Talán rosszabb időpontban nem is jöhetett volna ez a meccs. Sérülésektől tizedelve, kulcsjátékosokkal a gyengélkedőn, ennek ellenére mindenféle kifogás nélkül kell szembenézni mai ellenfelünkkel, és anyait, apait beleadva küzdeni a lehető legtöbb megszerezhető pontért. Más lehetőségünk nem maradt. Hajtás után beharangunk!

Utóbbi időben nem nyerni járunk a Calderonba… Elcsépelt egy mondat, de sajnos igaz. Januárunk közel sem volt 100%-os, de még 50-et is nehezen mondanék. De szerencsére a hullámvölgyből kifelé kecmergünk, mégsem a legjobb időpontban jön ez a mérkőzés. És most nem csak a sérülésekről beszélek. Hiába játszunk dinamikusan és ötletesen, az Atléticónál senki se tudja jobban ölni a játékot, így ez önmagában édes kevés. Mégis érdekes, hogy a Barca, hogyan lesimázta őket.

Én ott látom ennek a miértjét, hogy a Barca is átalakulóban van (nem fogok róluk sokat beszélni, ne ijedjetek meg), feladták a 80%-os labdatartást, és egy mélyről induló, gyorsasággal és gyilkos passzokkal jellemzhető játékkal, nemes egyszerűséggel lefocizták a matracosokat. Ezzel szemben mi teljesen uralni szeretnénk őket, birtokolni a labdát, beszorítani őket a 16-osukra. Csakhogy ők ebben a legjobbak. Beton védelem, lezárt passz utak, kőkemény belépők. Talán éppen ezért, egy kicsit nagyobb területet hagyhatnánk nekik látszólag, ami persze egy egész csapatos fegyelmezett védekezés lenne, hogy egy kicsit kinyíljanak. Ebben az esetben a BBC is fickándozhatna. De Carlo knows…

Ramos, Pepe, Marcelo, Modric és Hámesz; 5 játékos a kezdőcsapatból, akik biztosan nem játszhatnak ma. Papíron ez óriási érvágás, de, hogy a gyakorlatban hogyan fog működni… Csupán bizakodni érdemes. Carvajal jobb oldalon, középen a Varane – Nacho páros védekezik majd. Nagy teher fog rájuk nehezedni, mind Mandzukic, Torres, Griezmann vagy Turan személyében, és talán nem is baj, hogy beledobjuk őket a mélyvízbe, hiszen mikor derülne ki, mit is tudnak, ha nem most? Ha már így alakult, akkor a lehető legjobbat szeretném mindenkitől látni, és, ha ez így lesz, akkor a lehetséges vereséget se fogom annyira sajnálni. Baloldalon ha Coentrao tudja vállalni a játékot, ő kap lehetőséget, ha nem, akkor a spártai fog átmenni baloldalra. Középen Illarra és Khedira között kell Carlónak választania valakit Kroos és Isco mellé. Bár egyik sem a legjobb megoldás, mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai is. Én Illarrát választanám, vele eddig nagyobb volt a csapatunk stabilitása. Elől meg ugye a BBC.

Összegezve, nem kilátástalan, de azért messze nem optimális a helyzet. Én csupán annyit kérek a fiúktól, hogy a lehető legkevesebb hibával hozzák le a meccset, tegyenek meg mindent, legyenek koncentráltak. Hiába profi játékosokból áll a tahó banda is, akár az is történhet, hogy elbízva magukat, kicsit lazábban fogják venni a mérkőzést. Mindenesetre, ne dobjuk el a meglepetés esélyét, de én azt mondom, hogy számítsunk a legrosszabbra, és ennél fogva szurkoljunk minél jobban. Jobb meglepődni, mint elkeseredni. Mindent bele, mutassuk meg, hogy nálunk a csapat a lényeg, nem az egyes emberek! HALA MADRID!

Várható kezdő: Casillas; Carvajal, Varane, Nacho, Coentrao; Illarra, Kroos, Isco, Bale, Benzema, Ronaldo

TV: Sport2, 16h