Lehetett volna persze másként is, főleg ha a Granada az igazi kiscsapatos felfogást feledve felvállalja a bátrabb játékot és nekimegy a Realnak idegenben is. De ez nem a Rocky első része volt, Apollo Creed (alias Real Madrid) most nem kegyelmezett, és egy félidő alatt lerendezte a három pont sorsát. A második 45 percet csak azért kellett lejátszani, mert ezt írják elő a szabályok, és hogy egy-két kevesebbet játszó játékosunk is a pályára léphessen. Ez most könnyű volt, azonban ne ringassuk magunkat abba a hitbe hogy mindig is ilyen lesz. De ebéd utáni sziesztához sörrel a kézben (Paulaner, ofkorz), pláne odakint a farkasok se tudnak már ordítani a cudar hideg miatt, tökéletes. Kattintás után összefoglalunk.

 

A Granada megadta az alaphangot az 5-4-1-es felállással, pedig pontosan tudhatták a történelemből, hogy ennek két kimenetele lehet: vagy megverjük őket, vagy nagyon megverjük őket. Az utóbbi jött be. A meccs előtt Ronci bemutatta a Bernabeu közönsége előtt a negyedik Aranylabdáját, mellette pedig a klub olyan egykori legendás játékosai álltak, akik szintén megkapták (többször is), de akkor ez a díj még jelentett is valamit. Ezzel nem Ronci teljesítményét akarom fikázni, mert ő tényleg megtett mindent, csak az Aranylabda mint olyan lett már mint papucs orrán pamutbojt.

Zidane ezúttal Iscót rakta a 10-es posztjára, és milyen jól is tette! A kis spanyol két gólt is lőtt. Tette ezt mindjárt először a 12. percben mielőtt bealudtunk volna. Az ő labdaszerzése után Casemiro passzolt Benyának, ő meg vissza Iscónak, azt ott volt az 1:0. Nem kellett sokat várni a másodikra se, Luka ellőtte, a kapusról kipattanót meg Benya betessékelte. Tegyük hozzá, Benzema lesen volt amikor lecsapott a kapusról kipattanó labdára. Úgyhogy ez lesgól volt, de örök közhely, az a gól amit a bíró megad. Márpedig ezt megadták. Snitt.

Aztán Marci olyat tett, amire bámikor képes. Megbolondította az ellenfél védőjét, beadta, Középen meg Ronci befejelte. 3:0.

Öt perccel később az ellenfél térfelén a letámadás. Ronci kezdi, az eladott labdából Modric elindul majd beadja, Isco érkezik. Ez a gól egyébként a tanítani való kategória a letámadásnak, kockázzuk is ki.

Kroos és Benzema a két középső védőt fogja, Ronci a balszélen biztosít. Jön a labda a kapustól, csóringer Granada védő nem tudja, merre forduljon, mert mindenhol le van fedezve a passzsáv.Itt már sejthető hogy befigyel a córesz, kénytelen visszafelé passzolni a balbekknek, mi zárjuk a passzsávokat, max előre bikázni lehetne.No way out, ahogy az orosz mondaná. Ochoa integet hogy rúgd már előre, a hátvéd csinál egy fordulót, de Ronci vele tart.

Rontott passz, Modric megszerzi, a végederményt meg tudjuk. Érdemes megnézni hogy egyik esetben se hagytunk a Granada hátvédje számára választási lehetőséget. (A kibikázza a stadionból most nem játszik.) Lezárt területek, passzsávok zárva, precíz munka.

Isco még a végén megtornáztatta Ochoát, de a mesterhármas nem jött össze neki, pedig megérdemelte volna. A második félidőben Hamesz váltotta, és a "Folytassa" felartú pólóját vette fel a mez alá, az 58. percben csavart egy olyan okosan sunyi szabit, amit a hosszún Casemirónak csak be kellett belsőznie. Huszadjára visszanézve is csak azt tudom mondani: Ez bizony tudatos figura volt! Mindenki elindult befelé, a védők követték őket, Casemiro meg lerázta az emberét (mert volna ráakaszkodni) aztán bebelsőzte.
Kockázzuk ki ezt is.


Látszólag mindenki a helyén, mindenkit fog valaki, Hamesz mindjárt beadja.

Elindulunk befelé mintha sípszóra tennének, Casemiro közben szó szerint lerázza a védőjét.

Csóringer 5-ös már tudja hogy átverték, de semmit nem tehet. Ez van.

Utána már csak játszadoztunk, de annak a parénak, aki páros lábbal rácsúszott Modricra, három piros lap se lett volna kevés. Behúztuk, szépen, elegánsan, lazán. Szegény Zidane-t azért sajnálom: előbb Hamesz tesz olyat, amit más nem tud, majd Isco tesz le az asztalra olyan performanciát, hogy a spontán orgazmus kerülget bennünket. És akkor még Modric vagy Casemiro  játékát meg se említettük. Persze ez csak nekünk jó, mert amíg Zidane véresre harapdálja az ujjait hogy melyik fájjon, kit hagyjak ki a csapatból, addig ebből mi csak profitálhatunk. Kellemes gondok. A Sevilla ellen így folytassuk!

José szavazó boxait azért nem ússzátok meg.
 

- a meccs összefoglalója:

 

- ki volt a meccs legjobbja szerinted:

- melyik gól tetszett a legjobban: