Miután kiünnepeltük magunkat, itt az ideje, hogy rátérjünk a soron következő bajnoki meccsre. Ellenfelünk a már biztosan kieső Granada. Egyszerű lesz? Bonyolult lesz? Kötelező három pont? Mindig azt a legnehezebb begyűjteni! De a Real B-nek nagyon megy, ugye most is így lesz? A Granadának nincs mitől tartania, felszabadultan játszhatnak. NEKÜNK KELL A HÁROM PONT! 

 

A Granada idei 25 fős keretében a legdrágább játékosok: Sergi Samper (kölcsönben a Barcelonától) és Adrian Ramos (kölcsönben a Dortmundtól), értékük jelenleg 4.25M font. Ebből csupán azt akartam kihozni, hogy anyagilag az egyik legszűkebb forrásokkal rendelkező csapat otthonába látogatunk. Talán az anyagiak is az indokok között voltak, amikor kinevezték az akkor még nem kieső csapat élére a legendás angol középhátvédet, Tony Adams-et.

De az igazság az, hogy a Granada tulajdonos-elnökének (John Jiang) cégében (DDMC – rendezvények vizuális elemeivel foglalkozó cég) alelnöki posztot visel, így máris érthető, hogyan is került egy spanyol csapat edzői szerepébe Adams.

Az új edző eddig a legnagyobb feltünést azzal okozta, hogy két 32 éves játékost hívott meg tréningezni, illetve már a nyári leigazolásuk is szóba került. A két játékos: Nigel Reo-Cocker és Kieran Richardson. Ha a Granadának szurkolnék, nem bíznék a pozitív jövőképben.

A keretre visszatérve: a 25 játékosból 20 kölcsönben szerepel itt. Mennyire lehet csapat ez a keret? Vajon akkor is kiesnek, ha olyan játékosok alkotják a csapatot, akik a szerződésük miatt jövőre is a Granadában szerepeltek volna? Sergi Samper egyébként már nem fog idén játszani a csapatban - a kiesés miatt. 

Legjobb góllövőjük Kravets (26 meccs, 5 gól, 2 gólpassz) és Carcela-González (25 meccs, 5 gól, 1 gólpassz). Nem meglepő, hogy a 4-2-3-1-es felállást használják leggyakrabban, mint oly sokan a Ligában – de időnként egy biztonságosabb(nak vélt) 5-4-1-es hadrenddel lépnek pályára. A hazaiak gólkülönbsége jelenleg -46, ez a második legrosszabb mutató a szintén kieső Osasuna után. Azaz, mindegy, hogy milyen a taktikai felállás.

Nuevo Estadio de Los Cármenes

22 524 néző láthatja élőben a szombat esti meccset, amelyen kötelező három pontot szereznie a Real Madridnak. Több ok miatt. Az első, hogy jobb csapat a Real, mint a Granada. A második, hogy nincs, ami igazán motiválja a hazaiakat, ha csak az nem, hogy a Real Madrid ellen lépnek pályára. De úgy vélem, a játékosok már a jövő évi szerződéseikkel és a nyaralás szervezésével vannak elfoglalva. Ha kevesebb, mint három pontot gyűjtünk be, az már csak azért is vérciki lenne, mert utoljára 11 meccse nyert a Granada, döntetlenje is 6 meccsel ezelőtt volt.

Vendéglátóinknak idén a CdR-ben sem volt sikerélmény, hiszen az első sorsolást követően kiestek – az Osasuna ellen. Legnagyobb eredményük ebben a szezonban a hazai pályán elért Sevilla elleni győzelem a 14. fordulóból. Augusztus óta 4, azaz négy győzelmük van a bajnokságban.

Áprilisban négy játékosuk sérült le (Kravets, Tabanou, Saunier, Hector Hernández), sárga lapos eltiltás miatt pedig Ponce fogja kihagyni a találkozót.

A két klub között összesen 6 átigazolás történt, az elsőre az 1939/40-es szezonban került sor, amikor tőlünk ment a Granadához Gaspar Rubio, az utolsó pedig az idei szezon előtt zajlott le, amely valamiért nem került az újságok címlapjára, de rögzítsük a történeti hűség kedvéért: a Real Madrid Castilla játékosa – Jean Carlos Silva – került a Granada B csapatához.

Az örökmérleg a két csapat között Real Madrid fölényt mutat, hiszen 45 egymás elleni mérkőzésből 31-et megnyertünk, 8 döntetlennel zárult, 6 pedig Granada győzelemmel (a Barcelonát is legyőzték öt alkalommal). A Granada pályáján 22 meccsből csak 11-et nyert meg a Real, tehát ébernek kell lennünk!

