A Celta Vigo elleni meccs óta valami nagyon megtört a csapatban. Nincs meg a kohézió, a kelták és a PSG ellen inkább Fortuna asszony döntött a javunkra, mint az a teljesítmény, amit letettünk az asztalra. Aztán most úgy alakult, hogy megkaptuk "jutalmunkat" ezekért a meccsekért. Persze, ehhez leginkább Benítez és csapatának elképzelés nélküli játéka kellett. Lássuk csak! 

 

Mivel kommentekben bőven kiveséztük a mérkőzést, úgy döntöttem, ismét a print screenek segítségével igyekszem megérteni a 90 percet, a Real támadásait, védekezését. 

Ma ismét nekiültem megnézni a találkozót, meglepetésemre helyzetek számában nem maradtunk el a hazaiaktól (sőt: lövések száma 14-28 ide), de tény, hogy nekik voltak a komolyabb, tisztább lehetőségeik, valamint most náluk volt stabil kapusteljesítmény.

Kaphattunk volna tizenegyest, amikor Bale beadásába a büntetőterületen belül kézzel ért bele a hazai védő, Casemiro 73. percben elengedett fejese gólt érdemelt volna - mégis, a meccsek óta tartó nihil a Sevilla ellen ért el a nirvanába. A Classicora muszáj máshogy játszani, más lélekkel és más taktikával. Már a mérkőzés alatt is sokunknak egyértelmű volt, hogy legalább három ember semmit nem tud a csapat játékához hozzá tenni: CR, Isco és Kroos. A meccs napjához képest most úgy érzem, legkevésbé Cét kell elővenni. Kroos és a labdamágus Isco szinte semmi plusszt nem adtak. Kroos tovább nyomta az alibipasszokat és egyszerűen lassú; Isconak az első percekben volt egy megindulása, amikor felborították, aztán el is tünt. Legközelebb a 35. perc körül volt értékelhető momentuma, amikor Bale-lel játszott össze a bal oldalon, majd a félidő végéig még kétszer cselezte be magát a tizenhatoson belülre, egyszer szöglet, egyszer beadás lett belőle. De ennyi - és ez azért kevés, mert James beállása után löbbölt egy álompasszt Ronaldonak, kiugratta Bale-t (aki alapvonalról belőtte a labdát, de érkező nem volt), aztán a ráadásban megmutatta, hogy továbbra is csak kis gólokat hajlandó rúgni. Isco, szedd össze magad, mert a tudásodat nem lehet megkérdőjelezni, de több gólban kell szerepet vállalnod.

Azt hiszem, a csapat játéka nem lett helyesen újradeffiniálva a nyáron, mert az nem lehet, hogy ilyen játékosok ennyire átlagos teljesítményre legyenek képesek meccsek óta. Rafa, te is szedd össze magad, mert Florentino nem szívbajos! Az nem elképzelés, hogy a pontrúgásokban bízunk, nem lesz mindig Ramos, hogy gólt ollózzon. (Őt a Barca után sokáig fogjuk nélkülözni, azt hiszem.)

A meccsre visszatérve - ez a kép nem látszódott a magyar közvetítésben. Pedig beszédes. 

Aztán sokat elmélkedtünk, hogy CR most centert játszik, és ha igen, akkor inkább ne; ha nem akkor mit kellene. Most ehhez a témához mutatok számos képet. Ami azonos, hogy NINCS senki a Benzema által elfoglalt poszton. CR és Bale szinte csak akkor érkezett meg, amikor beadásra lehetett számítani. Mondhatjuk, hogy nem véletlen, hiszen mindketten szélsőjátékra lettek tanítva, de tudjuk, hogy a válogatottjaikban mindketten csatárként és nem szélsőként játszanak. Ezért az alábbi képeken látható hiányosságot Benítez nyakába varrom. A képek legtöbbször felállt védelemmel szemben támadó Realt mutatnak. Először azonban két kép a TV-közvetítés elejéről, aztán továbbiak arról, hogy mi is volt valójában a pályán (bár ez a Real szemszögéből lesz igazán érdekes, mert ilyen rendezetlenség ritkán látható) - apropó: imádom, amikor a magyar szakértők a felrajzolt felállást tekintik mérvadónak, és félidőben azt mantrázzák, hogy XY nem tartja be az edzői utasítást, mert nem ott játszik, ahol az ábra szerint kellene. (Ezeknek a szakiknak ajánlom, hogy bármely csapat egymás utáni két meccsét nézzék meg, aztán szakember módjára lássanak is... mert nekik tényleg látniuk kellene ezeket. Sorry a kirohanásért!)

Rajz szerint. 

A pályán. 

 

Real, az ábrán. 
A pályán, a pálya egy szegletében. 

Too much center egy képen. 

Második félidő, a helyzet változatlan. 

Az előző képhez képest 10 perccel később. 

A bekapott gólokról is van ám 3 beszédes képem! 

Nacho... a kapufád szép volt, de az elsődleges feladatodat itt nem láttad el. 

Számtan: hány db fehér és kék(+1 zöld) mezes van a képen?

Ezt azért mindenki Pepének adta először. 

CR-ről akartam még két gifet beilleszteni, de a technik nem barátom. Az egyiken a 10. percben Pepe által fellőtt labdára startol rá, az gyönyörű akció volt, szöglet lett a vége. A másik... az meg arról szól, amikor életünkben először Modricon érzelmet fedezhettünk fel. Az előzőből többet, az utóbbiból kevesebbet akarunk látni a továbbiakban. Azt hiszem, neki a Barca ellen adni fog a gép. Már nem a filmjével fog foglalkozni és a Classico mindig kihívás neki.

Az utolsó kép - ígérem, de ez WTF és LOL együtt! 

Van baj... 

Summa summárum: a Real a Celta óta elfelejtett védekezni és Casilla most nem kotorta ki. Támadni nem tudunk, mert nincs meg a konkrét elképzelés. Ha most tippelnem kellene, akkor a következő, alig fontos bajnokinkat, hazai környezetben simán bukni fogjuk. 

Összefoglaló itt. 

Ui.: Köszönet a türelmetekért és mea culpa, hogy ennyit kellett várnotok!