Nem kis feladat előtt áll a csapat, na meg persze Benítez sem, hiszen a Mestalla nem a legkönnyebb helyszínek közé sorolható, mégis talán bizakodásra adhat okot a két csapat formája. Vagy mégsem? Hajtás után töprengünk!

 

A legnagyobb kérdés az, hogy fejben mennyire van rendben most a társaság. Ezen a meccsen nem a jelenlegi forma fog dönteni, vagy az elmúlt hetekben mutatott játék, mert ha az lenne a döntő, akkor mindkét félnek 0 ponttal kéne távoznia. Ez lenne leginkább az igazságos. A Valencia 11. helyen áll, legutoljára két hónapja tudott nyerni a ligában, azóta csupán a Barca elleni döntetlen mondható jó eredménynek. A sérültjeik száma sem lehet nekik megnyugtató, hiszen több kezdő játékost kénytelen Neville mellőzni. Nincs ott a keretben Gayá, Mustafi a védelemből, Enzo Pérez a középpálya közepéről, Feghouli a jobb szélről, vagy Bakkali sem a padról. De tovább viszem azt a gondolatot, miszerint nem a jelenlegi forma lesz a döntő, és azt állítom, hogy a sérültek száma sem fogja befolyásolni a mérkőzést. Ezt a tézist két dologgal támasztanám alá.

  1. Véleményem szerint a Valenciának nagyon minőségi és mély kerete van, talán a ligában a legjobb. Enzo Pérezt és Feghoulit könnyedén pótolni tudják majd, Mustafit is meg tudják oldani, egyedül talán Gayá pótlását lesz fejtörés megoldani.
  2. Ahhoz, hogy megérezzék a hiányukat, nekünk kéne kihasználni a hiányukat. De ismerve a keretük mélységét és a mi formánkat..., ebben nem nagyon bízok.

Minden valószínűséggel Mina fogja pótolni Feghoulit, aki a Barca ellen bizonyította, hogy lehet benne bízni, ha arról van szó. Középpályán szerepet kaphat a kölcsönben lévő Danilo, aki igazi vdvkp-ként játszik, ha megadják számára a lehetőséget, így nagyobb teret adhat a Parejo – André Gomes duónak Neville. Előbbit biztos nem kell bemutatni, de talán utóbbi is kivívta magának a publikum figyelmét. Ami meg a védelmüket illeti, ott van a Monacóból szerződött Abdennour, akiben most nagyon bízhatnak Mustafi hiányában. Gayát minden bizonnyal Orban fogja pótolni, aki ha jól emlékszem tavaly is sok borsot tört az orrunk alá.

Nem beszélve arról, hogy a Mestalla nem egy sétagalopp helyszín, mindenképpen meg fogunk harcolni akár egyetlen egy pontért is. Ami még az én vesszőparipám, hogy évek óta képtelenek vagyunk megragadni a lehetőséget, amikor egy Barca botlást követően nagy csapat ellen hozhatunk be értékes 3 pontokat. Nem kell sokáig visszatekinteni az előző ilyen esethez, ugyanis a Villarreal ellen ugyanez történt. Nem fogom visszakeresni az előző évek eredményeit, de jól tudom, hogy ez nálunk rendszerré vált. Ez viszont egyértelműen fejben dől el, ami talán még inkább aggodalomra adhat okot, hiszen a jelenlegi helyzetben nem vagyunk a toppon. Se fejben, se lélekben, sehogy sem. Elégedetlen játékosokkal vagyunk tele, az edzőnknek ötlete sincs a taktikánkról, és még folytathatnám.

Hogy akkor min fog múlni a mérkőzés? Nehéz megmondani. Szerintem sokat tehetnénk a győzelemért, ha a megszokott gálakezdő helyett elkezdjük használni a hasznos játékosokat, mint pl Casemiro, Lucas Vasquez vagy akár Kovacic. Ők azok, akik fejben fel tudnák venni a versenyt a Valenciával, és talán több küzdésre ösztönözni a többieket. Egy olyan felállással, ami megbontja a szokásos marketing 11-et, megszakítaná azt a szokást is, hogy a védelem+középpálya és a támadóink között 25 méteres űr tátong. Nem vagyok licensed edző (se semilyen más edző sem), de van egy olyan érzésem, hogy nem teljesítenénk így. Ennyire szarul. Ennyire látványosan szarul. But Rafa knows…

Na, valahogy így néz ki ez a történet. Ez nem olyan mérkőzés, ami nem érdekel, hiszen egy remek találkozóra számíthatunk! Most van az, hogy ha nyerünk akkor nem fogom húzni a számat a mutatott játék miatt, mert ha nyerünk, akkor én azt bravúrnak fogom fel. Sajnos a csapat tett azért az elmúlt hónapokban, hogy így érezzem. De ennek ellenére, vagy mindezzel együtt, HALA MADRID!
Most muszáj a 3 pont, most muszáj küzdeni, mert még így is, ilyen elnökkel, ilyen edzővel, ilyen taktikával is látótávolságon belül lehet a Barca! Remélem ez lebeg a fiúk szeme előtt is!

Várható kezdő (sajnos): Navas – Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo – Modric, Kroos, James – Bale, Benzema, Ronaldo

TV: Sport2, 20:30