Bár volt rá esély, hogy az Almería foggal-körömmel harcolni fog ellenünk tegnap, nem így történt. A meccsen nulla izgalommal húztuk be a három pontot, kiderült néhány dolog a keretről, és az is, hogy a B-csapat is elég lehet ilyen ellenfelekkel szemben - de vannak akik ebből is ki tudnak lógni, és nem felfelé. Az lett amit vártunk, egy csendes szerda esti meccs, amivel ráhangolódhatunk a Sevilla elleni hétvégi fontosabb összecsapásra. Hajtás után értékelünk.



Carlo trollkodott velem egy szépet, mert az interjú végén a kezembe nyomott papírlap dacára két helyen is változtatott. Jesé és Coentrao is a kezdőben kapott helyet. Konci sallangmentesen meg is oldotta a feladatát, Jesé viszont...de erről később. Az első 15 percet úgy kezdtük, ahogy kellett. Jöttek a helyzetek, Hamesz, Ronci majd Coentrao is próbálkozott, de gól nem lett. Aztán szép lassan leült a meccs, a srácok hiába próbáltak eljutni a kapuig, mindig volt egy pontatlan passz (vagy egy Jesé és Illarra) aki megakasztotta a támadást. A színvonalra jellemző, hogy Arbeloa messze kiemelkedett a mezőnyből Hamesz mellett, rengeteget futott fel a jobb oldalon, a védekezést is hiba nélkül oldotta meg. A félidő végén már csak Konci és Hamesz tökéletes szinkronbedobása tudott némi mosolyt csalni az arcunkra.

Mindenki elkönyvelte a 0:0-t a szünetben, amikor is jött Hamesz! Én amúgy is perverz módon vonzódom a távolról elereszett bazi nagy gólok iránt, de amit Hameszünk kapásból jó 22 méterről lőtt, az egyenesen szenzációs volt! A kapus akkor se tudta volna kiszedni, ha a vonalon áll és abban a sarokban. Így aztán mégiscsak előnnyel vonulhattunk a szünetre.

Booom, baby!!!


A második félidő elején mindjárt jött a második gól - és Roncinak az első agyvérzés. A 49. percben Jesé első jó megmozdulása egy pazar kulcspassz volt Kroos-nak, aki a szélről beadta, Ronaldo helyett azonban a bevetődő, menteni igyekvő Santos pörgetett a kapuba - öngól. Csak az ismétlésből látszott, meg hogy Roncinál elmaradt a gólöröm. Innentől még annyi izgalom se maradt, mint eddig. Az Almería tökéletesen veszélytelen volt kapura. Navas egy nyugágyban akár újságot is olvashatott volna a gólvonalon, mert a kaput egyszer se tudták eltalálni. A  65. percben Carlo cserélt, biztos a megnyugtató vezetés tudatában ilyen korán. A holthomály Illarrát Silva váltotta, és ki tudja miért, nem a szintén bűnrossz Jesét, hanem a meccs egyik legjobbját, Hamesz kapta le, Isco jött be. Némileg felpörgött a játékunk, de a srácok szemmel láthatólag nem akartak nagyon megszakadni az újabb gólért. Mielőtt mindenki átkapcsolt volna a sznúkerre hogy Ronnie-nak szurkoljon (hiába), a 85. percben jött a harmadik. Isco pazar kulcspasszát Csicsa balról beadta, Arbeloa meg Roncit megelőzve vágta be a hosszún közvetlen közelről. Itt jött Ronci második agyvérzése. Ha 17-esünk nem lövi el, ez az övé lett volna, de Arbeloa maximálisan megérdemelte a gólt. A végén még Nacho jött be Varane helyett, és ezzel vége is lett a meccsnek.



És akkor a tanulságok:

Illarra: Néha már kínunkban röhögtünk itt a blogon azon, miket is művelt a pályán. Három méteres passzt el bírt rontani, egy beadásnál, ahol közel és távol nem volt mellette védő, még egy cigit is elszívhatott volna, képes volt két ember között a védőt megtalálni, stb. Meg kell tőle nyáron szabadulni, nálunk ő már nem lesz tényező. Hátha máshol majd jobban megy neki.

Jesé: Most megkapta a 90 percet. Élhetett volna vele. Nem tette, 45 perccel tovább volt a pályán, mint kellett volna lennie. Illarrával szemben az menti fel, hogy a második gól előtti kulcspassza Kroos-nak szép volt. De egyébként olyan volt, mintha Bale-t "csodáltuk" volna a helyén. Elrontott passzok, cselek, homály beadások, minimális hajlandóság a védekezésre. Ez így kevés, Jesé. Hiába voltál a sérülésedig jó, csak azért nem fogsz a kezdőbe kerülni, mert saját nevelés vagy.

Összességében egy csendes, laza meccset játszottunk. A három pont zsebben, van még hátra négy meccsünk, ebből kettő elég keménynek ígérkezik. MoTM nálam Arbeloa és Hamesz, előbbi a játéka, utóbbi a pazar gólja miatt.

Bár sokat szidtuk a spártait a megkopott sebessége és a szabálytalanságai miatt, az ilyen meccseken mégis jó hogy ott van a keretben. Ha nem jönne Danilo, én gondolkodás nélkül megtartanám. A tarcsinak megköszönjük, leülhetnek, többnyire lehetett rájuk számítani. Szombaton a Sevilla ellen az alapcsapatra lesz szükség.

Összefoglaló itt: