A Real Madrid nem túl acélos játékkal ismét csak egy döntetlenre volt képes a Malaga ellen. Bár ezúttal talán nekünk kedvezőbb az eredmény, mert könnyen alakulhatott volna rosszabbul is. Ugyan az első félidő 33. percében sikerült megszereznünk a vezetést Ronaldo révén, de tény, hogy ez a remek fejes lesen történt. Három percre rá növelhettük volna az előnyünket, de sajnos ezúttal Penaldo is hibázott. Eközben a hazaiak sorra dolgozták ki a helyzeteiket, amihez mind a középpályánk, mind a védelmünk asszisztált. Szerencsére Navas ekkor is elképesztően helyt tudott állni. A második félidőben már boritékolható volt (legalábbis számomra), hogy márpedig a Malaga előbb vagy utóbb, de be fog találni. Egészen a 66. percig várni kellett rá, amikor elképesztő védelmi hibákkal tarkítva Albentosa kiegyenlített. (Az ominózus szituációról még lesz szó később.) Az eredmény nem változott, így az 1-1 azt jelenti a Real Madrid számára, hogy tulajdonképpen a bajnokság se tartogat túl sokat számunkra, tekintve, hogy 9 pontra vagyunk a Barca mögött, a 3. helyen. Hajtás után jönnek a részletek!

 

CR lesgólja.

Sokadik alkalommal igazolódik be az a tézis, hogy szervezettség nélkül akármilyen jó képességű játékosok se tudnak igazán eredményesek lenni. Benzema váratlan kiesésével Zidane kényszerhelyzetbe került, mivel dedikált csatár nélkül maradt, sőt mindarra, hogy valamit kitaláljon alig 1 napja maradt. Még egy tapasztalt edző számára is kihívás lenne a javából, hát még Zizou számára. Mindezek miatt nem igazán kérném számon a mesteren, de azért kénytelen vagyok elismerni, hogy két komolyabb hibát is elkövetett. 

A meccs folyamán CR, Jesé és Isco szerepelt legelől, azonban egyikük se foglalta el a Benzema hiánya miatt keletkezett üres területet. Francia mesterünk arra gondolhatott, hogy az előbbi hármas kiegészülve a középpályásokkal képesek lesznek megoldani a Malaga védelme által támasztott nehézségeket. Sajnos inkább a terv nélküliség és összevisszaság képe alakult ki számomra. Persze még így is hozható lett volna a mérkőzés, ha legalább egy támadónk jó napot fog ki. CR gólt szerzett, végrehajtott néhány jó cselt, kiosztott 1-2 labdát, de ezenkívül egy tök átlagosat hozott (magához képest gyengébbet). A büntetője pedig pocsékra sikeredett, se nem volt kellőképp erős, se nem volt eléggé helyezve, így Kameni tulajdonképpen könnyedén fogta. Iscót személy szerint kedvelem, de ma ismét nem azt mutatta, hogy bármiféle fejlődést ért volna el mióta Madridba érkezett. Nem egy ízben bonyolította túl a szituációkat. Jesé pedig teljes mértékben leszerepelt számomra. Kétszer került nagy helyzetbe, mindkétszer ugyanazt a megoldást választotta, nevezetesen a kapusba lőtte. Ahelyett, hogy esetleg passzoljon vagy cselezzen vagy bármi értelmesebbet annál, hogy telibe találja az ellenfél kapusát. Amit tetéz, hogy Vazquez jóval kevesebb idő alatt jóval többet mutatott, mint Jesé.

A másik nagy edzői hiba szerintem a középpálya összeállításában realizálódott. Se Kroos, se Modric nem játszott jól, sőt még Kovacic is fáradtnak tűnt. Sokkal többet ért volna Casemiro egy ilyen csapat ellen. Mindez pedig azért vált elemi fontosságúvá, mert így a Malaga jóval nagyobb nyomás alá helyezhette a királyi gárdát, valamint úgy mentek át a középpályánkon, mint kés a vajon. 

A védelem helyezkedésével kapcsolatban kiemeltem egy szituációt, méghozzá azt, amiből az ellenfél gólt is szerzett. 

Az egész támadás onnan indult, hogy Carvajal oldalán nem zárt vissza senki, így Dani 1 v 2-ben maradt. Egy kényszerítővel már mögé is kerültek. Erre reagálva Nacho kivált a labdás emberre, de eközben középen létszámfölény alakul ki. Ramos és Marcelo is két-két emberre marad. Kroos pedig kitudja, hogy miért kocog a 16-os vonalánál, ahelyett, hogy besegítene Ramosnak középen. 

Közvetlenül a beadást megelőzően már látszik, hogy Nacho aligha fog odaérni. Ramos ekkor kivált a rövidre érkező emberre, Marcelo a hosszúra érkezővel megy, de hogy Kroos mit csinál az jó kérdés. Tőle 3 méterre ketten is üresen állnak, de ő tovább kocog...

És végül, a gól pillanata. Marcelo kiváltott az üresen álló játékosra, csakhogy a labda pont a magára maradó Albentosához száguld, aki köszönte szépen, bevágta a léc alá. (Kroos továbbra is középen sétálgat.)

Éppen ezért lett volna a beharangozóban említett visszazárás, hiszen a fenti gól elkerüléséhez elegendő lett volna, ha Carvajal nem marad 1 v 2-ben. Ezt követően a védelem már teljesen eltolódott. Más kérdés, hogy mindezek ellenére, még abszolút levédekezhető lett volna, ha a megfelelő emberek időben észhez kapnak és visszazárnak az üres játékosokra. 

Jelenleg úgy tűnik számomra, hogy egy felület maradt a csapat számára, hogy valamit alkosson, ez pedig a BL. Viszont sejthettük előre Rafa mester elküldése után, hogy nem idén fogunk címeket szerezni. Ami reményre adhat okot, hogy Zidane számára ez lesz a tanulóév és következő szezonban egy sokkal felkészültebb, tapasztaltabb mesterként fogja irányítani a Real Madridot. Le kell tisztulnia, hogy pontosan milyen játékot szeretne látni, és persze az idén elkövetett hibákból le kell vonnia a tanulságot, hogy 2017-ben mi emelhessük magasba a La Liga trófeát vagy esetleg a BL serleget. Hala Madrid!