Talán minden eddiginél fontosabb lesz a mai mérkőzés, mert a problémák közepette leülhetnek az emberek - még talán Párizsban is -, és másfél órán keresztül kikapcsolódva élvezhetik a futball ünnepét. Ugyan az elmúlt években néha megkopott az összecsapás színvonala, főleg a mutatott játék miatt, de azért nem egy szép pillanat maradhatott meg. Nekem elsőre a 4-3-as vereség jut eszembe, amikor is Di Mária néhány középpályáson, majd a komplett védelmen is átment. Ennek ellenére a mai meccstől én kevésbé várok szórakoztató játékot. Szerintem ismerve Benítez stílusát inkább lesz taktikai harc és a biztonság az első, ami persze nem butaság annak tudatában, hogy milyen fegyverzet vár bevetésre a túloldalt. Beharangozunk! 

Katalán oldalon csupán Rakitic játéka kérdéses, tehát különösebb problémák nélkül állhatnak ki ellenünk. Messi játékát is homály és kétely övezte/övezi, de minden bizonnyal pályára fog lépni. A támadópotenciálról már szó esett Baw posztjában és amúgyis mindenhonnan a BBC vs. MSN folyik. Pedig talán sokkal fontosabb lesz, hogy a két védelem hogyan fog összeállni. Mindkettő produkált jobb és rosszabb teljesítményt is, ezért számomra kérdéses, hogy mind Lucho, mind Benítez mennyire fogja tudni összerakni a védelmet. 

Messiék vezetik jelenleg a bajnokságot köszönhetően a múltkori sevilla-i botlásunknak. Így az előny náluk van, hiszen nekik tulajdonképpen egy döntetlen is megfelelő lenne és persze a jobb forma is a katalánoknál van. Mindezek ellenére a bukiknál nem sokkal, de a Real vezet, feltehetően a hazai pálya miatt. Tehát az előjelek nem kedveznek a Madridnak, s talán emiatt is egy kicsit inkább a vendég sikerre szavazok. Ez persze csalóka, mert a párizsi találkozó előtt is hasonlóképpen éreztem és akkor alaposan meglepett a csapat, illetve Rafa is. Lucho legnagyobb gondja abban leledzik, hogyha hátrányba kerülnek, akkor nem érzek igazán lehetőséget arra, hogy a padról cserékkel segíteni tud. (Abban az esetben, ha Messi is kezd) Így ezen forgatókönyv szerint mindenképp az alapcsapatra vannak hagyatkozva. 

Mindeközben a Blancóknál ezúttal van merítési és variációs lehetőség, sőt ha probléma adódna, akkor is lenne eszköze Beníteznek a változtatásra. Ez egy hatalmas pluszt jelenthet olyan kiélezett csatáknál, ahol csupán 1-1 apróság dönthet. És ha lebecsülnénk ezt a fegyvertényt, akkor érdemes felidézni, azon alkalmakat, amikor Illarramendi vagy a Spártai állt be hátrányban, csereként. 

A Real Madrid számára általában az elmúlt szezonok ősze során csupán egy-egy igazán mérvadó és erőmérő összecsapásra került sor, mindig a Barca ellen. Jelenleg viszont túl vagyunk már több ilyenen, ami alapvetően árnyaltabbá teszi a csapat megítélését, ugyanakkor vegyessé is. A PSG ellen még jól szerepeltünk idegenben, itthon viszont  kevésbé. Sőt a Celta elleni győzelmet és a sevilla-i zakót is az erőmérő meccsek közé sorolom. Tehát a legnagyobb kérdés így a rangadó előtt, hogy vajon melyik arcát mutatja a Real? 

Az eredmény szempontjából roppant fontos lehet már a kezdő felállásunk is. Nagyban eldöntheti és behatárolhatja vagy ha úgy tetszik, korlátozhatja, hogy melyik 11 játékos fog kifutni habfehér mezben. Benítez a tegnapi interjúja alkalmával nem volt egyértelmű, hogy BBC-vel kezd vagy sem. Ha a BBC-vel állunk fel, akkor vajon kit fog kihagyni a középpályáról? Megbontja az igazán jónak tűnő Modric, Kroos, Casemiro hármast és Jameszt beteszi? De akkor valakinek a padra kell szorulnia. Persze az is felvetődik, hogy ez milyen hatással lenne a csapat játékára. (Ez mindenesetre az én megítélésem szerint kockázatos manőver lenne). Vagy inkább James-nek szavaz bizalmat Bale helyett, netán Benzema még nincs olyan kondiban, hogy kezdjen? Szóval jelenleg még túl sok a kérdőjel, de annyit azért meg kell jegyeznem, hogy majdnem kizártnak tartom Bale padoztatását. 

Na, letudva és hátrahagyva a taktikát érintő kérdéseket, koncentrálhatunk a játékra, ami mindenkit érdekel. Az El Clásico 113 éves múltra tekint vissza, és ezen évek alatt mindig a két klub legjobbjai harcoltak leginkább a presztízsért.  Di Stéfano, Puskás, Gento, Hierro, Roberto Carlos vagy az éppen visszavonuló Raúl is részt vett ezen kivételes alkalmakon. Hamarosan kezdetét veszi az Real-Barca és kiderül mire lesz képes Cristiano Ronaldo, Ramos, Modric és talán Navas is. Úgyhogy söröket kikészíteni és indulhat a szurkolás! Hala Madrid!

(Szerk.: Itt olvashatjátok a LaLigaLoca elemzését a csapatunkról.)