Április hónap legjobb madridi játékosa: ISCO!

Úgy gondolom, nem  túlzott magabiztosság, sem nagyképűség, ha ma egy nyugodt, magabiztos, többgólos győzelmet várok el a Real Madrid B-től.

Hola, Chicas! Mindenhol bevethető vagyok. 

Az őszi meccsünkön (történt: 2017. január 7., 12:00 órai kezdettel) a magic egy 5-0-s hazai győzelem képében jelent meg – gólszerzőink: Isco, Benzema gólpasszából; Benzema, önerőből; Ronaldo; Marcelo beíveléséből; Isco, Luka passzából; Casemiro, James gólpasszából. De ki emlékszik már a részletekre? A Granada akkor is a 19. pozícióban volt, mi pedig a torony tetején, ahová most vissza szeretnénk jutni. Hogy mennyire volt nehéz az a meccs, jól jelzi a tény, miszerint Zidane Kroost már a félidőben lecserélte (Jamesre), Iscót pedig Asensio váltotta az 51. percben, és most figyelj, nem fogod elhinni, de így volt: Marcelo cseréje FABIO COENTRAO volt a 68. percben! Úgy ám!

Not bad. 

A mi csapatunkból Bale, Carvajal és Pepe fog hiányozni, utóbbi kettő valóban. Valamint Ronaldo egy sárgára van az eltiltástól, így logikus, hogy ő is kihagyja a találkozót. (A Valencia ellen, már 2-1-es vezetésnél a felezőnél kaptunk szabadrúgást, Kroos el akarta végezni, de Ronaldo odafutott a némethez, hogy majd ő elvégzi. Ugye, nem nehéz kitalálni, mit akart ezzel. Igen, úgy van. Sárgát kicsikarni egy látványosan elhúzott szabadrúgással. Mi történt? Az általunk sokszor megírt tény, miszerint Casemiro nem igazán látja át a dolgokat komplexen, elvégezte a szabit, miközben a másik két játékosunk még beszélgetett. Ronaldo csak a brazilra szegezett tekintetével üzente, hogy „bazmeg Kázmér!”.)

Miközben a sajtó egyre erősebb hangon jelzi, hogy DDG (piaci értéke 34M font), Mbappe (8.5M font – érdekes lesz, mennyiért veszik meg, persze, élő szerződésből kivásárolva), Hazard (59.5M font) és Theo Hernandez (8.5M font) érkezHET hozzánk, nem szabad elfelejteni, hogy a világ legerősebb kispadja áll most is Zidane rendelkezésére. Marcos Llorente a mi játékosunk, kölcsönben van az Alavésnél – őt se feledjük.

Jamesnek helye van a csapatban?

Jamesnek helye van Perez keretében? 

Anno: Pedro Leon nem hiszi el, hogy Mourinho ezt a fiatal suhancot is előrébb sorolja, mint őt. 

Szinte biztos, hogy Kiko kezd a kapuban, a védelemben a sérülések miatt nincs sok lehetőség pihentetni (a pénteki edzésről Varane ismét hiányzott), de talán bátor lesz ZZ és a Danilo-Nacho-Ramos-Coentrao négyessel megadja Marcelónak az esélyt a pihenésre. Középen Kovacic (Boldog 23. szülinapot, Mateo!), James, Isco, Lucas, Asensio vonal joga bonitózhat, míg elől egy szem Morata érvényesülhet a minőségi kiszolgálások közepette. Persze, ha mégsem ez lesz a kezdőcsapatunk, akkor is kötelező a három pont megszerzése.

Visszatekintés: L'Équipe pontozás

Figyelembe véve, hogy szerdán egy nekünk rontó, a játékosainkat a piros lap kicsikarásáért módszeresen terrorizáló Atletico vár ránk, ma este egy szolid, két-háromgólos győzelemnek is örülnünk kell. Hiszem, hogy mentálisan nem kell a srácokat félteni. A tudásbeli különbség pedig biztosíték lehet arra, hogy egy nagyon rossz bírói teljesítmény mellett se kelljen pontvesztésre gondolnunk.

... and we have a dream! 

Végezetül itt az utóbbi évek egyik legsimább párharcának összefoglalója. Vigyázat, 10 gól vár rátok!

Ha tetszett a Beharangozó, osszátok meg, kommenteljetek és este, 20:45-től a Sport1/stream előtt szurkoljunk a srácoknak!

UPDATE! Íme a Granada elleni keret. (Valamiért mindeddig nem került fel sehova.)