Az elmúlt évekre visszagondolva többször is előfordult, hogy "fordított" rangadó volt ugyanabban a fordulóban. Vagyis a Barca a matraccal, mi meg az Espanyollal meccseltünk. Most is ez a helyzet, és bár nem láttam a tegnapi Barca-Atleti meccset, a tudósításokat olvasva volt ott minden, mint a búcsúban: két piros a matrac részéről (miért is nem lep meg?), röhejes védelmi hibák, végül Barca győzelem. Mi viszont foglalkozzunk inkább azzal, hogy ma ugyanúgy bele kellene passzírozni az Espanyolt a Bernabeu gyepébe, ahogy tavaly szeptemberben idegenben tettük, ha még akarunk bármit is ebben a szezonban, és az reálisan az ezüstérem lehet. Hajtás után beharang.


Soros ellenfelünk úgy van a Barcával, mint mi a matraccal, csak fordítva. Rühellik őket, nem véletlenül volt eléggé botrányos a két csapat kupameccse, de ne legyenek illúzióink: minket legalább annyira ki nem állhatnak, főleg a szeptemberi alázás óta. Az Espanyol mostanában nincs nagy formában, és ezzel még finoman fogalmaztam. Az elmúlt 6 meccsükből csak egyet tudak megnyerni, a kieső helyen levő Las Palmas ellen. A többin 3 vereség és 2 döntetlen. Idegenbe pedig konkrétan szopni járnak, utoljára októberben győztek ott, azóta egy döntetlen (az is a Kupában) és a többin cumi. Tehát minden arra mutat az előzmények alapján, hogy szétkapjuk őket a Bernabeu-ban is, mint Ronci a "Nem Cristiano Ronaldo a világ legdrágább játékosa" címlapú újságot. Hacsak közbe nem jön valami. A Betist is szét kellett volna szedni, aztán láttuk, mi lett belőle. Az Espanyolnál a sérült Caicedo hiányában Hernán Pérez lehet a legveszélyesebb támadójuk, a csapat 21 forduló alatt rúgott 20 góljából (ami azért muhaha!) ötöt ő szerzett.
Jobban aggaszt azonban az, hogy a középpályán Pape Diop és Victor Sánchez személyében két olyan hentes fog ténykedni, akik méltó utódai Materazzinak. Fejenként 6 sárga és egy piros 21 forduló alatt azért teljesítmény, és a Kupát még ide se vettem.

Hentesek egymás közt

De nézzünk körül a saját csapatunknál, mert sajnos vagy szerencsére, ott is van nézni való. Először is, Zidane. Bízom továbbra is benne, de elég egyértelműek még három meccs után is a jelek, amik arra utalnak hogy Zidane Carlo nyomdokain lépked. Amiben nincs is semmi meglepő, hiszen a játékosa volt, és egy évig a keze alatt tanulta is a szakmát. A helyzet azonban más, mióta Ancelottit kirúgták, és a Pincér is távozott.

Merre tovább Mester?

És itt most a cseresorra gondolok, akiknek a Kupa kizárás után kb. 1% esélyük van hogy pályára lépjenek - az állandó kezdő tagságot meg hagyjuk is. Pedig olyanok vannak ott mint Nacho, Casemiro, Lucas, Kovacic, Jesé. Bármelyik topligás csapat örülne ha náluk játszana. De nálunk sose fognak. Valahol megértem Zidane-t , hiszen az ideális kezdőt akarja megtalálni. Ugyanakkor ellehetetleníti a cseresort, akik, és ezt Benítez javára kell írni, annyit adtak a csapatnak, mint éveken át korábban senki sem.

The Lost?

Hát akkor mit is várjunk a meccstől? Talán azt hogy a "csak" BC majd varázsol? Vagy hogy Hamesz és Isco egyszerre kezdetése majd bejön? Egy dolgot azonban muszáj látni. Ha Zidane a Carlói úton halad, akkor ugyanazzal a gonddal kell szembenézni, mint egy éve: egy agresszív, letámadó csapat ellen lófüttyöt nem ér a taktikánk, mert mi nem a párharcok megnyerésére, hanem az elkerülésére törekszünk! És az Espanyol ilyen, nem véletlen az a 70 sárga és 4 piros lap náluk. De ha mégis face-to-face maradunk az ellenféllel szemben, akkor vagy Ramos és Pepe és Varane talán megoldja, vagy Navas véd - ha tud. Túl kéne ezen lépni. Igen, az elenfelek kiismerték a taktikánkat. Igen, tudják, hogy mit várjanak. De ettől függetlenül ma nyerni kell! Mert mi vagyunk a jobb csapat, mert 10-ből 9-szer megrépázzuk az Espanyolt, de ezt kitehetjük az ablakba, ha ma este nem nyerünk. Úgyhogy győzni fogunk. Aztán féljenek az ellenfelek!

Várható kezdő:

Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modric, Kroos, Isco - James, Ronaldo, Benzema