénk a listavezetőhöz képest. De így, tisztes távolságból követve az éllovast, miközben ők hasítanak, mi pedig mondjuk úgy, hogy döcögünk – igaz az edzőváltásnak köszönhetően legalább döcögünk, nem pedig egy helyben toporgunk – vannak dolgok, amik legalább annyira lényegesek, mint maga a három pont megszerzése. Persze az is fontos egészen addig, amíg a matematikai esély fennáll, de nem biztos, hogy jelen pillanatban ez az „öööö, nagyon nagy, ööö lényeg”. A Granada elleni meccs előtt például az volt a legfontosabb, hogy hosszú idő után végre idegenben is diadalmaskodni tudjunk. A következő lépés meg az lesz, hogy legközelebb a hazai pályán mutatott magabiztos teljesítménnyel tegyük mindezt. A tetszetős játék ugyanis még elmaradt, de a Modric-mágiának köszönhetően a győzelem már nem. Hajtás után összefoglalunk!

A Granada pár fokkal visszafogottabban kezdte a mérkőzést, mint két hete a Betis, így a sevillaiakkal ellentétben nem tudták saját kapujához szögezni a Realt, de a folyamatos támadójáték kialakulását már meggátolták. Labdabirtoklásban uralták ugyan a meccset kedvenceink, de ezzel együtt is több lövése volt a Granadának az első félidőben. Még ha magát a kaput nem is sikerült eltalálniuk, Neuernek Navasnak így is résen kellett lennie. A kifutások minőségén meg is látszott, hogy nem a német áll a kapuban, igaz második alkalommal már sikerült a „lesre állítás”.  

Benzemáéknak viszont kevesebb kapura lövés is elegendő volt a gólszerzéshez. Carvajal elfutása után remekül centerezett középre, ahol a labdája teljesen üresen találta a franciát miután négy védő is CR-re fókuszált, Karim pedig nem tudott hibázni. Itt még. A portugál extraklasszisnak(?) kb. ez volt az egyetlen jó megmozdulása a meccsen, hogy magára vonta a védők figyelmét, de ezt sem lehet az ő számlájára írni. Egyértelműen a hazai játékosok hibáztak, túlságosan tisztelték a nevét és múltját. Ezen kívül volt még legalább egy alkalom, amikor feltűnt a pályán, mikor a csapat első gólszerzési lehetőségénél leszegett fejjel ellőtte a kapufa mellett a bogyót ahelyett, hogy felnézett volna és mondjuk letette volna - a jó szokásához híven ismét teljesen üresen érkező - Benzemának.

A második félidőben egy fél fokkal már sikerült fokozni a tempót, ami arra elég volt, hogy valamelyest javuljon a játék képe, de különösebben nem hatotta meg a Granada gárdáját. (Mondom gárdáját és grádáját!) Ugyanúgy támadtak tovább, mint az első játékrészben, csak most már a kaput is sikerült eltalálniuk. Az elsőnél még Navas hárítani tudott, de a másodiknál már elcsusszant a labda a lábai alatt. Megjegyzem ő is hibázott az esetnél, határozottabban is kijöhetett volna, de az egyébként ismét remekül teljesítő Modric is elkövetett egy hatalmas baklövést az egyenlítő gólt megelőzően, még ha a játékvezető is jelentősen hozzájárult a helyzet kialakulásához. Aki összességében - a spanyol bírói karra kevésbé jellemző módon - jól vezette a mérkőzést, de el tudtam volna képzelni, hogy a Kis Varázsló szabálytalan akadályozásáért felmutat magának egy sárgát.

Varázslat 1#

Varázslat 2#

Varázslat 3#

Varázslat 4#

Már évek óta nyilvánvaló, hogy Modric a Real Madrid motorja, de az idei szezonban már az is egyértelművé vált, hogy a csapat legfontosabb láncszemének versenyében sem akadhat kihívója. Rajta kívül most sem nyújtott értékelhetőt egyetlen játékostársa sem, míg ő már az irtózatosan pocsék első félidőben is nagyszerűen teljesített. James - Isco súlytalan volt, Kroos ismét láthatatlan iparos, Benzema ajtó-ablak ziccert rontott, Carvajal esetében is csak a gólpassza, ami említésre méltó, Marcelónak pedig csak a meccs végi sérülése, ami reméljük nem komoly, Varane nyámnyila, Ramos nincs játékban, CR-t meg hagyjuk. Kavacic legalább még jól szállt be a meccsbe Jesével ellentétben. Csapatszinten pedig a Real gyenge támadójátékát csak a védekezése múlta alul. A Granada játékosai időnként bójának tekintették a madridiakat és természetes könnyedséggel szlalomoztak közöttük. Rengeteg munka vár még Zidane-ra, ha rendbe szeretné tenni csapata védelmét.

Már csak a köpeny hiányzik!

Mégis sokáig úgy tűnt, hogy éppen Modric hibájából adódóan fogja elbukni a díszes társaság a két pontot, ezáltal tovább cipelve a hosszú ideje tartó idegenbeli nyeretlenség súlyát. Szerencsére ezúttal az élet igazságot szolgáltatott és a kis horvát hatalmas bombájával sikerült behúzni a győzelmet. Nem úgy, mint annak idején a Villarreal ellen.

Összefoglaló: